Tyrime dalyvavo 39 heteroseksualūs 18-33 metų vyrai. Jiems tyrėjai davė krūvelę nuotraukų, kuriose buvo pavaizduoti suaugę žmonės arba vaikai, ir paprašė išrinkti labiausiai sudominusias. Kai kurie vyrai išsirinko tik nuotraukas su kūdikiais, kiti – tik su suaugusiais, likusieji – ir tokias, ir tokias.

Mokslininkai paėmė vyrų seilių mėginius, iš kurių nustatė testosterono lygius jų organizmuose, o tada juos nufotografavo. Šias nuotraukas tyrėjai parodė 29 eksperimente dalyvavusioms moterims.

Jos buvo paprašytos įvertinti, kuriuos vyrus labiausiai domino vaikai, kurie jų buvo patys vyriškiausi, su kuriais vyrais norėtų užmegzti trumpalaikius santykius, o su kuriais – kurti šeimą.

Moterys labai tiksliai atspėjo, kurie vyrai buvo išsirinkę vaikų nuotraukas. Jos taip pat tiksliai nustatė vyrus su didžiausiais testosterono lygiais. Ilgalaikiams santykiams jos pasirinko vyrus, kurie myli vaikus, o trumpalaikiams – vyriškiausiai atrodančius.

Tyrimo rezultatai buvo publikuoti žurnale „Proceedings of the Royal Society“. Vyrus, panašius į Tomą Hanksą ar Leonardo Di Caprio, moterys vertino kaip labiau tinkamus šeimai. Šiems vyrams būdingi apvalesni veidai, maži smakrai, draugiška veido išraiška, didelės akys. Moterys, žiūrėdamos į T.Hankso tipo vyrus, mano, kad jie puikiai sutartų su vaikais.

Leonardo Di Caprio

Visgi, kaip pabrėžia tyrimo vadovas Dario Maestripieri, vyro veido bruožai negarantuoja sėkmingo šeimyninio gyvenimo. T. Hanksas turi 4 vaikus, bet jis paliko savo pirmųjų dviejų vaikų motiną.

Julianne Moore ir Tomas Hanksas

Tuo tarpu tvirtesnio sudėjimo vyrai su vyriškesniais veidais, kvadratiniais smakrais ir nedidelėmis akimis (šie bruožai rodo didelį testosterono lygį) atrodo agresyvesni ir ne tokie rūpestingi. D. Maestripieri paminėjo Mickey Rourke ir Keanu Reeves.

Mickey Rourke
Keanu Reeves

Moteris, kurios ieško ilgalaikių santykių, labiau traukia vaikus mylintys vyrai. Ir atvirkščiai – rinkdamosi partnerį trumpalaikiams santykiams, jos labiau vertina vyriškesnius veido bruožus, kurie rodo aukštą testosterono lygį.

Kadaise tai buvo tik evoliucionistų teorija, o dabar ji moksliškai įrodyta.

„Turime tiesioginių įrodymų, kad moters nuomonė apie vyro patrauklumą priklauso nuo vyro požiūrio į vaikus ir hormonų koncentracijos jo organizme“, - sako D. Maestripieri.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)