Aišku, konkrečios priemonės, padedančios nuo zirzimo, nėra, tačiau tėvai gali pasinaudoti kai kuriais patarimais.

Gerai apsvarstykite, ką sakysite vaikui

Ką jūs darote, kai vaikas pradeda įkyriai zirzti? Ar pasiduodate jo prašymams? Ginčijatės su juo? Bandote ignoruoti? Gali būti, kad jūsų atsakymas dar labiau paskatina vaiko aikštingumą.

Aiškiai parodykite, kad jūs nepasiduosite vaikui

Tai labai svarbu. Kai vaikas pradeda zirzti, svarbu parodyti jam, kad jis blogai elgiasi. Jūs turite aiškiai leisti suprasti, kad zirzimu vaikas nieko nepasieks.

Keletas būdų sudrausminti vaiką

Jūs turite pasakyti vaikui, kad nekreipsite dėmesio į tokį jo elgesį tol, kol jis nepradės normaliai kalbėti. Dar labai naudinga pamėgdžioti jo zirzimą, taip parodant, kaip juokingai tai atrodo iš šalies.

Mokykite vaiką, kaip susitaikyti su tuo, kai jis išgirsta „ne“

Dažniausiai vaikai zirzti pradeda, kai išgirsta iš tėvų kokį nors draudimą. Pasakykite vaikui, kad jis turėtų išmokti išlikti ramus, nors jam kas nors ir draudžiama. Ramiai paaiškinkite, kad gyvenime būna situacijų, kai reikia susivaldyti.

Paskatinkite vaiką už gerą elgesį

Jei jūs pastebėsite, kad vaikas susivaldė ir nezirzia, pagirkite jį. Apkabinkite, padrąsinkite, galbūt net išpildykite jo norą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)