Mama turi vežioti vaikus į mokyklą, nebarti, kad jie išsiterliojo visą aprangą, ir leisti žiūrėti televizorių bet kuriuo dienos ir nakties metu, nepriklausomai nuo to, kaip jie elgėsi. Tokią išvadą pateikė britų sociologai, apklausę tris tūkstančius vaikų nuo šešerių iki penkiolikos metų.

Kaip būti supermama

Tyrimo iniciatore tapo Ketrin Kravford, TheBabyWebsite.com vadovė. Ji įsitikinusi, kad šiuolaikinėms mamoms yra labai sunku, nes jos stengiasi atitikti kažkokį idealų vaizdinį, kurį joms perša kine ir televizijoje. „Todėl mums kartais atrodo, kad viską darome netinkamai“, - sako Kravford „The Daily Telegraph“. – „Kad mamos nustotų jaudintis, organizavome tyrimą, kuriame paprašėme vaikų apibūdinti idealią mamą. Išaiškėjo, kad norint įtikti jų pageidavimams, nereikia daryti nieko neįtikėtino.“

Ko gi nori vaikai?

Pasirodo, vaikai nenori šalia savęs matyti būtybės, kuri viską pasaulyje žino ir moka, nuo ryto iki vakaro linksminasi ir puikiai gamina neįtikėtinus sudėtingus patiekalus. Užtat jiems labai reikia mamos, kuri kasdien duoda jiems tiek meilės ir dėmesio, kiek jiems reikia, ir visuomet yra šalia, jei kyla bėdų.

Leisk ir valdyk

Dauguma vaikų sakė, kad ideali mama turi praleisti su jais daug laiko, leisti velti jai plaukus ir su malonumu žiūrėti, kaip jie iki ausų murkdosi purve. Dar iš supermamos tikimasi skanių naminių pyragų ir greito pietų bei vakarienės pagaminimo – labai svarbu, kad šis užsiėmimas neatimtų daugiau 30 minučių.

Taip pat vaikams norėtųsi, kad mama nelieptų jiems plauti indų. Tačiau visa tai – smulkmenos, palyginti su visiems bendru prašymu, kad mama kaip galima dažniau juos apkabintų ir pabučiuotų. Pusė apklaustųjų taip pat prisipažino, kad nori, jog mama kiekvieną vakarą jiems skaitytų prieš miegą, o po kurio laiko sugrįžtų ir juos apkamšytų.

Ideali mama turi:

1) leisti laiką su vaikais (75%) 11) leisti padėti jai gaminti valgį (60%)
2) padėti ruošti namų darbus (73%)12) ruošti mokyklinius pusryčius (58%)
3) visada leisti žiūrėti televizorių (71%)13) dažnai eiti pasivaikščioti su vaikais parke (54%)
4) mėgti žaidimus (69%)14) suguldyti vaikus į lovą ir pamigdyti (53%)
5) nuolat girti vaikus (66%)15) atbėgti vos pašaukta (51%)
6) būti šalia, kai vaikui blogai (65%)16) plauti indus ir neprašyti jai padėti (49%)
7) kepti keksus ir pyragus (65%)17) skaityti vaikams prieš miegą (43%)
8) bučiuoti ir myluoti vaikus (63%)18) vežioti į mokyklą ir į svečius pas draugus (43%)
9) pastebėti gerus poelgius (63%)19) leisti jai suvelti plaukus (42%)
10) lyginti drabužius (62%)20) leisti vaikams voliotis purve (41%)
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją