Pripildykite vaiko pasaulį knygomis. Pasikeisdami skaitykite su vyresniu vaiku arba nustatykite šeimos skaitymo laiką, kai kiekvienas skaito savo knygą. Pademonstruokite, koks svarbus yra skaitymas, pripildydami namus knygų, laikraščių, net plakatų.

Paskatinkite vaiką išreikšti savo nuomonę, kalbėti apie jausmus, pasirinkti. Jis gali pasirinkti garnyrą prie pagrindinio patiekalo, pasirinkti, kokį būrelį lankyti. Paklauskite jo nuomonės dėl šeimos sprendimų, parodykite, kad ją vertinate.

Domėkitės vaiko interesais, paskatinkite jų neapleisti. Jei vaikas domisi žirgais, pasiūlykite knygų apie tai ar atverskite enciklopediją.

Suteikite skirtingų mokymosi galimybių - nuo klausymosi iki vizualinio mokymosi.

Papasakokite apie naujus dalykus, kurių mokotės su entuziazmu. Aptarkite skirtingus būdus rasti naujai informacijai, ar ieškotumėte sodininkystės patarimų internete, ar eitumėte į vakarinius literatūros kursus.

Paklauskite, ko vaikas mokėsi mokykloje, o ne apie jo pažymius ar testo rezultatus. Leiskite jam išmokyti jus to, ko jis mokėsi pats, perpasakoti pamoką savo žodžiais, kad jis galėtų įsiminti tai, ką išmoko.

Padėkite vaikui susitvarkyti su namų darbais - jei užduotys bus per daug sunkios, jis daugiau nervinsis nei mokytis. Reguliariai patikrinkite, ar krūvis nėra per didelis.

Švęskite pasiekimus - nė vienas jų nėra per mažas. Jei vaikas perskaitė knygą, jis nusipelno skanėsto. Taip įkvėpsite jį toliau mokytis ir tobulėti.

Susitelkite į stipriąsias puses, skatinkite talentus. Jei sunkiai sekasi matematika, veikiausiai gerai sekasi literatūra - atkreipkite į tai dėmesį.

Tegu kasdien atsiveria mokymosi galimybės. Paskatinkite vaiką tyrinėti aplinkinį pasaulį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)