„Šiuo projektu mes norime nematančius ir silpnai matančius vaikus įtraukti į kūrybinę veiklą ir parodyti visuomenei, kad šie vaikai, nors ir nemato, bet yra labai kūrybingi ir savo rankomis gali sukurti mažus stebuklus“, - sakė projekto vadovė Eglė Jokužytė.

Projektas prasidėjo spalio 19 d., kai Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centre įvyko meno darbų konkursas. Jame dalyvavo šio centro auklėtiniai, kurie pateikė daug karpinių, lipdinių, piešinių, veltinių. Patys vaikai ir jų mokytojai balsavo už labiausiai jiems patikusius kūrinius ir išrinko 13 gražiausių, kurie papuoš 2012 metų kalendoriaus Brailio raštu viršelį ir 12 mėnesių.

Norėdami parodyti visuomenei, kad nematantys ir silpnai matantys vaikai nuostabiai save išreiškia meninėje veikloje, lapkričio 24 d. Vilniuje (Marijos ir Jurgio Šlapelių namuose-muziejuje) bus atidaryta paroda ir vyks 2012 metų kalendoriaus, skirto tiek matantiems, tiek nematantiems žmonėms, pristatymas. Parodoje bus pateikti Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro ir Klaipėdos regos ugdymo centro auklėtinių meniniai darbai, o renginio metu vaikai parodys ir kitus savo meninius gebėjimus. Šią parodą bus galima apžiūrėti po Naujųjų metų pirmąsias dvi sausio mėnesio savaites.

Aklieji ir silpnaregiai, nors ir nemato, tačiau yra labai kūrybingi ir talentingi ir geba sukurti tokius meninius darbus, kokių daugelis matančiųjų nesugebėtų. Projekto iniciatoriai siekia ne tik iš arčiau supažindinti visuomenę su aklųjų ir silpnaregių meniniu pasauliu, tačiau ir suteikti galimybę išmokti perskaityti savo vardą Brailio raštu – ant kalendoriaus viršelio bus Brailio rašto abėcėlė, kurią galima bus perskaityti liečiant pirštais. Lėšos, gautos pardavus šį kalendorių, bus skirtos aklųjų ir silpnaregių vaikų stovyklai, kurioje bus ugdomi jų meniniai gebėjimai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją