„Kartais mane tikrai graužia sąžinė, jei merginai suteikiu vilčių, miegu su ja, bet labai greitai pasakau, kad nieko nebus. Bet kartais tai pasakyti būna taip nemalonu, kad negražiai elgiuosi ilgiau, nei pats to norėčiau...“ - prisipažįsta Paulius.

Vyrų psichologijai ir elgesio motyvams nagrinėti skirtas ne vienas specialistų ir psichologų komentaras. Šį kartą – atsakymai iš pirmų lūpų apie tai, ką iš tikrųjų galvoja tas, dėl kurio merginos pameta galvas, o vėliau braukia ašaras.

Išvaizdus vilnietis, kurio „sąskaitoje“ per keletą metų - daugiau nei 30 moterų, atvirai ir be pasimaivymų pasakoja apie tai, kas dažniausiai moterims kelia klausimų: ar jis mane metė, nes gavo sekso? Ar jei jis keičia merginas vieną po kitos, jam tik tas ir terūpi? Ar jo niekada negraužia sąžinė, kad naudojasi merginomis? Ar jis bent atsimena visų, su kuriomis yra miegojęs vardus? Galiausiai, kas nutinka gražiam ir mielam vyrui, kad iš pradžių apipylęs dėmesiu, pasielgia kaip kiaulė paskutinė?

Kas slepiasi po tipinio lovelaso kauke

Paulius - gerai sudėtas, gražaus veido, stilingas ir komunikabilus trisdešimtmetis, jo žavi šypsena šviečia iš tolo. Jei lankotės Vilniaus pasilinksminimo vietose, ko gero, net esat tą šypseną mačiusios...

Užmegzti pažintį vaikinui nėra sunku, o ir atsako jis sulaukia beveik visada. Bendrauja jis paprastai, lengvai ir šiltai. Arogancijos nė lašo. Patikusią merginą Paulius gali užkalbinti bet kur. Kelios linksmos, taiklios frazės ir merginos atsako tuo pačiu. Tiesa, vilnietį stebina, kad daugelis dailiosios lyties atstovių į pažintis baruose, kavinėse ar klubuose žiūri itin įtariai.

„Aną savaitgalį su draugu bare kalbinom merginas, viena iš karto rėžė - tu nori tik permiegoti. Faktas, kad susipažinęs su simpatiška mergina visada turiu tokių minčių, aš gi vyras. Bet visų jų galvojimas, kad bare rimtų santykių neužmegsi, jau ima erzinti.

Gal ir neįtikėtina, bet ir man norisi bent kažkiek moterį pažinti, prieš su ja permiegant. Niekada nesitempiu jų nuo baro tiesiai į lovą, patikusių paprašau telefono. Pats suprantu, kad išgėrus ir bandant perrėkti muziką, tokia ten ir pažintis“, - aiškina.

Vis dėlto merginos ne visada klysta įtariai žiūrėdamos į tokias pažintis. Pats Paulius prisipažįsta, kad daugiau nei pusė tokių pažinčių baruose, kad ir po to susitikus kavos, baigiasi jo lovoje ir trunka tik kelias savaites. Tačiau vyrukas tikina, kad taip nutinka visai ne todėl, kad jam tik tas ir terūpi. Anot jo, tai – mitas, kurį sukūrė pačios merginos, kai santykiai greitai pasibaigia.

Vienos nakties nuotykių nori pačios

Vilniečio manymu, merginos, vertindamos vyrų elgesį, dažnai pamiršta, kad vyrai mąsto visai kitaip, nei jos, ir jų nereikia vertinti pagal tai, kaip jos elgtųsi pačios.

„Manau, kad kai kurioms kalbinamoms bare, aš pasirodau nerimtas, nes toje pačioje vietoje galiu parodyti dėmesį kelioms merginoms. Pašneku su viena, pašneku su kita. Bet juk einu pasilinksminti, pabendrauti, kas tame blogo? Tuo tarpu merginos mėgsta iš karto pradėti svaidytis žaibais ir jei po kelių dienų paskambinsi būtinai demonstruos, koks aš nerimtas. Manau, reiktų keisti požiūrį, jei aš skambinu tau, vadinasi, tu man įdomi. Kam tos pavydo scenos po penkių minučių pokalbio ir dviejų šokių?” - gūžčioja pečiais.

Atvejų, kai į lovą sugriūna tą pačią pažinties naktį, neslepia Paulius, taip pat būna, bet tikina, kad galbūt dėl vietų, kuriose lankosi, ir ten besirenkančios publikos, tai pasitaiko labai retai.

„Dažniausiai vienos nakties nuotykiai būna tada, kai mergina pati to nori ir tai parodo. Tokių merginų aš nesmerkiu, jei galima vyrui, kodėl negalima moteriai? Aišku, dažniausiai iš to nieko rimto nebūna. Bet nesakyčiau, kad dėl to kaltas aš.

Pavyzdžiui, vieną kartą su viena mergina susipažinom bare, smagiai plepėjom, šokom, aš pasiūliau nuvažiuoti pas mane, tiesiog, toliau pabendrauti. Mergina sutiko, tikrai neturėjau jokių blogų minčių, buvo tiesiog linksma. Vakaras baigėsi lovoje ir ne mano iniciatyva, bet todėl aš nepradėjau apie ją galvoti blogai. Tiesą sakant ir dabar kartais susitinkam kavos ar vyno, bet labiau, kaip geri pažįstami“, - pasakoja.

Paklaustas ar atsimena visų gyvenime pamylėtų merginų vardus ir veidus, Paulius net pykteli.

„Aišku, kad atsimenu. Manau, kad atsimena visi, net ir tie, kurie apsimeta, kad jų tokie milijonai, kad neįmanoma atsiminti. Nesąmonė. Neatsiminti gali tik tie, kurie prisigeria iki žemės graibymo. Aš taip nesielgiu ir merginos, virstančios iš kojų manęs nedomina“, - patikina.

Kodėl viskas pasibaigia po sekso?

Tai kodėl dažnai nutinka taip, kad po kelių pasimatymų ir audringų naktų, jis nusprendžia santykius nutraukti ir gauna lovelaso etiketę? Paulius svarsto, kad tai vėlgi pačių merginų susikurtas mitas. Jei santykiai nepavyksta, jos linkusios kaip mantrą kartoti: „Jis norėjo tik permiegoti, o dabar aš jam nebeįdomi“.

Vilniečio manymu, fizinis suartėjimas po kelias savaites trunkančio susitikinėjimo yra normali suaugusio vyro ir moters bendravimo eiga, o ne visa ko kulminacija, kuriai įvykus ima skambėti Mendelsono maršas. Greičiau atvirkščiai, jei po ilgesnių pasimatymų mergina leidžiasi tik bučiuojama, bet visais įmanomais būdais vengia sekso, tai ima erzinti.

„Labai gerai atsimenu vieną merginą, kuri man tikrai labai labai patiko. Smagiai leidom laiką, dažnai susitikinėjom, mėnesį tarp mūsų nebuvo nieko tik bučiniai, bet ilgainiui jos amžinas manęs atstūmimas pradėjo įgrysti.

Galiausiai po vieno vakaro, kai abu buvome labai įsiaudrinę ir ji lemiamu momentu vėl pasakė „ne“, aš gražiai padėkojau už vakarą ir pasakiau, kad kai norės elgtis kaip suaugęs žmogus, tegu paskambina ir išvažiavau. Aš vyras, kiek galima mane erzinti. Toji mergina paskambino dar tą patį vakarą ir aš jau žinojau, kas bus toliau. Bet koks tikslas buvo tiek maivytis?“, - svarsto Paulius, priduriantis, kad dėl panašių infantilių merginos poelgių ir kitose situacijose santykiai taip ir neišsivystė.

Vilnietis pastebi, kad prieš pasiryždamos pasimylėti su kelias savaites pažįstamu vaikinu, merginos neretai nori pajusti užtikrintumą, kad po sekso niekas nepasikeis ir viskas liks kaip buvę. Tačiau pačios jos ne visada elgiasi pagal savo susikurtas taisykles.

„Man seksas nieko nepakeičia, bet pačių merginų elgesys po to neretai pasikeičia. Jos ima įsivaizduoti, kad mes automatiškai tampame pora. Dažnai ima mane kontroliuoti, pristatinėti, kaip savo vaikiną, nors apie tokius dalykus net nebūname šnekėję. Prasideda klausimai, kur buvai, ką veikei, kas skambino, kas parašė... Ir tolimesni santykiai dažniausiai nutrūksta, nes jie tiesiog nesivysto. Aš pajuntu, kad mes per daug skirtingi, mūsų požiūriai nesutampa ir tai visai nesusiję su tuo, kad gavau ją, o dabar einu ieškoti kitos“, - tvirtina.

Kodėl santykiai nutraukiami sms žinutėmis

Vis dėlto galvodamos, kad seksas yra vienintelė priežastis, kodėl vaikinas gali su ja bendrauti, merginos ne visada klysta Paulius prisipažįsta, kad geras seksas gali kuriam laikui pririšti net ir tada, kai supranti, kad ilgesni ir rimtesni santykiai negalimi.

„Ne kartą ir ne du esu tęsęs santykius su mergina tik dėl gero sekso. Dažniausiai taip atsitinka, kai susitikinėji su mergina ir pradedi pastebėti, kad ji tikisi kažko daugiau. Blogiausia, kai tai pastebėjęs suprantu, kad aš to paties nenoriu.

Žinau, kad būtų sąžininga iš karto apie tai prisipažinti, bet tai nėra taip paprasta. Juk kas nori jaustis šmikiu paskutiniu? Ne kartą buvo taip, kad einu pasakyti panelei, jog nieko nebus, bet vakaras vis tiek baigiasi jos lovoj, o išėjęs kitą rytą galvoju - velnias, gi ėjau pasakyti, kad „viskas“ ir vėl nepasakiau...“, - nelinksmai dėsto.

Paulius atviras - tokios situacijos jį verčia jaustis blogai, bet vyriški instinktai neretai nugali protą ir sąžinę. Kartu vilnietis patikina, kad niekada nedingsta nieko nepaaiškinęs. Pasiryžęs galiausiai pasakyti, kad nieko doro iš to nebus, jis stengiasi tai pasakyti į akis.

„Žinau, kad merginos dažnai lieka įskaudintos, kai tokios žinios joms pranešamos sms žinute. Bet ne visada tas vyras yra kiaulė, dažniausiai jis tiesiog bailys. Matyti nusivylusias akis, girdėti kaltinimus tikrai labai nemalonus jausmas. Tačiau jos turėtų suprasti, kad taip atsitinka ne iš anksto suplanavus, o tiesiog ilgiau pabendravus ir pamačius skirtumus“, - tikina.

Vyrai irgi bijo nudegti

Kas gi tas slaptasis ingredientas, kurio vis pritrūksta Pauliui ir kur suklysta merginos, kad tokie kaip jis niekaip nesiryžta prisirišti ilgesniam laikui. Trejus metus pasimatymų ir santykių nutraukimo karuselėse besisukantis vyras prisipažįsta, kad ir pats dažnai ieško atsakymo į šį klausimą.

„Kai tiek laiko būni niekam neįsipareigojęs, pradeda kamuoti dvilypiai jausmai. Iš vienos pusės, kuriam vyrui nepatiktų susitikinėti ne su viena, o su daug gražių merginų“, - šypsosi. „Vis dėlto aš jau noriu normalių santykių. Noriu rasti draugę, kurią norėčiau parodyti savo tėvams. Su kuria galėčiau ne tik pramogauti ir mylėtis, o tiesiog ramų darbo dienos vakarą žiūrėti filmą lovoje“.

Paskutinį kartą rimtus kelerius metus trukusius santykius jis turėjo prieš trejus metus. Tačiau mylimoji Paulių paliko.

„Paliktojo jausmas man tiek nepatiko ir įstrigo, kad galvoj vis įsijungia kažkoks mechanizmas, stabdantis mane nuo ilgalaikių santykių. Pirmus metus po skyrybų jaučiausi piktas ant visų merginų, ne kartą ir ne du su man simpatizavusioms pasielgiau negražiai. Dabar taip nebedarau, stengiuosi išlaikyti mandagius ar net draugiškus santykius su visomis su kuriomis kažkas buvo“, - sako.

Paklaustas, gal problema ta, kad dar nesutiko tos, dėl kurios pamestų galvą, Paulius patikina, kad tokių jau yra sutikęs ir ne vieną. Bet lyg koks Merfio dėsnis viskas suveikia atvirkščiai: tos, kurias įsimyli jis, po kelių pasimatymų pasiūlo likti tik draugais, o tos, kurios įsimyli jį, tokį siūlymą išgirsta pačios.

„Manau, darau vieną esminę klaidą, kurią daro ir merginos, kurios susižavi manimi. Jei kažkas labai man patinka, tą merginą užverčiu dėmesiu ir kaip tyčia pataikau ant tų, kurios būna ką tik patyrusios nevykusius santykius. Jos būna atsargios, o aš nekantrus. Jei žmogus patinka, noriu su juo būti, eiti, daryti. Tuo tarpu, jos dar gydosi žaizdas ir tokio aktyvuolio visai nenori“, - nelinksmai šypteli.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1340)