Kolekcijoje dominavo švelnūs, jaunatviški, įvairiaspalviai šilko audiniai, kontrastuojantys su purvinų, tamsių atspalvių, menkai išdirbtais odos akcentais, simbolizuojančiais gamtą ir karo temą.

ŽEMIAU NUOTRAUKŲ ALBUMAI

Antroji ant podiumo parodyta - romantiška ir subtili Dianos Paukštytės kolekcija "In&Jan". Prieš kolekcijos pristatymą jaunoji kūrėja prasitarė, jog Ši "Mados infekcija" jai - tikras išbandymas įvairiomis prasmėmis: “Turėsiu suderinti kolekcijos pristatymą ir motinystės džiaugsmą.<...> Kol kas festivalyje pristačiau tik dvi kolekcijas, šiemet bus trečioji. Tikiuosi ji bus pati geriausia, juolab planuoju pateikti kūrybinę staigmeną".

Dizainerė Kristina Kruopienytė šiemet pristatė autorinę kolekciją "Projektas "Tobula" - sarkastišką atsaką į visuomenėje egzistuojantį sureikšmintą kūno kultą, o į dizainerio Vitaliaus Čepkausko akiratį pateko tikrovės idealizavimas bei jausmingumas. Podiumu žingsniavo, regis, iš tamsos pasaulio atkeliavę vyrai, akis bei kūną slėpę siurrealistiniuose aksesuaruose, kuriuose buvo pastebimas kaulų ir kaukolių motyvas. Jis atkartotas ir neįprastose rankinėse, atkreipusias ir salėje sėdinčių moterų dėmesį...

Dizainerių duetas Olga Prytkova ir Ina Polotniak pademonstravo kolekciją „MA36KI (Matrioški)“. Kaskart pasirodydamos ant podiumo, manekenės nusimesdavo po vieną drabužį, kol iš raštuotais paltais apsimuturiavusių matrioškų virto žaismingais šotukais pasidabinusiomis gundytojomis.

„Kolekcijos pagrindas – matrioškos principas, bet mes jį interpretuojame kaip vaikščiojantį garderobą. Garderobas – kaip ginklas, kaip žaislas nuotaikai pakelti. Kolekcijoje stengėmės sumaišyti azarto jausmą (kai lauki ir atidarai lėlę po lėlės) ir spalvotą atsinaujinimo nuotaiką“, - aiškino dizainerės.

Kaip kad ir tikėjosi Sandra Straukaitė, jos kolekcija "Stigmos" kalbėjo už save, o antrąją festivalio dieną vainikavo ironiškai demonstratyvus seksualumas, tryškęs iš Dovilės Kaušakytės ir Eglės Mazecaitės kolekcijos "Kauno žmona arba senovinės kupiškėnų vestuvės".

Martin Lamothe kolekcija

Dianos Paukštytės kolekcija

Kristinos Kruopienytės kolekcija

Olego Biriukovo kolekcija

Vitalio Čepkausko kolekcija

Olgos Prytkovos ir Inos Polotniak kolekcija

Sandros Straukaitės kolekcija

Dovilės Kaušakytės ir Eglės Mazecaitės kolekcija
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją