Priežastys, dėl kurių moterys nesidomi seksu gimus vaikeliui, skirstomos į dvi kategorijas: psichologines ir fiziologines.

Psichologija: noras mylėtis dingsta dėl baimių

Baimė būti negeidžiama

Nėštumo metu priaugtas svoris, riebalų sankaupos, nukaręs pilvas, pieno pilnos krūtys - bet kuris iš šių punktų gali būti moters abejonių savo patrauklumu priežastis.

Priemonių, beje malonių, grąžinti pasitikėjimą savimi, daugybė - nuo savitaigos, naujų reikiamo dydžio apatinių drabužių, kurie paslėptų trūkumus ir išryškintų privalumus, pirkimo iki visiško įvaizdžio pakeitimo. Ir nebūtinai tai turite daryti viena. Pasitarkite su vyru. Papasakokite jam apie jus užklupusias abejones ir baimes.

Baimė vėl pastoti

Dauguma porų šią baimę įveikia pasirinkdami tinkamą kontracepcijos metodą. Tačiau jei naudojant kontraceptines priemones jus vis tiek kamuoja pastojimo baimė, tai gali būti rimtesnių bėdų užuomazga. Todėl tokiu atvejus geriausia būtų kreiptis į psichoterapeutą.

Baimė neišgirsti vaikelio verksmo

Naujai iškepta mamytė negali atsipalaiduoti sekso metu, nes nuolatos klauso, ar kūdikis ramiai kvėpuoja, ar neverkia. Tokiomis aplinkybėmis idealiausias variantas, kad kūdikis miegotų kitame kambaryje. Tuomet galima naudoti vadinamąją radijo auklę. Jeigu tokios galimybės nėra, galima pabandyti tyliai klausantis romantiškos muzikos.

Fiziologija: diskomfortas sekso metu

Kamuoja sausumo jausmas

Žindymo metu dėl hormonų pokyčių sutrinka lubrikacija. Makštis tampa sausa, todėl lytinių santykių metu rekomenduojama naudoti drėkinamąją želę.

Skausmingi santykiai

Kūnas turi atmintį, tad prisimena gimdymo skausmą ir pirmasis suartėjimas išties gali būti skausmingas, nors visos žaizdos jau seniai užgijusios. Skaudės ar ne, tai labai priklauso ir nuo vyro, ar sugeba būti švelnus. Svarbu, kad vyras suprastų, jog moteris patyrė gimdymo traumą, todėl jai nelengva pradėti lytinį gyvenimą. Jeigu santykiai ir po kiek laiko išlieka skausmingi, reikia kreiptis į gydytojus.

Pakitusi makšties būklė

Po gimdymo makštis susitraukia, tačiau pirmykštės būklės nepasiekia. Todėl vyras ima moteriai priekaištauti, jog nebepatiria malonumo. Dubens apačios pratimai (Kėgelio) yra paprasti ir efektyvūs (sutraukti makšties raumenis kaip sulaikant šlapimą ir atleisti) . Jie stiprina šlapimo pūslę, makštį gaubiančiuosius raumenis. Atliekant dubens apačios pratimus, sustiprėja makšties raumenys, todėl lytinio akto metu moteris jaučia didesnį pasitenkinimą.

Seksas po gimdymo - naudingas

Statistika teigia, kad maždaug trečdalis moterų orgazmą pradeda patirti tik po gimdymo. Nėštumo bei gimdymo metu, laktacijos periodu moters organizmą tarsi pažadina siautėjantys hormonai.
Seksologai teigia, kad seksas turi įtakos motinos pieno kokybei ir kiekybei. Jeigu po sekso moters psichologinė būsena gerėja, tai itin teigiamai atsiliepia laktacijai.