Kodėl formulė atrodo tokia gudri? Esmė ta, kad gyvenime susidūrus su įvairaus tipo vyrais ir išsiskyrus su jais, mano protingoje galvoje gimė aiški buvusių vaikinų klasifikacija:

• buvęs, su kuriuo daugiau niekada..! Pati mintis kelia pasišlykštėjimą.
• buvęs - niekšelis, bet... O jei tik paskambintų!
• buvęs. Tiesiog buvęs. O dėl ko mudu išsiskyrėme? Gal jam paskambinti?

Tai štai paskutiniai du variantai paprastai pasibaigdavo netikėtu skambučiu. Ir, kaip jau po to seka, seksu. Tačiau kad ir kaip sakydavau draugėms ir sau pačiai, kad su šiuo vyru mes išsiskyrėme, o intymūs santykiai – tik greitoji sekso pagalba, širdies gilumoje visada žinojau: santykiai tęsiasi. Tik kitos formos. Palengvintos versijos, jei norite. Tik štai reikia prisipažinti sau, kad šioji versija retai kada užsibaigia kuo nors rimtesniu.

Atgal į ateitį

Būdama tvirtai įsitikinusi, kad toks seksas iširusiuose santykiuose – tik ilgos meilės istorijos tąsa, ėmiau kapstytis Irmos paslaptyse.

Klausimus formulavau maksimaliai subtiliai:
- Ir tavęs nuo buvusio nepykina?
- Ne, - pagalvojusi atsakė Irma. – Anksčiau gal ir pykino, bet dabar tai nebeturi reikšmės.

Kaip paaiškėjo, anksčiau, prieš penkerius metus, kai Irma su Aleksu buvo kartu, jie dažnai pykdavosi ir kankindavo vienas kitą kaprizais ir didžiuliais reikalavimais. Žinoma, po vaidų aistros neliko nė pėdsako: gyvenimas – tai ne filmas „Ponas ir ponia Smitai“. Galų gale jie taip pavargo vienas nuo kito ir nesibaigiančių aiškinimųsi, kad išsiskyrė. Šį kartą inteligentiškai ir be skandalų, pažįstamiems pasiaiškinę banaliu „nesutapo charakteriai“.

Metai bėgo, ir kartą Aleksas paskambino Irmai. Žodis po žodžio ir... Nusprendė vakare nueiti į kiną. Kodėl gi ir ne? Juk ne svetimi vienas kitam, nuoskaudos užsimiršo ir niekas niekam jau nebeskolingas. Viskas pasibaigė jo namuose – iki kino taip ir nenuėjo.

Paskui susitiko dar kartą, jau be kino priedangos, ir dar kartą... Ir štai Irma pareiškia: „Miegu su buvusiu ir tuo esu labai patenkinta“. Šiuo metu ji neturi vaikino, o ar jis turi draugę, jai net tingisi domėtis. Atrodytų, viskas paprasta: žmonės rado tokį santykių modelį, kai nereikia galvoti apie ateitį ir gana tiesiog maloniai praleisti laiką. Tik gyvenk ir džiaukis. Tik kas bus tuomet, kai Aleksas susiras nuolatinę draugę?

Ir vis dėlto kodėl mes, damos, po išsiskyrimo atsiduriame buvusiojo lovoje? Priežastys paprastos.

Sveikas geismas. Taip, elementari žmogiška būtinybė būti kieno nors akyse gražiai ir geidžiamai tiesiog nubloškia mus į glėbį to, kas mus kažkada mylėjo. Naujo vaikino dar nesusiradai? Kliuvo meilužis nevykėlis, bergždžiai tave kankinęs tris valandas, o taip ir nepadovanojęs malonumo? Prašau: galima susitikti su buvusiu, kuris užpildys laikiną spragą tavo gyvenime. Juolab kad jis tikrai žino, kokia amplitude judėti ir ką šnibždėti į kairę ausytę, kad apsaltum iš malonumo.

Šilti draugiški jausmai. Būna atvejų, kai pora išsiskiria ir... šiek tiek dėl to gailisi. Na, nemoka jie dalintis antklode, mėgsta skirtingus filmus, jos PMS nekontroliuojamas, o jis knarkia. Tačiau jei matosi retai, gali visai gražiai bendrauti. Kartais tas bendravimas apsiriboja seksu.

Noras kažką įrodyti. Jam, nedorėliui. Jis jūsų nevertino ir nemylėjo? Na gerai, parodysim. Po išsiskyrimo, kai jau nebėra ką prarasti, o baimės dėl jo nuomonės nebeliko, galite užbėgti pas jį vidurnaktį su nėriniuotais apatiniais po apsiaustu ir mirtinai sugundyti. Pasitreniruoti šokinėti ant ožio, kaip pasakytų gimnastai. Ir štai jį nukankinote, privertėte vadinti valdove, o po to išdidžiai pasišalinote į niekur, palikusį be žado: „Kodėl nesulaikiau tokios moters?“ Triumfas!

Kerštas. Keršijate buvusiam vaikinui (vyrui), o taip pat tai mergšei, kuri jį dabar šildo naktimis. Kažkodėl jis greitai rado naują meilę! O juk jūsų ir patalai dar neatšalo. Ką gi... Moterims dažnai patinka sugadinti kažkada mylėtam asmeninį gyvenimą. Ir štai sugundote buvusįjį, „pamirštate“ jo kambaryje kelnaites, o po to piktdžiugiškai šypsotės įsivaizduodama jo dabartinės draugės veido išraišką.

Atsitiktinumas. Žmogus yra gyvūnas. Tegu ši tiesa jums atstumianti, tačiau ledi ir džentelmenai nelengvai bendrauja be seksualinės potekstės. Net po išsiskyrimo jis nevalingai jumyse jus moterį, o jūs, nors jau seniai nesapnuojate su juo susijusių erotinių sapnų, juntate patiną. O čia, kaip tyčia, tuštuma asmeniniame gyvenime. Ir štai atsitiktinis susitikimas dviese, šiek tiek netikėtos romantikos ir atgyja, regis, užgesusios aistros. Ryte, kaip įprasta, pora pabėga kas sau, stengdamiesi nežiūrėti vienas kitam į akis.

Visi šie atvejai daugiausia kalba apie vienkartinį seksą. Dažnesni susitikimai su buvusiais, pasak Irmos, įmanomi tik tada, kai santykiai nutrūko, bet pora neturi pretenzijų vienas kitam. Kokybiškam ir nevienkartiniam seksui su buvusiu vaikinu neturi būti likusių nuoskaudų, skolų, alimentų ir kitokių nuosėdų, rašo DELFI.lv. Palikus gerą vienas kito pažinimą lovoje, naujus gebėjimus ir jokios būtinybės prisiekinėti vienas kitam amžiną ištikimybę – ir malonumo receptas garantuotas. Vis dėlto yra vienas „bet“.

Moterys – romantiški padarai. Joms būdinga laukti princo ant balto žirgo ir žiūrėti erotinius filmus įsivaizduojant, kad pabaigoje herojai susituoks. Dažnai mergina, patekusi į buvusio vaikino glėbį, ima misti iliuzijomis: „Gal tai tikra meilė?“, „Gal pas mus viskas susitvarkys?“

Jei atvirai – nelabai tikiu išsiskyrusios poros galimybe vėl susieiti ilgesniam laikui. Kaip sakoma, į pilną stiklinę nieko nepripilsi. Jei jūsų išsiskyrimas nebuvo koketavimas, pastanga pademonstruoti išdidumą, valdžią ar mergaitiškas kaprizas, vadinasi, jam buvo realus pagrindas. Galbūt nesupratimas, galbūt nepagarba, egoizmas ir kitos žmogiškos silpnybės. Ir jos savo ruožtu niekur neišnyko. Taigi ar verta tikėti tuo, kad tarp buvusių mylimųjų įsiplieks naujas romanas? Vargu...

Veikiausiai jūsų eks vaikinui yra šansas tapti dvigubu „eks“, randai širdyje bus dar gilesni, o laikas, kurį galima būtų paskirti sau ir savo asmeninio gyvenimo tvarkymui, bus iššvaistytas veltui. Tad lai „lengva“ santykių su kažkada mylėtu vyru versija ir praeina lengvai bei maloniai, o Mendelsoną lai pagroja jums ir kažkam kitam.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)