Pasak psichologų, turtingas partneris prilyginamas geidžiamesniam partneriui, o moterys savo nuomonę parodo geriau reaguodamos į veiksmus lovoje, rašo „The Telegraph“.

Tyrimui vadovavęs Njukaslio universiteto (D.Britanija) psichologas Thomas Polletas sako: „Nustatėme, jog kuo didesnės yra vyro pajamos, tuo daugiau orgazmų nurodo patiriančios moterys. Tai dera su požiūriu, kad moters orgazmas išsivystė kaip prisitaikomoji funkcija. Jos paskirtis – suskirstyti vyrus pagal jų kokybę. Jei tai yra tiesa, tuomet tai turėtų būti labiau būdinga patelėms, susiporavusioms su aukštos kokybės patinais. Geidžiamesni partneriai moterims suteikia daugiau orgazmų“.

Yra gausybė žinomų pavyzdžių, kuomet itin turtingi vyrai patraukia dėmesį tokių moterų, kurios atrodytų jiems netinkamos vertinant vien išvaizdą ir amžių.

„Playboy“ įkūrėjas Hugh Hefneris jau įžengė į devintąją gyvenimo metų dešimtį, tačiau jo merginos – daugiau nei 60 metų už jį patį jaunesni modeliai.

Ir nors JAV verslo magnatas Donaldas Trumpas sensta bei turtėja, jo žmonos tik jaunėja.

T.Polletas ir jo kolega profesorius Danielis Nettle‘as analizavo duomenis, surinktus vieno iš didžiausių pasaulyje gyvenimo būdo tyrimų metu.

Kinijos Sveikatos ir šeimos gyvenimo apklausoje dalyvavo 5000 žmonių iš visos Kinijos. Apklausos metu buvo renkamos žinos apie tiriamųjų asmeninius gyvenimus – taip pat buvo užduodami klausimai apie romantinį gyvenimą ir pajamas.

Tarp apklaustųjų buvo 1534 moterys su partneriais vyrais – jos ir tapo britų tyrimo objektas.

Mokslininkai nustatė, kad 121 moteris orgazmą patirdavo kiekvieno meilės akto metu, o 408 moterys orgazmus patirdavo dažnai. Dar 762 moterys orgazmus patirdavo „kartais“, o 243 moterys nurodė, kad orgazmus patiria retai arba jų nepatiria apskritai.

Vakarų valstybėse analogiškų tyrimų skaičiai yra labai panašūs.

T.Polletas teigia, kad šiuo atveju svarbūs keli veiksniai, iš kurių svarbiausias – pinigai.

„Ankstesnių tyrimų, atliktų Amerikoje ir Vokietijoje, metu buvo tiriamos tokios savybės, kaip kūno simetrija ir patrauklumas ir nustatyta, kad jos taip pat susiję su orgazmų dažnumu. Tačiau panašu, kad pinigai yra dar svarbesni“, - sakė mokslininkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją