Žurnalo „More“ užsakymu tyrimą atlikę mokslininkai nustatė, kad jaunos moterys tampa vis labiau „pasileidusios“ ir turi daugiau seksualinių partnerių nei vyrai. Atliktas tyrimas žymi kitą savaitę prasidedančios „More“ organizuojamos saugaus sekso kompanijos pradžią.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad moterys iki 21 metų jau būna turėjusios seksualinių santykių su vidutiniškai 9 meilužiais – 2 daugiau nei tokio pat amžiaus vyrai.

Ketvirtadalis moterų per 5 metus po nekaltybės praradimo būna permiegojusios su daugiau nei 10 vyrų. Tuo tarpu tokiais laimėjimais gali pasigirti tik penktadalis vyrų.

Jauni vyrai yra du kartus labiau linkę į neištikimybę, o 50 proc. prisipažįsta bent kartą buvę neištikimi savo partnerei, o pusė jų - mažiausiai du kartus.

99 proc. iš 2 tūkst. apklaustų moterų sakė, kad jei sužinotų, kad jų partneris buvo neištikimas, parodytų jam duris. „More“ žurnalui atlikto tyrimo metu paaiškėjo, kad moterys geidžia daugiau sekso, bet tiki, kad vyrams jis patinka labiau nei moterims.

Kiek anksčiau šiais metais JAV atliktas kitas tyrimas parodė, kad paauglės, kurios žiūri daug TV serialų, kuriose yra sekso scenų, tokių kaip „Draugai“, „Seksas ir miestas“, du kartus dažniau tampa nėščios. Šį tyrimą atlikę mokslininkai padarė išvadą: „Problema yra, kad tokios ir į jas panašios programos pagražina seksą, bet vargiai užsimena apie neigiamas jo pasekmes, tokias kaip nepageidaujamas nėštumas ir lytiniu būdu plintančios ligos“.

„More“ žurnalo redaktorė Lisa Smosarski teigia, kad nebėra kelio atgal šiandienos seksualiai pasitikinčioms jaunoms moteris. „Mūsų duomenys rodo, kad po dešimtmečius trukusio pasyvumo, šiandien moterys imasi kontroliuoti savo seksualinį gyvenimą ir lovoje gauna tai, ko nori. Kodėl gi ne?“, - sako L.Smosarski.

„Šiandien moterys yra labai užsiėmusios, gyvena streso pilną gyvenimą, laviruoja tarp mokslo, darbo, draugų, šeimos, karjeros ir santykių. O seksas yra puikus ir nemokamas būdas atsipalaiduoti, nusiraminti ir pasilinksminti“,- teigia „More“ redaktorė.

Tyrimo metu nustatyta, kad daugiau nei pusė moterų nemylėjo žmogaus, su kuriuo prarado savo nekaltybę. Be to, tik 32 proc. apklaustųjų moterų mano, kad, užsiimant seksu, svarbu mylėti partnerį. Septynios iš dešimties prisipažino, kad turėjo vienos nakties nuotykį, o penktadalis – daugiau nei penkis vienos nakties nuotykius. Tik 1 proc. apklaustųjų sakė nesimylėsiančios iki santuokos.

Viena iš keturių moterų teigė, kad ištekėtų dėl pinigų, o 39 proc. permiegotų su savo viršininku dėl aukštesnių pareigų. Be to, 27 proc. prisipažino, kad užmegztų meilės romaną su vedusiu vyru, o 14 proc. - permiegotų su savo geriausios draugės partneriu.

Beveik penktadalis apklaustų jaunų moterų buvo užsikrėtę lytiniu būdu plintančiomis ligomis, o 21 proc. buvo įtikintos vyro nenaudoti prezervatyvo, nors norėjo tai padaryti. „Nors moterys nesigėdija miegamajame imtis iniciatyvos, atrodo, kad jos nėra tokios tiesmukos, kai kalba eina apie kontracepciją“, - sakė „More“ redaktorė L. Smosarski.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)