„Pirmiausia dėl to kalta mano žmona“, - į klausimą, kodėl išėjęs į pensiją ėmė naudotis kompiuteriu ir internetu, atsako Z. Bulgakovas. Būtent 19 metų jaunesnė sutuoktinė vyrui virtualiame pasaulyje padėjo žengti pirmuosius žingsnius, parodė internete esančias meno galerijas.

„Taip ir užsikabinau. Mano mylima uošvė vienu metu net buvo sunerimusi – ar tik netapau interneto maniaku. Klajodavau po įvairias meno galerijas, paskui susidomėjau menininkų forumais. Iš pradžių tik skaičiau, ką kiti rašo, vėliau išsiaiškinau, kaip įsijungti į diskusijas ir panašiai. Dabar jau turiu asmeninį tinklalapį bulgakovas.lt, išmokau pats jį administruoti“, - DELFI pasakojo fotomenininkas.

Z. Bulgakovas aiškino esantis „senų laikų“ fotografas ir iš pradžių visai nenorėjęs užsiimti skaitmenine fotografija. Tačiau netrukus jis nusipirko skaitmeninį fotoaparatą, pradėjo dirbti „Photoshop“ programa, eksperimentavo darydamas fotomontažus. Po metų žmonos vadovaujamoje bibliotekoje Z. Bulgakovas surengė pirmąją savo skaitmeninės fotografijos parodą.

Z.Bulgakovas taip pat užsiregistravo specializuotoje fotografų svetainėje, ten deda savo nuotraukas ir sulaukia kolegų vertinimų. „Taip įsitraukiau, kad kasdien sėdžiu prie kompiuterio, net eidamas miegoti lovoje galvoju, ką reikės daryti“, - kalbėjo pašnekovas.

Visgi, Z. Bulgakovo teigimu, geriausiai vertinami seniausi jo fotografijos darbai. „Tada buvau jaunesnis, energingai daug kur laksčiau ir fotografuodavau. Dabar energija jau ne ta“, - pastebi jis. Z. Bulgakovas fotografuoja viską, tačiau labiausiai jam patinka įamžinti peizažus.

Kelis dešimtmečius pašnekovas dirbo fotografu bendrovėje „Snaigė“ - jo fotografija naudota gamybai.

Pasak Z. Bulgakovo, jam tobulėti padeda 19 metų jaunesnė žmona. „Moterys atjaunina, nereikia atsilikti. Vienas kitą jauniname. Svarbiausia nenusivilti gyvenimu, kaip dabar įprasta. Kai įsitrauki į dalykus mėgstamus, tai pamiršti problemas, net ir ligos užsimiršta - tai padeda išgyti. Svarbiausia norėti – jei yra noras, atsiranda viskas. Moterys ir internetas - jėga!“, - tikino pašnekovas.

Z.Bulgakovas išdavė dar vieną jaunystės paslaptį - kad nežinotų, kiek jam metų, nešvenčia gimtadienių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)