Namakos lietaus varlė

Pietų Afrikos Respublikoje gyvenančios Namakos lietaus varlės sugeba išleisti garsą, primenantį šuns žaislo cypimą. Pajutusi grėsmę, šios rūšies varlė išsipučia ir pradeda plonai spiegti.

Mėlynaliežuvis scinkas

Scinkai mėlynais liežuviais gyvena Australijoje, kur tradiciškai vadinami mėlynaliežuviais. Šie driežai mėlynos spalvos liežuviais atbaido artėjančias grėsmes.

Dygusis minkštaodis vėžlys

Šie vėžliai neturi kietų apsauginių šarvų, kuriuos esame įpratę matyti pas šiuos gyvūnus. Minkštaodžiai vėžliai gyvena ežeruose ir upėse, plaukiodami arti vandens paviršiaus iškišę nosis, jog galėtų įkvėpti oro.

Plikažiauniai moliuskai

Visame pasaulyje priskaičiuojama daugiau kaip 3 tūkst. plikažiaunių moliuskų rūšių. Šie spalvingi moliuskai gyvena vandenynuose visame pasaulyje.

Goblinas

Rykliai goblinai, turintys keistą, smailą snukį, atrodo tarsi atklydę iš dinozaurų laikų. Šie plėšrūnai plaukioja Ramiajame, Atlanto ir Indijos vandenynuose ir užauga iki 1,5 m ilgio.

Leopardinė varliažuvė

Kalbame apie žuvį, kuriai būdingos stilingosios leopardo kailio dėmės ir atgrasi rupūžės išvaizda. Jas galite išvysti šiltuose vandenyse palei Floridos pakrantę, taip pat Karibuose.

Angoros triušis

Šis kailinis kamuolys gali atrodyti kaip nutukęs naminis katinas, tačiau iš tikrųjų tai yra Angoros triušis. Iš Turkijos kilę triušiai auginami dėl švelnios, šilkinės Angoros vilnos.

Raudonoji panda

Iš pirmo žvilgsnio galite pamanyti, kad tai lapė, tačiau iš tikrųjų tai yra raudonspalvė panda. Šie daugiausia naktiniai gyvūnai aptinkami Kinijoje ir Himalajuose.

Malajų tapyras

Malajų tapyrai aptinkami kai kuriose Tailando dalyse, Birmoje ir Sumatros saloje. Jie gali užaugti iki 1,8 m ilgio. Tai nykstanti rūšis, nes jos gyvenamąjį arealą naikina medienos pramonė ir palmių aliejaus plantacijos.

Žvaigždžianosis kurmis

Tai visai kitoks kurmis, negu esate įpratę matyti. Jo nosį supa 22 čiuptuvai. Žvaigždžianosiai kurmiai gali plaukioti ir kartais pradeda knisti savo tunelius po ežero ar šaltinio vandeniu, tvirtina Ohajo Gamtos išteklių departamentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)