Gardos ežeras Italijoje

Gardos ežeras Italijoje – nepriekaištingas variantas šeimos atostogoms. Prie Gardos verta atvažiuoti su vaikais – bent jau dėl to, kad vakariniame ežero krante įsikūręs pramogų parkas „Gardaland“ (www.gardaland.it), savotiškas italų Disneilendas. Kitoje kelio pusėje yra jūrų muziejus „Seaworld“.

Ši vietovė šeimos atostogoms tinka dar ir dėl to, kad Gardoje nebūna karšta – nuo gegužės iki spalio mėnesio oro temperatūra čia siekia nuo 22 iki 28 laipsnių šilumos. Pats ežeras yra didžiausias Italijoje, be to, juo plaukioja laivai. Turizmui tai nė kiek netrukdo: Dolomitinių Alpių papėdėje tyvuliuojančios Gardos vanduo iki šiol yra švarus ir gali didžiuotis nuostabia ekosistema.

Verto ežeras Austrijoje

Šilta, kaip jūroje – tokia vasara galima mėgautis Austrijos Karintijos regione, kuris plyti prie sienos su Italija ir Slovėnija. Pietinės šalys daro savo: Verto ežero vanduo sušyla ne mažiau, negu jūroje – iki 27 laipsnių. Nėra tik paplūdimių: pūkštelėti į ežerą galima nuo medinių lieptelių.

Tarp Verto ežero svečių populiarios išvykos dviračiais, taip pat kruizai laivais. Nedideli motorlaiviai nuo prieplaukų išplaukia praktiškai kiekvieną valandą. Pats ilgiausias maršrutas – nuo aristokratiškojo Feldeno kurorto iki Klagenfurto, kuris laikomas regiono kultūros sostine. Kelionė į vieną pusę trunka maždaug 2 valandas.

Saimos ežeras Suomijoje

Saimos ežeras nusėtas salelėmis – čia jų daugiau kaip 13 tūkst.! Tokia gausybė salelių kelia mokslininkams galvosūkį: ar Saima yra vienas ežeras, ar ištisa sistema vienas su kitu sujungtų vandens telkinių. Turistus į šią vietovę traukia galimybė atsipūsti gamtoje ir pažvejoti. Beje, pastarasis punktas daug kam yra svarbiausias.

Šeimos, kuriose žvejyba yra tapusi hobiu, nuomojasi namukus prie Saimos krantų ir leidžia dienas su meškere rankose (licenzija vienai savaitei kainuoja 8,5 euro). Tačiau į poilsį galima įtraukti ir kultūrinę programą: apsilankyti Viduramžių tvirtovėje, Miškų muziejuje ir Menų centre.

Bledo ežeras Slovėnijoje

Maudynes Bledo ežere galima derinti su SPA malonumais. Šio ežero viduryje iškilusi nedidelė salelė, kurioje stūkso varpinė. Teigiama, kad po jos varpais sugalvojus troškimą, jis artimiausiu metu išsipildo! Pats ežeras nėra didelis: maždaug 2 km ilgio ir 1,4 km pločio. Ežeras tyvuliuoja tarp kalnų, todėl maudynių sezonas čia prasideda tik nuo liepos. Tuo metu dviejuose šio ežero paplūdimiuose nebūna vietos net obuoliui nukristi.

Tačiau lankytis vietos terminių vandenų centruose galima ištisus metus. Bledo apylinkėse trykšta daug terminių šaltinių, kurių vanduo tiekiamas į geriausių viešbučių baseinus. Taigi rinkdamiesi viešbutį atkreipkite dėmesį, ar jis siūlo SPA procedūras.

Ženevos (Lemano) ežeras Prancūzijoje

Tai natūrali siena tarp Prancūzijos ir Šveicarijos. Prie šio ežero įsikūręs Eviano kurortas. Netoliese stūksančiuose kalnuose trykšta daug mineralinių šaltinių, kurių stebuklingos gydomosios savybės žinomos jau nuo XVIII a. Vietos mineralinis vanduo laikomas pagalbininku kovojant su daugeliu ligų. Vienos iš jų – inkstų ligos ir antsvoris.

Norintiems pagerinti sveikatą, rekomenduojama ne tik gerti mineralinį vandenį, bet ir maudytis Ženevos ežere, kaitintis saulėje, važinėtis dviračiais ar keliauti po kalnus. Atleidus vadeles, galima apsilankyti vietos vyno bei sūrių degustacijose.

Tekirgiolio ežeras Rumunijoje

Ši vietovė palieka įspūdį: iš vienos pusės jūra, iš kitos – gėlas ežeras. Tarp šių vandenų tarsi užtvara driekiasi sausumos juosta. Joje įsikūrę Eforijė Nordo ir Eforijė Sudo kurortai. Maudytis galima tiek jūroje, tiek ežere!

Tekirgiolio ežero vanduo turi gydomųjų savybių. Jis padeda žmonėms, sergantiems reumatu ir odos ligomis. Pagal procedūrų efektyvumą šį Rumunijos ežerą daug kas lygina su Negyvąja jūra. Populiarumo šiam ežerui priduria ir garsus centras „Ana Aslan Health SPA“, kur siūlomos autorinės atjauninimo metodikos.

Bodeno ežeras Vokietijoje

Žavingas Vokietijos Lindau miestelis gali būti kiekvieno turisto svajone. Bodeno ežerą sudaro du vandens telkiniai – Aukštutinis ir Žemutinis, kuriuos jungia Reino upė. Vietos gidai su malonumu pasakoja legendą apie tai, kaip Dievas, išvydęs, kokia nuostabi yra jo sukurta Žemė, nubraukė susijaudinimo ašarą ir ji virto ežeru.

Istorinis pakrantės miesto Lindau centras yra nedidelėje saloje, kurią su likusiais rajonais jungia tiltas. Čia iš tikrųjų labai gražu. Uoste stūkso iš karto du švyturiai, stiebiasi gėlėmis ir ornamentais dekoruota Rotušė ir XVI a. statytas parako bokštas.

Hevešo ežeras Vengrijoje

Vengrija didžiuojasi dviem ežerais – Balatonu ir Hevešu. Jei pirmajame maudytis galima tik vasarą, tai antrajame, nuklotame vandens lelijų, vanduo šiltas būna ištisus metus. Tai didžiausias terminio vandens telkinys visoje Europoje. Vasaros mėnesiais Hevešo ežere vandens temperatūra siekia 33-34 laipsnius šilumos, žiemą būna 6 – 8 laipsniais žemesnė.

Ežerą maitina požeminis šaltinis, kuris yra toks galingas, jog vanduo Heveše atsinaujina kas 28 val. Sveikatai naudingos ne tik maudynės, bet ir šio ežero purvo procedūros. Savo atostogas galima papildyti ekskursijomis į Feštetičės rūmus, turinčius apie šimtą kambarių, Balatono, marcipanų bei lėlių muziejus.

Machovo ežeras Čekijoje

Vos valanda kelio nuo Prahos ir jūs atsidursite prie ramaus, miškų apsupto ežero. Čekijos sostinės gyventojams visai nebūtina važiuoti prie jūros – jie gali pailsėti ir švariuose Machovo ežero paplūdimiuose, kurie įsikūrę vos už 65 km nuo Prahos. Turistams šis kurortas yra kur kas mažiau žinomas negu Karlovi Varai. Be reikalo, nes kelionė prie šio ežero gali praturtinti vizitą Čekijoje.

Vasarą Machovo ežere galima maudytis – vanduo sušyla iki 22 laipsnių šilumos. Persikelti iš vieno paplūdimio į kitą patogiausia kateriu. Norintiems programos sausumoje, siūloma pajodinėti žirgais arba leistis į žygius pėsčiomis. Vaikai gali pasisupti atrakcionų parke.

Mozūrų ežerynas Lenkijoje

Tai buriuotojų ir baidarininkų pamėgta vieta. Mozūrų ežerai – tai pora tūkstančių vandens telkinių, sujungtų kanalais, upeliais ir šliuzais. Jų krantuose įsikūrę kurortiniai miesteliai – Mikolaikos, Lėcius, Vengožynas. Pirmą kartą geriausia vykti į Mikolaikas, kur yra daugybė viešbučių įvairiam skoniui ir vandens parkas, arba Olštyną, istorinį regiono centrą.

Visuose kurortuose galima (ir palyginti nebrangiai) išsinuomoti jachtą. Beje, čia atostogauja ir paprastesnė publika: šiuos lenkiškus ežerus labai mėgsta baidarininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)