Tam tikrų veiklos sričių darbo patirties turintys darbuotojai uždirba daugiau, kitų sričių patirties turintieji – mažiau. Darbo paieškos portalo CVbankas.lt atlyginimų statistika rodo, kad šiuo metu daugiausiai uždirba asmenys, jau dirbę ir turintys patirties kompiuterių / IT / interneto ir eksporto srityse.

Vidutiniškai penktadaliu mažesnius, nei aukščiau pateikti, tačiau vis tiek vienus iš didžiausių atlyginimų gauna asmenys, turintys darbo patirties finansų, telekomunikacijos, energetikos, organizavimo / valdymo bei elektronikos srityse.

Mažiausius atlyginimus gauna tie darbuotojai, kurie jau turi patirties klientų aptarnavimo, prekybos, socialinės rūpybos ir meno srityse.

Kad darbuotojams būtų lengviau orientuotis, kokio atlyginimo jie gali tikėtis, darbo paieškos portalas CVbankas.lt nuo šiol socialiniame tinklapyje „Facebook“ siūlo pasinaudoti atlyginimų skaičiuokle „CVbankas.lt atlyginimų skaičiuoklė“, kurioje pateikiami vidutiniai atlyginimai, atsižvelgiant į amžių, išsilavinimą, darbo patirties laiką ir sritį.