Tai, atlikę apklausą, išsiaiškino specialistų paieškos portalo cvmarket.lt ekspertai. Pasak įmonės atstovės Raimondos Tatarėlytės, vos 2 proc. apklaustųjų atsakė, jog jiems užtektų ir 10 proc. padidinto atlyginimo.

Anot jos, tokie rezultatai atskleidžia kelis svarbius dalykus.

Pirmasis – žmonės turi puikias galimybes lyginti savo uždarbį su kitose šalyse dirbančių asmenų atlyginimais bei gyvenimo kokybe.

„Tyrimo rezultatams įtaką padarė globalizacija bei gerai išvystyta telekomunikacijų sistema. Dabar, kai žmogus gali gauti visas pasaulio žinias, laisvai keliauti ir matyti, kaip kiti gyvena, pavyzdžiui, Vakarų Europoje, jam atsiranda natūralus klausimas: „O kodėl aš taip negyvenu?”, – aiškino darbo rinkos specialistė.

Antroji priežastis, lemianti norą gauti žymiai didesnį atlyginimą, anot jos, sietina su palyginti nedideliu, lietuvių gaunančių vidutinį atlyginimą, skaičiumi ir didelėmis mūsų šalyje esančiomis uždarbio žirklėmis.

„Lietuvos statistikos departamento duomenys rodo, kad praeitų metų spalį Lietuvoje iki 2 000 Lt, neatskaičius mokesčių, uždirbo šiek tiek daugiau nei 57 proc. visą darbo laiką dirbančių darbuotojų. Gaunančiųjų daugiau nei 3 500 Lt buvo kiek daugiau nei 12 proc. Tuo tarpu patenkančių į vidutinio atlyginimo, kuris daugeliui vis dar neatrodo labai motyvuojantis, zoną yra apie 29 proc. Manau, šie skaičiai kalba patys už save“, – sakė R. Tatarėlytė.

Pažymėtina, kad vidutinis mėnesio bruto darbo užmokestis Lietuvoje šių metų pirmąjį ketvirtį buvo 2232,9 Lt. Tai yra 1731,1 Lt į rankas.

Komentuodama apklausos rezultatus R. Tatarėlytė taip pat neslėpė nuostabos, kad respondentus, svajojančius apie 50 proc. pakilusį atlyginimą ir norinčius didesnio nei 100 proc. algos padidinimo, skiria tik vienas procentas. Jos teigimu, tai rodo lietuvių atsargumą ir net jų svajonėse vykstančią kovą su realybe.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)