Atsisakote pusryčių ar pietų- sutaupote kalorijų?

Svorio metimo srityje sklando begalės mitų. „Sulieknėk sveikai“ vadovė, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė komentuoja vieną iš daugelio mitų apie apie dietas.

Dažnai manoma, kad atsisakant pusryčių arba pietų „sutaupoma“ kalorijų. Taip mąstydami žmonės stipriai apsigauna ir sulaukia priešingų, nei pageidautų, pasekmių.

Teisingas maisto pasiskirstymas dienos metu – be galo svarbus. Turėtų būti valgoma 4-5 kartus per dieną. Pagrindiniai valgymai: pusryčiai, didžiausias valgymas - pietūs ir vakarienė. Taip pat nereikėtų pamiršti nedidelių priešpiečių ir pavakarių.

Pirmuoju atveju, t.y. atsisakant pusryčių, po kelių valandų norisi saldumynų ar saldžios kavos. Visą likusią dieną užsisukame gliukozės- insulino ydingoje spiralėje. Paprasčiau pasakius, norime greitai pasisavinamų angliavandenių: miltinių, saldumynų, picos, baltos duonos sumuštinių. Dieną baigiame su „pliusu“, net jei ir labai mažu, bet per metus susikaupia aiškiai matomas kiekis…

Stebitės, kad kankina stiprus alkis vakarais? Viena iš dažniausių priežasčių - per maži pietūs. Dažnai žmonės sako, kad jie pietų nenori ir suvalgo nedidelį užkandį ar tikrai nedidelius pietus. Vakare trūksta energijos ir organizmas pradeda jos reikalauti. Žmogus jaučia stiprų alkį ir suvaldyti jo neįmanoma. Taip atsiranda ilgos vakarienės ar net persivalgoma. Jei pietūs sudarytų 35-40% Jūsų maisto raciono kiekio, tokio alkio vakare nejustumėte ir ramiai suvalgytumėte nedidelę vakarienę.

Taigi skanių ir sočių pietų:)