Portalas hudeem-pravilno.ru pateikia septynis faktus apie seksą ir antsvorį.

Nereikalingas svoris veikia seksualumą...

Bent jau taip yra Vokietijoje. Apklausos duomenimis, čia liekni žmonės dažniau mylisi. O kitame tyrime nustatyta, kad moterys su antsvoriu rečiau fantazuoja sekso tema, ypač tos, kurių pertekliniai riebalai kaupiasi liemens srityje. Tai aiškinama biocheminiais procesais, vykstančiais riebalų ląstelėse. Jos pakeičia testosteroną, pagrindinį hormoną, veikiantį lytinį potraukį, į kitą – estrogeną.

...tačiau neturi įtakos seksualiniam savęs vertinimui.

Lieknas žmogus gali būti toks pat nepasitikintis savimi, kaip ir apkūnus. Seksualinis savęs vertinimas susiklosto nuo ankstyvos vaikystės, jį formuoja tėvų ir vaiko santykis. Jei jis jaučiasi mylimas šeimoje, jei jaučiasi saugus, tuomet išauga pasitikėdamas, kad jis geidžiamas bet kokio svorio.

Dažnai moteriai sunku patikėti, kad vyras nekreipia dėmesio į jos apkūnumą.

Mergaitėms nuo pat vaikystės diegiama būtinybė užsitarnauti gerą aplinkinių vertinimą. Todėl moterims, išaugusioms iš šių mergaičių, labai svarbus žvilgsnis iš šalies, jos stengiasi pamatyti save kitų akimis.

Jei moteris nepatenkinta savo kūnu, jai sunku patikėti, kad vyras nežvelgia į ją taip pat kritiškai, kaip ji pati. Tačiau taip yra.

Nepasitenkinimo savo kūnu jausmą sukelia ne apkūnumas.

Jį paprastai jaučia tie, kurie visuomet nepatenkinti savimi ir gyvenimu. Tokie žmonės mato tik savo trūkumus ir nekreipia dėmesio į privalumus bei stipriąsias puses.

Sulieknėjimas aktyvina intymųjį gyvenimą.

Tai įvyksta dėl fiziologinių ir psichologinių priežasčių. Fiziologinės – dėl sumažėjusio riebalų kiekio organizme susidaro daugiau testosterono. Daugiau hormono – stipresnė trauka ir orgazmas. Psichologinės – kai mums pavyksta sulieknėti, jaučiamės stipriau ir labiau pasitikime savimi. Sulieknėjusi moteris nebesigėdija savo kūno ir perka seksualius apatinius.

Seksas – geras motyvas sulieknėti.

Antsvoris gali „techniškai“ netrukdyti lovoje, bet jis neigiamai veikia savijautą ir potenciją. Be to, pasak vieno italų tyrimo, dėl storo poodinio riebalų sluoksnio oda tampa mažiau jautri glamonėms. Sulieknėjimas pataiso šį trūkumą.

Aktyvus seksas padeda kontroliuoti svorį.

Sekso metu eikvojama energija, tvirtėja raumenys. Dėl malonių pojūčių išsiskiria hormonai, kurie teigiamai veikia savijautą ir padeda mums išlaikyti kūno tonusą. O tai padeda sulieknėti. Ir galiausiai juk nesidairome į šaldytuvą mylėdamosi. Žinoma, tai pokštas, bet kiekviename pokšte – dalis tiesos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją