Jums reikės:

Tešlai:

1,5 stiklinės miltų
125 gramų sviesto
80 gramų cukraus
3 kiaušinio trynių
1 valgomojo šaukšto labai šalto vandens

Kremui:

300 gramų juodo šokolado
0,25 stiklinės kakavos
250 mililitrų 20 proc. riebumo grietinėlės

Darbo eiga:

Pirmiausia pasigaminsime tešlą. Sviestą truputį atšildykite kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų – tuomet supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Miltus persijokite, suberkite kakavą, sviestą ir cukrų – visas šias sudedamąsias dalis į vientisą masę paversti padės virtuvinis kombainas. Į virtuviniame kombaine maišomą tešlą sudėkite kiaušinių trynius ir supilkite vandenį. Viską gerai išmaišykite. Tuomet tešlą perkelkite ant stalo, ją sukočiokite į rutulį ir valandai padėkite į šaldytuvą.

Iš šaldytuvo išimtą tešlą iškočiokite, padėję tarp dviejų kepimo popieriaus lapų. Iškočiota tešla išklokite kepimo skardą (kepimo skardą pageidautina pasirinkti apvalią su vidutinio aukščio kraštais). Pasistenkite, kad tešla skardoje tolygiai pasiskirstytų. Dantų krapštuku tešloje pribadykite skylučių.

Ant tešlos patieskite kepimo popierių ir priberkite pupelių. Taip paruoštą tešlą 15 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Ištraukus iš orkaitės iš skardos atsargiai išimkite kepimo popierių ir pupeles. Tešlą dar dešimčiai minučių įdėkite į orkaitę.

Dabar atėjo metas pasiruošti įdarą. Šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į dubenį, o dubenį įstatykite į ant ugnies pastatytą puodą su verdančiu vandeniu. Ugnį sumažinkite iki minimumo.
Į tirpstantį šokoladą palengva pilkite grietinėlę ir nuolat maišykite. Šokoladui ištirpus ir susimaišius su grietinėle, puodą nuimkite nuo ugnies ir leiskite mišiniui pastovėti 10 minučių.

Gautą šokolado masę supilkite ant jau iškeptos tešlos, tolygiai paskirstykite. Uždenkite ir dviem valandoms palikite šaldytuve.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)