115 g nesūdyto suminkštėjusio sviesto,
125 g smulkaus cukraus,
1 didelis kiaušinis (atskirkite baltymą nuo trynio),
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
175 g miltų, žiupsnelis druskos,
25 g maltų migdolų,
100 g aviečių uogienės.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite dvi dideles skardas.

2. Dideliame dubenyje iki purios masės išplakite sviestą ir 100 g cukraus. Įmaišykite kiaušinio trynį ir vanilės ekstraktą. Suberkite miltus ir druską, gerai išmaišykite.

3. Likusį cukrų sumaišykite su migdolais. Kitame inde lengvai paplakite kiaušinio baltymą. Iš tešlos formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus, kiekvieną jų pamirkykite kiaušinio baltyme ir apvoliokite cukraus ir migdolų mišinyje. Sudėkite rutuliukus ant kepimo popieriaus ir viršuje įspauskite po gilią duobutę.

4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 min. Ištraukite, dar kartą spustelėkite duobutes ir pripildykite jas uogienės. Kepkite dar 10-12 min, kol sausainiai bus gelsvai rusvos spalvos. Leiskite atvėsti ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją