Salotos su tunu:

* pekino kopūstas
* keli pomidorai
* tuno konservų dėžutė (naudoju tuną savo sultyse)
* pora šaukštų linų sėmenų
* pora šaukštų sezamo sėklų
* pora šaukštų graikinių riešutų aliejaus (galima ir kitokio)
* galima dar pagardinti konservuotais kukurūzais, alyvuogėmis, vietoj aliejaus įdėti fetos sūrio - kaskart ką nors paįvairinti :)

,Pekino kopūstą, pomidorus supjaustome, sudedame tuną, sezamo sėklas, linų sėmenis, įpilame aliejaus - ir prašom, į sveikatą! Labai paprasta, bet tikrai skanu! Beje, aš pati druskos nededu ir man jos čia netrūksta. Bet jei kam labai reikia- įsiberkit.

Vilija B.

-----------------------------------------------------------------------

Dietinės salotos

Ingredientai

* Pomidorai,
* ridikėliai,
* salotų lapai,
* avokadas,
* vištiena,
* alyvuogių aliejus,
* prieskoniai,
* acto padažas.

Gaminimas

Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais ir apkepiname alyvuogių aliejuje. Pomidorus nuplauname ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Ridikėlius supjaustome plonais griežinėliais. Avokadą nulupame, išimame kauliuką ir susmulkiname nedideliais kubeliais. Viską sumaišome, paskaniname prieskoniais ir užpilame acto padažu. Skanaus! Salotos paruoštos!

L.Baltuškonytė

--------------------------------------------------------------------

Norintiems sulieknėti, siūlau keletą receptų su daigintomis sėklomis. Jų galite rasti prekybos centruose arba užsiauginti namuose. Maistingosios savybės daigintose sėklose išauga keleriopai. Daigintų ankštinių sudėtyje kelis kartus padaugėja vitamino C, E ir visų B grupės vitaminų. Sunkiai virškinami baltymai daigintuose grūduose suskyla ir tampa lengvai virškinami, sudėtingi krakmolai pavirsta cukrumi ir dėl šios priežasties daiginti ankštiniai yra saldūs. Mineralų, fermentų ir maistinių skaidulų santykis yra labai geras, be to, nedaug kalorijų.

Avokado salotos su daiginta liucerna

1 avokadas
1 nedidelis agurkas
1pomidoras
Saujelė lapinių salotų
Saujelės daigintos liucernos
Jogurtinio padažo

Daržoves supjaustome norimo dydžio kubeliais. Sluoksniais dedame į salotinę. Viršutinis sluoksnis daigintos liucernos. Pagardiname jogurtiniu padažu. Padažą gaminu taip: sumaišau du šaukštus natūralaus jogurto, du šaukštus alyvuogių aliejaus, pusę šaukštelio ciberžolės ir ant peilio galo keturių pipirų mišinio. Galima dar įberti truputėlį druskos. Viską gerai išmaišyti ir užpilti ant salotų.

Šaltibarščiai su daigintais ridikėliais

0,5 litro kefyro;
300 ml natūralaus jogurto arba 150 ml jogurtinės grietinės;
0,5 litro virinto vandens;
1 vidutinio dydžio virto burokėlio;
1 šviežio agurko;
pundelio svogūnų laiškų;
žiupsnelio šviežių krapų;
1 kietai virto kiaušinio;
saujelės daigintų ridikėlių (suteikia labai pikantišką skonį);
druskos pagal skonį.

Į dubenį sudėti sutarkuotą burokėlį, supjaustytą smulkiai agurką ir svogūnų laiškus. Įdėti jogurto arba jogurtinės grietinės ir viską gerai išmaišyti. Tada supilti kefyrą ir atšaldyto virinto vandens apie pusę litro. Išmaišyti, įdėti druskos. Pabaigoje suberti susmulkintus krapus, smulkiai sukapotus kiaušinius ir daigintus ridikėlius.

Gaivios morkų / burokėlių salotos

4 morkos
3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejus
1 valg. šaukšt. cukrus
1 arbat. šaukštel. garstyčių
1 arbat. šaukštel. Čili padažas, arba čili milteliai
1 arbat. šaukštel. juodųjų pipirų
4 skilt. česnako
½ citrinos sultys
3 valg. šaukšt. vandens

Alyvuogių aliejų, citrinos sultis, cukrų, garstyčias, druską, išspaustą česnaką, šviežiai sumaltus pipirus, Čili padažą ir vandenį gerai išplakti ir supilti ant burokine tarka sutarkuotų morkų.
Labai gaivios salotos Šis padažas puikiai tiko ir šviežiems nevirtiems burokėliams.

Salotos su krevetėmis

Agurkas 1 vnt.
Pomidorai 3 vnt.
Avokadas 1 vnt.
Salotos (bet kokios) 1 pund.
Kiaušinis (kietai virtas) 2 vnt.
Krevetės (nuluptos, virtos) 200 g
Geltonoji paprika 1 vnt.

Užpilui:

3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus,
3 valg. šaukštai vandens
0,5 citrinos sulčių
1 arbat. šaukštelis medaus
1 arbat. šaukštelis garstyčių ir mėgiamų žolelių
druskos pagal skonį (nors aš visai jos nededu)

Visas daržoves supjaustyti smulkiais kubeliais ir susluoksniuoti inde taip, kad būtų spalvų kontrastas. Kiaušinį pjaustykite kaip patinka. Ant viršaus uždėti krevetes. Užpilui visus produktus gerai išplakti. Galit pagardinti ir majonezu.

Sočios salotos su pelėsiniu sūriu

200 gr. gražgarsčių ar kitų žalių salotų;
200 gr Memel blue mėlynojo pelėsinio sūrio
3 kriaušės, be šerdies;
75 gr. sviesto;
50 ml balzamiko acto;

Ant lėkštės (vienos didelės arba 6 mažų salotinių) išdėstyti salotų lapus, o ant viršaus sutrupinti sūrį. Gilioje didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies išlydyti sviestą ir sudėti supjaustytas (1 cm storio) kriaušių skiltelės vienu sluoksniu. Virkite kriaušes svieste dvi minutes, retkarčiais pakratydami keptuvę. Apverskite kriaušes ir kepkite dar vieną minutę. Išimkite kriaušes ir išdėstykite jas ant salotų lėkštės. Į keptuvę kur virė kriaušės įpilkite balzamiko actą ir ant silpnos ugnies virkite tris minutes, kad actas sugertų sviestą ir skonį kuris liko keptuvėje. Užpilkite šiltą padažas ant salotų ir nedelsdami patiekite.

Omletas su daržovėmis

1 svogūnas;
1/2 raudonos paprikos;
1/2 cukinijos;
4 kiaušiniai;
1/2 stiklinės pieno;
žiupsnelis druskos ir pipirų;
žiupsnelis krapų;
alyvuogių aliejaus kepimui;
50 g. Mozarellos sūrio.

Aliejuje pakepinti susmulkintą svogūną, papriką ir cukiniją. Įdėti šaukštą pomidorų padažo. Kiaušinius labai gerai išplakti su pienu ir žiupsneliu druskos. Plakinį užpilti ant apkeptų daržovių, apibarstyti maltais pipirais. Kepti ant pačios silpniausios ugnies, kai kiaušinis pradės kilti užbarstyti sutarkuotą sūrį ir susmulkintus krapus. Geriausia kepti uždengus dangčiu, kol sūris išsilydys.

Vištos krūtinėlės salotos su apelsinų padažu

1 kepta vištos krūtinėlė
1 nedidelė Isberg“ salota
100 g ridikėlių
150 g saldžių kukurūzų
1 mėlynas svogūnas
2 šaukštai kepintų sezamo sėklų
1 apelsino sultys (arba pusė stiklinės pirktinių 100% sulčių)
1 šaukštas ryžių acto
2 šaukštai alyvuogių arba sezamo aliejaus
maltų pipirų mišino pagal skonį
1 arbat. šaukstelis cukraus, jei apelsinas rūgštus

Vištos krūtinėlę perpjauti pusiau, pagardinti vištienos prieskoniais ir apkepti apie tris-keturias minutes iš abiejų pusių keptuvėje. Aš naudoju Zepter keptuvę, todėl nereikia nei riebalų nei druskos. Bet skanu ir su virta krūtinėle.

Salotas suplėšyti, ridikėlius supjaustyti riekelėmis, svogūną žiedeliais. Viską sudėti sluoksniais arba sumaišyti. Ant žalumynų sudėti juostelėmis supjaustytą krūtinėlę. Apibarstyti sezamu.

Užpilui gerai išplakti apelsinų sultis, ryžių actą, aliejų, cukrų (jei naudosite) ir pipirus. Padažą pilti ant salotų prieš valgį.

Skanaus!
Almina

-----------------------------------------------------------------------

Salotos

1 vidutinio dydžio pekino salotos
2 apelsinų
indelio konservuotų kukurūzų
aliejaus

Pekino salotą stambiai supjaustome. Nulupame ir supjaustome apelsinus. Visus ingridientus: pekiną, aplesinus ir kukurūzus dedame į inda apšlakstome aliejumi ir jau pagaminta. Nei drusko nei kitokių prieskonių nereikia.

Skanaus

Eglė

-------------------------------------------------------------------

Salotos su vištos krūtinėle

1 porcijai reikės:

Keptos ir atvėsintos vištos krūtinėlės 100 gr
Pekino kopūsto 2 saujos
Alyvuogių
Pomidoro 1 vnt
Apelsino papuošimui

Padažas:
Natūralaus jogurto ir majonezo lygiomis dalimis.
Česnako- negailėti, turi būti aštru.
Druskos, pipirų.
Viską gerai sumaišyti.

Krūtinėlę supjaustyt juostelėmis.
Kopūstą susmulkinti ir sumaišyti su padažu.
Pomidorą supjaustyti skiltelėmis.
Lėkštėje pirmiausia dėti kauburėlį kopūstų, sumaišytų su padažu. Apdėlioti vištiena, pomidorų skiltelėmis, alyvuogėmis.

Puiki skonio kompozicija!

Salotos "Dailios linijos"

1 porcijai reikės

Salotų lapų, gera sauja
Keptos orkaitėje vištienos krūtinėlės apie 100 gr
Pomidorų 1 vnt
Raudonojo svogūno 0,5 vnt
Agurko 1 vnt, trumpavasio
Marinuotų paprikų pagal skonį.

Padažui:

Alyvų aliejaus BORGES 2 šaukštai
Citrinų sulčių 1 šaukštelis
Truputį druskos
Garstyčių 0,5 šaukštelio
Medaus 1 šauštelis
Viską gerai suplakti.

Salotų lapus suplėšyti, dėti supjaustytą vištieną bei daržoves.
Prieš valgant pašlakstyti padažu. Labai skanu su duoniukais!
Skanaus!

Kristina P.

----------------------------------------------------------------

Žalios vaisių salotos

Reikės:

1 žalio obuolio
2 kivių
1 žalios kriaušės
žaliųjų besėklių vynuogių
klevų sirupo

Obuolį, kriaušę ir kivius supjaustome nedideliais gabalėliais. Vynuoges perpjauname pusiau. Vaisius sumaišome, apipilame klevų sirupu ir mėgaujamės. Klevų sirupą galite keisti skystu medumi. Skanaus!

Dovilė R.

-----------------------------------------------------------------

Salotos su apelsinais ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu

Apelsinai 2 vnt.
Raudonieji svogūnai 2 vnt.
Sūris su mėlynuoju pelėsiu 100 g
Juodosios alyvuogės be kauliukų stikl.
Keletas salotų lapų
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Česnakas 1 skilt.
Garstyčios 1 valg. šaukšt.
Citrinos sultys 4 valg. šaukšt.
Alyvuogių aliejus 100 ml

Druską ir pipirus sugrūskite su skiltele česnako. Įdėkite garstyčių, citrinos sulčių – maišykite ir plona srovele supilkite aliejų. Dubenyje pasmulkinkite salotų lapus, sudėkite apelsinų skilteles be odelių, pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, pasmulkintą sūrį ir alyvuoges. Apliekite padažu, išmaišykite ir tuoj pat patiekite.

Nors produktai atrodo tarpusavyje nesuderinami, galutinis rezultatas visus sužavi.

Laima M.

-------------------------------------------------------------

Salotos su skrudinta duonele ir kumpiu

Virtas kumpis (50 g);
Iceberg salotos (150 g);
Agurkas (50 g);
Raudonoji saldžioji paprika (50 g);
Svogūnų laiškai (30 g);
Cukinija (50 g);
Pomidoras (1 vnt.);
Kietai virtas kiaušinis (1 vnt.);
Skrudinta duonelė kubeliais (10 vnt.)

Padažas:

Medus (1 šaukštas);
Alyvuogių aliejus (1 šaukštas);
Sojos padažas (3 šaukštai);
Sezamo sėklos (1 šaukštas);
Lukštentos saulėgrąžos (1 šaukštas);
Druska ir pipirai.

Suplėšomos salotos, visas likusias daržoves supjaustome juostelėmis ir sumaišome su salotomis ir prieskoniais. Dedame viską į lėkštę, pabarstome skrudinta duonele, juostelėmis pjaustytu kumpiu ir uždedame kietai virtą kiaušinį, pjaustytą skiltelėmis. Viską apipilame padažu: medų išlydome, sumaišome su sojos padažu ir aliejuje kepintomis sezamo sėklomis ir saulėgrąžomis. Skanaus.

Salotos medaus ir garstyčių patale

Kepta kiauliena (100 g);
Iceberg salotos (150 g);
Špinatai (30 g);
Agurkas (50 g);
Raudonoji saldžioji paprika (50 g);
Raudonas svogūnas (1 vnt.);
Cukinija (50 g);
Kiaušinis (virtas, 1 vnt.).
Padažas:
Medus (1 šaukštas);
Garstyčios (1 šaukštelis);
Alyvuogių aliejus (1 šaukštas);
Druska ir pipirai.

Suplėšomos salotos, sumaišomos su špinatų lapais. Į tą patį dubenį įpjaustome agurką, šiaudeliais pjaustytą cukiniją, griežinėliais svogūną. Papriką juostelėmis pjaustome, beriame prieskonius ir viską gerai išmaišome. Dedame į lėkštę salotas, ant viršaus pabarstome keptą mėsytę, supjaustytą kubeliais ir virtą kiaušinį, pjaustytą puselėmis. Gaminame padažą: medų išlydome, sumaišome su garstyčiomis ir aliejumi. Aliejų galima pakeisti kad ir sojos padažu. Apipilame padažu salotas. Skanaus.

Rytietiškos salotos su silke

Silkė (1 vnt.);
Įvairių salotų (trūkažolės arba icebergas) (150 g);
Špinatai (1 sauja);
Poras (1 sauja);
Garstyčių padažas (1 šaukštas);
Vanduo (1 šaukštas);
Ryžių actas (1 šaukštas);
Sojos padažas (3 šaukštai);
Kepintos sezamo sėklos (1 šaukštas).

Salotas suplėšome ir dedame į lėkštę, nuplauname špinatus ir pabarstome ant viršaus. Supjaustome mažomis juostelėmis silkę, dedame į lėkštę ir ant viršaus griežinėliais pjaustytus porus. Iš likusių produktų sumaišome padažą ir patiekiame šalia salotų. Skanaus.

Vaisių salotos

1 bananas;
0,5 raudonojo greipfruto;
50 g vynuogių;
1 obuolys;
1 arbatinis š. medaus;
2 šaukštai jogurto.

Bananą supjaustyti griežinėliais, obuolį kubeliais; vynuoges pusiau ir greipfrutą kuo smulkiau. Viską sumaišyti su jogurtu ir medumi. Skanaus.

Žaliosios salotos su vištiena

Vištienos file;
Druska ir karis;
Špinatų lapai;
Brokolis;
Iceberg‘o salotos;
Citrininis salotų padažas arba tiesiog citrinos sultys.

Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais, pagardiname druska ir pabarstome gausiai kariu. Kepame gerai įkaitintame aliejuje. Nuplauname daržoves. Špinatus su iškepta vištiena sumaišome, dedame plėšytus salotų lapus ir smulkintus brokolius. Apipilame padažu ir gerai išmaišome. Skanaus.

Icebergo salotos su paprikomis

Icebergo salotos;
Raudona paprika;
Juodos alyvuogės;
Svogūnų laiškai;
Citrininis salotų padažas.

Svogūnų laiškus susmulkiname, papriką pjaustome kubeliais, salotų lapus suplėšome ir per pusę perpjauname alyvuoges. Viską dėti į bendrą indą, apipilti padažu ir gerai išmaišyti. Skanaus.

Raminta P.

------------------------------------------------------------------

Gaivios pavasarinės salotos

Reikės:

100 gramų lapinių salotų
50 gramų rukolos ir kitų salotų mišinio
2 pomidorų
1 agurko
kelių juodųjų alyvuogių be kauliukų
saujelės sezamo, moliūgų ir saulėgrąžų sėklų
šaukštelio medaus
šlakelio alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos

Salotas suplėšyti į dubenį, rukolą ir kitas salotas supjaustyti. Agurką ir pomidorą supjaustyti kubeliais. Alyvuoges supjaustyti į keturias dalis. Sezamo sėklas, saulėgrąžų bei moliūgų sėklas trumpai apkepti keptuvėje. Apkepus sudėti į dubenį su supjaustytomis daržovėmis. Medų sumaišyti su aliejumi bei druska ir užpilti ant salotų. Skanaus.

Nijolė Š.

-------------------------------------------------------------------

Labai skanios, sveikos ir gaivios salotos

Jums reikės:

alyvuogių aliejaus,
žalio agurko,
krapų,
feta sūrio
daigintų kviečių.

Eiga:

Agurką sutarkuojame burokine tarka, nuspaudžiame skystį, dedame gabaliukus sūrio, apibarstome krapais ir kviečiais. Užpilame alyvuogių aliejaus.
Lėkštę išklojame salotų lapais ir dedame salotas.

Pavasariškos salotos

Jums reiks:

žalio agurko
ridikėlių
grūdėtos varškės
druskos,pipirų
salotų lapų

Agurką ir ridikėlius supjaustome,apibarstome druska,pipirais.
Imame salotinę,išklojame ją salotų lapais,sudedame agurkus su ridikais, ir dedame varškės.

Sveikuolių salotos

Šios labais skanios, gaivios, turi daug vitaminų , o svarbiausia jos tikrai nėra labai kaloringos.

Reikės:

žalių burokėlių,
morkų,
saliero šaknies,
raudono svogūno,
krapų/petražolių,
citrinos,
aliejaus,
druskos, cukraus pagal skonį
moliūgų sėklų, saulėgrąžų (nebūtina)

Žalią burokėlį, žalią morką ir saliero šaknį sutarkuojame.
Smulkiai supjaustome raudoną svogūną.
Apibarstome viską cukrumi, druska ir pilame citrinos sulčių.
Išmaišome, tada dedame krapų/petražolių ir saulėgrąžų truputį.
Pilame aliejaus ir išmaišome.

Skanaus
Galina

----------------------------------------------------------------

Pavasarinės salotos su rūkyta žuvimi

2 asmenims reikia:

* 150 g. salotų mišinio
* 1/2 ilgojo agurko
* 2 pomidorų
* 2 kietai virtų kiaušinių
* 150 g. rūkytos baltos žuvies
* saujelės pipirnės
* 4 v. šaukštų vinaigrette padažo (alyvų aliejus+vyno actas+druska+pipirai)

T.y. galite salotas patiekti su česnakiniu – majoneziniu padažu, ar vinaigrette padažą pagardinę šaukšteliu garstyčių ar citrinos sultimis.

Salotas perplaukite, nuvarvinkite, sudėkite į lėkštes, ant viršaus sudėkite pjaustytus pomidorus, agurkus. Kiaušinį padalinkite į 4 dalis ir uždėkite ant salotų, ant viršaus užbarstykite žuvies filė, apšlakstykite paruoštu padažu, o ant viršaus užbarstykite pipirnės.
Lengvos ir skanios salotos.

P.S. naudojau baltos žuvies filė (gali būti menkė, medūzešerys ar jūros ešerys).

Coleslaw salotos

Puikiai tinka prie kepsnių, keptos žuvies ar su duonos riekele.

Reikia:

* pusės kopūsto galvutės (apie 300 g.)
* 2 nedidelių morkų
* 1 svogūno
* 4 v. šaukštų majonezo
* 1/2 v. šaukšto citrinos sulčių
* 1 a. šaukštelio cukraus
* druskos
* pipirų

Kopūstą sutarkuoti labai plonai (aš tarkavau specialiu puikiu, galima spec. tarka). Jei kopūstas labai kietas, pabarstykite druska ir gerai išmaišykite rankomis, pamaigant kopūstus, jie tikrai suminkštės. Įtarkuoti šiaudeliais morką, smulkiai supjaustyti svogūną, aš ėmiau mėlyną svogūną, kurį supjausčiau pusžiedžiais.

Majonezą išmaišyti su citrinos sultimis, cukrumi, druska (jei anksčiau nedėjot) bei pipirais.

Užpilti salotas, viską išmaišyti, palikti geram pusvalandžiui ir skanauti.

Pavasarinės salotos su žuvies- bulvių rutuliukais

Reikia:

Žuvies – bulvių rutuliukams

* 250 g. išvirtų krakmolingų bulvių
* 150 g. karšto rūkymo skumbrės
* 1 kiaušinio
* 1,5 a. šaukštelio kapotų petražolių petražolių
* pipirų
* džiūvėsėlių apvoliojimui
* aliejaus kepimui

Salotoms

* 250 g. salotų rinkinio
* 150 g. vyšninių pomidorų
* 1 ilgo agurko
* pundelio ridikėlių
* raudonojo svogūno arba svogūno laiškų (jei mėgstat)

Padažui

* 3 v. šaukštų alyvų aliejaus
* 3 v. šaukštų sojos padažo
* 3 v. šaukštų citrinos sulčių

arba prie žuvies rutuliukų tiks ir šis padažas

* 3 v. šaukštų alyvų aliejaus
* 1 v. šaukšto medaus
* 2 v. šaukštų garstyčių
* 1 v. šaukšto citrinos sulčių

Išvirtas bei atvėsintas (gali būti vakarykštės) bulves sumalti arba sutrinti spec. bulvių trintuve. Bulvės turi būti krakmolingos, negali būti vandeningos.

Skumbrę nulupti, išimti ašakas bei sudėti prie bulvių. Kuo sausesnė (”mėsingesne”, bet neriebi) žuvis tuo geriau, masė bus tvirtesnė.

Įmušti kiaušinį, įberti kapotas petražolės bei įberti šviežiai maltų pipirų (druskos nededu, nes nuo žuvies užtenka sūrumo), viską gerai išmaišyti, formuoti nedidelius rutuliukus (maždaug graikiško riešuto didumo), kuriuos apvolioti džiūv4sėliuose bei apkepti iš abiejų pusių aliejuje. Iškeptus rutuliukus nusausinti ant popierinės servetėlės.

Salotas sudėti į lėkštes, ant viršaus sudėti pjaustytas daržoves, užpilti paruoštu padažu ir pavasarinėms salotoms daugiau nieko nebereikia. Ant viršaus sudėkite iškeptus rutuliukus ir skanaus!

Burokėlių salotos su riešutiniu – jogurtiniu padažu

Reikia:

* 2 didelių arba 3 mažesnių burokų
* skiltelės česnako
* 100 g. graikiško jogurto
* 7 a. šaukštelių pirmo spaudimo alyvų aliejaus
* saujelės graikiškų riešutų
* 2 a. šaukštelių raudono vyno acto
* druskos
* pipirų

Virtus arba keptus burokus nulupkite ir supjaustykite kubeliais arba lazdelėmis. Riešutus pakepinkite ant sausos keptuvės, bus aromatingesni ir skanesni. Stambiai suskaidykite, dalį sudėkite prie burokų, o dalį pasilikite pabarstyti ant viršaus.

Pasigaminkite padažą: į graikišką jogurtą įspauskite česnako skiltelę, įpilkite actą, alyvų aliejų, įberkite druskos bei pipirų pagal skonį, viską gerai išmaišykite, užpilkite burokus, lengvai išmaišykite, apibarstykite likusiais riešutais bei padėkite 1 val. prieš patiekiant į šaldytuvą.

Vasariškos salotos

Reikia:

* 1/3 dalies virto brokolio
* geltono pomidoro
* 3 saulėje džiovintų pomidorų (pas mane aliejuje)
* mozzarellos rutuliuko
* batono skrebučių
* aliejaus nuo džiovintų pomidorų
* pipirų
* druskos

Išverdam brokolį pasūdytame vandenyje, atvėsusį dedame į lėkštę, supjaustome pomidorą (skiltelėmis), mozzarellą (kubeliais), džiovintus pomidorus (juostelėmis), batono skrebučius (prancūziško batono skrebučius pakepinai apšlaksčius aliejumi nuo dž. pomidorų – super skanūs skrebučiai gaunasi), apibarstome šv. malta jūros druska bei pipirais ir viską apšlakstome aliejumi nuo džiovintų pomidorų. Skanaus

Salotos su rukola

Reikia:

4 asmenims

* 250 g. rukolos
* 200 g. vyšninių pomidoriukų
* 1 mėlynojo svogūno
* 50 – 100 g. graikiškų arba kedro riešutų
* 3 – 4 v. šaukštų alyvuogių aliejaus
* 1 – 2 v. šaukšto balzamiko acto
* šiek tiek druskos

Į dubenį subėriau nuplautą ir nusausintą rukolą, nuplautus ir pusiau perpjautus pomidoriukus, pusžiedžiais pjaustytą svogūną bei smulkintus graikiškus riešutus(riešutų galite dėti daugiau arba mažiau – pagal individualų skonį), jei naudosite kedro – juos šiek tiek pakepinkite ant sausos keptuvės, nors tikrai nepakenks jei pakepinsite ir graikiškus.
Viską apšlakstyti alyvuogių aliejumi, balzamiko actu bei užbarstyti jūros druska. Prieš patiekiant permaišyti salotas ir skanauti. Tik nepadauginkit druskos.

Burokėlių – tuno salotos

Man skaniausia su majonezu, bet norint padailinti kūno linijas galima majonezą pakeisti natūraliu jogurtu ar alyvų aliejumi.

Reikia:

* 0,5 kg. virtų burokėlių
* skardinės žirnelių
* 1 nedidelio svogūno
* 3-4 nedidelių marinuotų agurkėlių
* 2 skardinių tuno savose sultyse
* 3 v. šaukštų majonezo
* jūros druskos
* šviežiai maltų pipirų

Salotas galima sluoksniuoti arba viską sudėti į dubenį ir išmaišyti. Aš sluoksniavau ant rucolos salotų.

Virtus burokėlius, marinuotus agurkėlius supjaustyti nedideliais kubeliais. Svogūną supjaustyti smulkiai kubeliais. Tuną, žirnelius nusunkti. Viską susluoksniuoti arba sumaišyti, pagardinti druska bei pipirais bei sumaišyti su majonezu ar alyvuogių aliejumi.

Vištienos salotos su ananasais

Reikia:

* vištienos krūtinėlės
* 2 stiklinių nevirtų ryžių
* 2 pomidorų
* 1 skiltelės česnako
* 1/2 skardinės konservuoto ananaso
* 1 ilgo agurko
* 1/2 stiklinės saulėgrąžų
* 3 v. šaukštų migdolų plokštelių
* 2 v. šaukštų juodojo sezamo sėklų
* 2 v. šaukštų citrinos sulčių
* 3 v. šaukštų sezamo aliejaus
* 4 v. šaukštų alyvų aliejaus
* druskos, pipirų

Sausoje keptuvėje pakepinkite saulėgrąžas bei migdolų plokšteles.

Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje. Tik nepervirkite, jie turi būti birūs! Geriausiai imkite plikytus ryžius.

Vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais, pabarstykite druska, pipirais ir pakepinkite ant šlakelio aliejaus.

Pomidorą supjaustykite kubeliais (išimkite sėklides), agurką taip pat supjaustykite kubeliais. Įspauskite česnaką.

Ananasą (jeigu perkate griežinėliais) supjaustykite gabalėliais.

Viską sumaišykite ir pasiruoškite padažą. Sumaišykite citrinos sultis, sezamo bei alyvų aliejų, įberkite druskos bei pipirų, supilkite ant paruoštų salotų, įberkite juodo sezamo sėklas ir viską atsargiai permaišykite.

P.S. Jei salotos sausokos, galite įpilti šiek tiek ananaso sulčių.

Skanaus!
Neringa

---------------------------------------------------------------

Salotos "5 minutės"

Mėgstu kas greitai pagaminama, skanu ir nekaloringa.

Imam indelį krabų mėsos su prieskoniniu užpilu, pomidorą ir bazilikus.

Supjaustom pomidorą. Sudedam krabų mėsą su prieskoniniu užpilu. Puošiam baziliku.

Skanaus! Rita Koptiug

-------------------------------------------------------------------

Kvietinių kruopų salotos

Reikės:

1 stiklinės kvietinių kruopų
1 raudonos paprikos (galima ir kitokios spalvos)
1 didelio agurko
2 didelių pomidorų
1saujos svogūnų laiškų
1saujos petražolių lapelių
žiupsnelio pipirnių

Užpilui:

4 V Š alyvuogių aliejaus
2 V Š citrinos sulčių
1 česnako skiltelės
žiupsnelio juodųjų pipirų
žiupsnelio druskos

Gaminimas:

Kruopas išviriau pasūdytame vandenyje.
Nukošiau, perliejau šaltu vandeniu, nukošiau ir palikau vėsti.
Pomidorus, agurkus, svogūnų laiškus, petražoles smulkiai supjausčiau.
Papriką perpjoviau pusiau, išėmiau sėklas ir taip pat smulkiai supjausčiau.

Susmulkintas daržoves ir prieskonius sumaišiau su kruopomis.
Užpilas - alyvuogių aliejų sumaišiau su išspaustu česnaku, citrinos sultimis, paskaninau druska ir pipirais.
Išmaišiau ir užpyliau ant jau paruoštų salotų.
Dar kartą viską permaišiau.

Patiekiant pabarsčiau pjaustytais svogūnų laiškais ir pipirnių lapeliais.

Keptų burokėlių ir avokadų salotos ("Grožio salotos")

Reikės:

2 nedidelių burokėlių
2 avokadų
2 skiltelių česnako
2 V Š aliejaus
žiupsnelio raudonėlių
žiupsnelio čiobrelių
1 A Š migdolų drožlių

Padažui:

4 V Š alyvuogių aliejaus
1 V Š citrinos sulčių
1 A Š garstyčių (naudojau grūdėtąsias)
žiupsnelis cukraus
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

Gerai nuplautus neluptus burokėlius pašlaksčiau aliejumi, pabarsčiau smulkintais česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis.
Kiekvieną atskirai dėjau ant folijos lapo, sandariai suvyniojau.
Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 1 valandą.
Iškepusius, atvėsusius burokėlius nulupau, supjausčiau vienodo storio griežinėliais.

Avokadą perpjoviau pusiau, išėmiau kauliuką.
Supjausčiau griežinėliais.

Lėkštės viduryje sluoksniavau burokėlių ir avokadų griežinėlius.
Padažas - dubenėlyje sumaišiau alyvuogių aliejų, citrinų sultis, garstyčias, cukrų, druską, pipirus.

Dalį pagaminto padažo supyliau ant daržovių bokštelio, likusį - į lėkštę.
Papuošiau petražolės lapeliu ir pakepintomis migdolų drožlėmis.

Žuvies salotos su obuoliais

Reikės:

100 g silkės aliejuje
1 didelio obuolio
1 agurko
1 pomidoro
2 krabų lazdelių
gabalėlio šaltai rūkytos lašišos filė
svogūnų laiškų
žalumynų (pipirnių, krapų ar petražolių lapelių)

Gaminimas:

Nuplautą obuolį supjausčiau į 4 riekelių.
Pomidorą, agurką irgi suraikiau.
Krabų lazdeles suplėšiau išilgomis juostelėmis.
Silkę - smulkiais gabalėliais supjausčiau.
Lašišos filė suplėšiau.

Sluoksniavimas - ant vienos obuolio riekelės dėjau šiek tiek lašišos, agurko ir pomidorų.
Ir vėl obuolio riekelę ant viršaus.
Tada - krabų lazdelių, svogūno laiškų, agurkų, krapų ir petražolių lapelių.

Dar vieną riekelę ir ant jos silkės gabaliukus, krabų lazdeles ir visa kita, kas dar liko.
Finalas - užvožiau "kepurėlę" ir... ant stalo ;).

Vietnamietiškos salotos su dilgėlėmis

Reikės:

2 nedidelių agurkų
1 salotos
saujos jaunų dilgėlių stiebelių
saujos pjaustytų svogūnų laiškų
1 A Š sezamo sėklų
1 raudonos paprikos
2 V Š alyvuogių aliejaus
1 V Š medaus
žiupsnelio druskos
1/2 A Š krienų

Gaminimas:

Papriką supjausčiau gabalėliais.
Agurkus - daržovių skustuku juostelėmis.
Salotos lapus suplėšiau rankomis.

Dilgėles, kad nedilgintų valgant, perliejau verdančiu vandeniu, nuskabiau lapelius.

Pjaustytus svogūnų laiškus irgi subėriau į salotas.
Užpilas - medų ištirpinau, sumaišiau su aliejumi, krienais, paskaninau druska.

Užpyliau ant paruoštų salotų ir viską gerai išmaišiau.
Prieš patiekiant apibarsčiau sezamų sėklomis.

Salotos su perlinėmis kruopomis

Šios salotos - puikiausias patiekalas sportuojant, laikantis dietos ar šiaip nusprendus sveikiau maitintis.

Nekaloringos, tačiau turinčios daug ląstelienos ir vitaminų :)

Reikės:

200 g virtų perlinių kruopų
2 pomidorų
100 g karštai rūkyto kalakutienos kumpio (galima pakeisti kita turima mėsa)
saujos petražolių lapelių
saujos pipirnių
1 svogūno
15 juodųjų alyvuogių be kauliukų
2 salierų lapkočių
saujos smulkintų svogūnų laiškų
2 V Š alyvuogių aliejaus
2 V Š citrinų sulčių
žiupsnelio druskos
žiupsnelio maltų kvepiančiųjų pipirų
žiupsnelio cukraus
1 A Š grūdėtųjų garstyčių

Gaminimas:

Virtas ir atvėsusias krupas sumaišiau su kubeliais pjaustytais pomidorais, smulkintais petražolių lapeliais, salierų lapkočių riekelėmis, svogūnų laiškais.
Subėriau alyvuoges.

Svogūną supjausčiau plonais pusžiedžiais.
Kalakutieną - gabalėliais.
Užpilas - aliejų, citrinų sultis, garstyčias, cukrų, druską ir pipirus sumaišiau.

Užpyliau ant salotų, išmaišiau. Paskaninau pipirnėmis.

Karštos makaronų salotos su kalakutiena ir žirneliais

Šiandien leidau sau patinginiauti ir nestovėti prie puodų.
Pietums nieko įmantraus. Dideli valgytojai valgė vakar nesuvalgytus keptus šonkauliukus. Liko vienas alkanas vaikas...

Šaldytuve radau gabalėlį kalakutienos, spintoje gulėjo maišelis makaronų, o kameroje - šaldyti žirneliai.
Viską sudėjus, išvirus ir paskaninus "išėjo" skanus patiekalas bedančiukui, kuriam viską, ypač mėsą, be galo sunku valgyti...

Tad jei turite nevalgių bekrentančiais dantukais vaikų ar tiesiog paprasčiausiai tingite gaminti - šis patiekaliukas kaip tik jums:).

Reikės:

300 g makaronų (naudojau kriaukliukus)
200 g kalakutienos file
3 V Š aliejaus
200 g šaldytų žirnelių
3 V Š grietinės
3 V Š pomidorų padažo
svogūnų laiškų
pipirų
druskos

Gaminimas:

Makaronus išviriau pasūdytame vandenyje.
Kalakutienos file supjausčiau mažais gabaliukais, apkepiau keptuvėje, paskaninau druska ir pipirais.
Sudėjau šaldytus žirnelius ir viską dar 10 minučių patroškinau.
Makaronus nusunkiau.
Subėriau į keptuvę su mėsa ir žirneliais.
Supyliau grietinę ir pomidoru padažą.
Viską paskaninau druska ir pipirais, pjaustytais svogūnų laiškais.
Apkepiau, kol makaronai švelniai paskrudo.

Bazilikų pesto su mozzarella sūriu

Bazilikų padažui (pesto) reikės:

60 g (3 pakuočių) baziliko lapų, o jei gyvenate ten, kur jie dabar natūraliai (ne ant palangės) auga - trijų didelių saujų
1 skiltelės česnako
žiupsnelio stambios jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų
3 V Š tarkuoto parmezano ar kokio kito kietojo sūrio
3 V Š šaltai spausto alyvuogių aliejaus
citrinos sulčių

Gaminimas:

Nuplautus ir nuskintus nuo kotelių bazilikų lapus, sutrintą česnako skiltelę, druską, maltus pipirus sudėjau į smulkintuvą.
Susmulkinau iki vientisos masės.
Gautą masę sudėjau į dubenėlį, subėriau tarkuotą sūrį ir supyliau aliejų.
Viską išmaišiau.
Reikia paragauti, jei trūksta druskos ar pipirų - dar įdėkite pagal savo skonį.
Viskas turi būti grietinės konsistensijos.
Prieš valgant siūlau apšlakstyti citrinos sultimis.
Rankomis postambiais gabalėliais suplėšykite sūrį ir apipilkite jį bazilikų padažu.

Apelsinų salotos su razinomis

Reikės:

1 apelsino
saujos razinų
1 kivio
1 A Š kokoso drožlių
1 A Š medaus
1 A Š alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos
žiupsnelio cukraus
salotos lapo

Gaminimas:

Nuplautą ir nusausintą apelsiną perpjoviau pusiau.
Atsargiai išpjoviau minkštimą.
Į apatinę apelsino dalį sudėjau plėšytą salotos lapą.
Kubeliais supjaustytą apelsino minkštimą ir kivį subėriau ant salotos lapo.

Viską apibarsčiau nuplautomis razinomis.
Užpilas - ištirpintą medų sumaišiau su aliejumi, pagal skonį įbėriau cukraus ir druskos.
Išmaišytu užpilu apipyliau pagamintas salotas.
Galiausiai viską apibėriau kokoso drožlėmis.

SKANAUS
Kristina G.

----------------------------------------------------------------

Grūdėtos varškės salotos

Reikės:

2 pomidorų
pusė ilgavaisio agurko
50 gr. sūdytos lašišos
svogūnas
skiltelė česnako
100 gr. grūdėtos varškės
druska, pipirai

Supjaustyti pomidorus, agurką, svogūną žiedais, pagardinti druska, pipirais, uždėti varškę ir lašišą, ant viršaus įspausti česnako ir dar šiek tie druskos ir pipirų.

Ilona

-----------------------------------------------------------

Graikiškos salotos

Reikės:

Iceberg arba kitų salotų lapų,
Poros pomidorų,
Agurko,
Paprikos,
Raudonojo svogūno,
Saujos alyvuogių,
Fetos sūrio

Padažui:

½-1 citrinos sulčių,
Šaukšto skysto medaus,
Druskos,
Šviežiai maltų pipirų,
Šaukštelio Dižono garstyčių,
Šviežių arba džiovintų prieskoninių žolelių (baziliko, raudonėlio, čiobrelių),
Aliejaus

Salotų lapus suplėšyti, supjaustyti pomidorus, agurkus, papriką, svogūnus. Viską sudėti į salotinę, įmesti saują alyvuogių ir sumaišyti.

Pasiruošti padažiuką: išspausti citrinos sultis, jas su maišyti su medumi, garstyčiom, druska, pipirais, mėgstamom žolelėm ir galiausiai keliais šaukštais aliejaus. Dėti salotų į lėkštę, apšlakstyti padažu ir užmesti keletą gabaliukų Fetos sūrio.

Skanaus!
Sabutė

--------------------------------------------------------------

Avokado ir citrusų salotos su migdolais

Ingredientai (2 asmenims):

1 apelsino
2 mandarinų
1 didelio avokado
1 v.š. citrinos sulčių
Druskos, pipirų
1 v.š. alyvuogių aliejaus
Juodųjų ir žaliųjų alyvuogių
30 g kapotų migdolų
petražolė papuošimui

Gaminimas:

Perpjauti per pusę avokadą, išimti kauliuką, nulupti ir susmulkinti. Nulupti citrusus ir juos susmulkinti, sumaišyti su avokadu ir kapotais migdolais. Paruošti padažą: sumaišyti citrinos sultis, pipirus, druską ir alyvuogių aliejų ir gautu mišiniu užpilti citrusų ir avokado salotas. Dekoruoti alyvuogėm ir petražolėm. Mėgstantiems egzotiškus patiekalus, į salotas siūlyčiau dėti smulkinto greipfruto (be vidines odelės, dengiančios skilteles, kad neapkartintų salotų) ir šviežių mėtų lapelių (tada nedėti petražolės).

Tuno salotom įdarytas avokadas

Ingredientai (2 asmenims):

2 didelių avokadų
80 g virtų ryžių
konservuoto tuno indelis (60 g) (g.b. Savo sultyse ar aliejuje)
raudonos paprikos 50 g
mažo svogūno
druskos, pipirų pagal skonį
citrinos griežinelio papuošimui
petražolių
alyvuogių papuošimui

Gaminimas:

Perpjauti avokadus per pusę, išimti kauliukus. 2 puselėm atsargiai išskobti dalį minkštimo ir jį susmulkinti. Susmulkinti papriką, svogūnus, petražoles ir sumaišyti su ryžiais, smulkintu avokadu ir tunu. Suberti druską, pipirus, viską permaišyti ir gautą mišinį sudėti į avokadą. Likusias avokado puseles supjaustyti riekelėm. Dėti į lėkštę idarytą avokadą ir avokado riekeles. Dekoruoti alyvuogėm, citrinos griežinėliu ir petražole.

Žaliosios salotos su avokadu

(6 asmenims)

Ingredientai:
6 puodeliai pjaustytų salotu lapų
3 vidutinio dydžio pomidorai
1 vidutinis agurkas
5 laiškiniai svogūnai
2 šaukštai citrinos sulčių
¼ šaukštelio džiovinto česnako miltelių
½ šaukštelio maltų karčiųjų pipirų
Druskos pagal skonį
1 didelis avokadas

Gaminimas:

1. Smulkiai supjaustyti pomidorus ir svogūnus, nuskusti agurką ir jį taip pat smulkiai supjaustyti. Sumaišyti su pjaustytais salotų lapais.

2. Sumaišyti citrinų sultis, pipirus, česnako miltelius ir druską. Apšlakstyti salotas ir permaišyti.

3. Perpjauti avokadą per pusę, išimti kauliuką, nulupti ir supjaustyti riekelėm. Riekeles dėti ant salotų, pateikti iškart.

Skanaus!
Giedrė

---------------------------------------------------------------

Graikiškos salotos

1 didelis pomidoras
½ nedidelio ilgavaisio agurko
keletas salotų lapų
100 g fetos sūrio
50 g juodųjų alyvuogių
keletas acte marinuotų kaparėlių (nebūtinai)
Padažui:

½ citrinos sulčių
2 v.š. tyro alyvuogių aliejaus
1 v.š. balzaminio vyno acto
1 a.š. raudonėlio
druskos

Padažui gerai sumaišyti visus ingredientus.

Salotų lapus supjaustyti juostelėmis ir išdėlioti lėkštėje. Ant viršaus gražiai išdėlioti supjaustytus pomidorus ir agurkus. Fetos sūrį supjaustyti nemažais kubeliais ir sudėti ant viršaus. Gražiai išdėlioti alyvuoges ir kaparėlius. Viską apšlakstyti paruoštu padažu. Prieš valgant salotos reikėtų išmaišyti, kad išsimaišytų padažas.

Cezario salotos

1 Iceberg arba romėninė salota
10 ančiuvių filė
60 g parmezano
krutonų (juos galima pasigaminti, apskrudinus baltos duonos kubelius)

Padažui:

1 citrina
6 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 kiaušinis (trynys)
½ a.š. Vorcester padažo
1-2 skiltelės česnako
druska
šviežiai malti pipirai

Padažui: kiaušinį virti 1-2 minutes. Į dubenėlį išspausti citrinos sultis, supilti aliejų, išspausti česnaką, supilti Vorcester padažą, sudėti druską ir pipirus. Dėti skystą kiaušinio trynį ir gerai išmaišyti.

Salotas suplėšyti. Ančiuvius nuplauti ir nusausinti. Į lėkštę dėti salotas, ančiuvių filė, užberti krutonus. Apšlakstyti paruoštu padažu. Ant viršaus dėti labai plonomis juostelėmis supjaustytą arba sutarkuotą parmezaną.

Inga

----------------------------------------------------------------------

SALOTINIS „GULBIŲ EŽERAS“

Šio patiekalo pagrindą galima gaminti dviem variantais.

Pirmajam, kaloringesniam mišrainės - salotų variantui reikės:

8 virtų kiaušinių,
200 g, rūkytos lašišos,
200 g. fermentinio sūrio,
4 šaukštų majonezo,
200 pievagrybių,
2 didesnių raudonų svogūnų,
citrininiai pipirai,
juodųjų pipirų
druskos,
citrinos apšlakstymui,
ridikėlio papuošimui

Salotiniam ežero vandeniui reikės:

saujos špinatų,
ryšelio svogūnų laiškų,
saujelės žalių bazilikų,
šaukšto garstyčių,
2 šaukštų citrinos sulčių,
4 šaukštų majonezo,
žiupsnelio druskos.

Antrajam variantui, mažiau kalorijų turinčiam, reikės:

8 virtų kiaušinių,
200 g, rūkytos lašišos,
indelio grūdėtos varškės,
200 žalių pievagrybių,
2 raudonų svogūnų,
baltųjų pipirų
druskos,
citrinos apšlakstymui,
ridikėlio papuošimui

Salotiniam ežero vandeniui reikės:

saujos špinatų,
ryšelio svogūnų laiškų,
saujelės žalių bazilikų,
2 šaukštų citrinos sulčių,
5 šaukštų natūralaus jogurto,
žiupsnelio druskos.

Ruošimas (pirmojo varianto):

Pirmiausia gaminamas padažas. Po kelis žalumynus reikia pasilikti papuošimui, Šiek tiek pasūdytame vandenyje kelias min. pavirti susmulkintus žalumynus - saują špinatų, saujelę žalių bazilikų, saujelę svogūnų laiškų. Kai išverda, nupilti vandenį. Į pravėsusius žalumynus suversti majonezą, šaukštą garstyčių, citrinos sultis ir išplakti. Bus padažas, bei "ežero" vanduo.

Nuvalytus pievagrybius išvirti vandenyje su citrininiais pipirais ir druska.

Papuošimui atsidėti kelis virtus pievagrybius - bus „akmenys“. Kitus, atvėsintus, smulkiai supjaustyti, bet nei vieno produkto kol kas nemaišyti.

Lašišą susmulkinti taip pat.
Visą sūrį sutarkuoti.
Raudonus svogūnus supjaustyti kubeliais.
4 kiaušinius susmulkinti, kitus pasilikti gulbių gamybai.

Salotų apibarstymui atsidėti po 3 šaukštus šių smulkintų produktų ant skirtingų lėkštučių: pievagrybių, lašišos, raudonų svogūnų.
Likusią lašišą, svogūnus, kiaušinius, sūrį, pievagrybius suversti į dubenį. Įpilti kelis šaukštus majonezo, žiupsnį druskos, juodųjų pipirų ir išmaišyti.

Dabar metas gaminti gulbes. Dviems kiaušiniams nupjaunamas „pilvas“ kad paukštis stovėtų. Per tą skylę reikia ištraukti trynius. Juos pasidėti atskirai, prireiks papuošimui. Iš kitų kiaušinių išpjaunami sparnai, uodega pasidaro iš to paties kiaušinio nupjautos apačios. Kaklas daromas iš kito kiaušinio nuo sparnų likusios vidinės dalies, Į gulbių pilvelius reikia prikišti mišrainės, bet nestandžiai. Peilio galu atsargai belieka išpjauti vietas sparnams, uodegai ir kaklui ir surinkti gulbę, nenaudojant jokių sutvirtinimo detalių.

Suformuoti lėkštėje žydinčius kalnus iš mišrainės, ją apibarstant pasiliktais smulkintais produktais. Supilti padažą, padėti „akmenis“, pasodinti „medžius“, „augalus“, „gėlę“, patupdyti kiaušinines gulbes.

Prieš patiekiant į stalą, mišrainę saikingai pašlakstyti citrina - lai kvepia pavasariu!

Baltoje lėkštėje patiekalas iš pirmo varianto produktų. Žalioje - iš antrojo. Pirmasis variantas labiau tinka svečiams. Antrasis - suteikiantis energijos ir jėgų labai tinka norintiems padailinti savo kūno linijas.

GAIVIOS SILKĖS - DARŽOVIŲ SALOTOS

Reikės:

2 gabaliukų silkės filė,
1 pomidoro,
1 saldžiosios paprikos,
1 žalio agurko,
gabalėlio poro,
žalių krapų,
šakelės baziliko,
50 g. alyvuogių aliejaus
3 šaukštų citrinos sulčių,
prieskonių žuviai

Ruošimas:

Pirmiausia riekia pasiruošti užpilą - aliejų sumaišyti su šaukšteliu prieskonių, citrinos sultimis, smulkintais porais, bazilikais, krapais. Silkę bei kitas daržoves susmulkinti ir sumaišyti su užpilu.

POMIDORUOSE KEPTI KIAUŠINIAI

Reikės:

4 pomidorų,
4 kiaušinių,
žalių bazilikų,
fermentinio sūrio (nebūtinai),
svogūnų laiškų (pagal poreikį),
juodųjų pipirų,
žiupsnio druskos.

Gaminimas:

Pomidorams nupjauti viršutines dalis ir juos išskobti. Jų vidines dalis ištrinti druska, pipirais ir bazilikais. Suleisti po 1 kiaušinį į kiekvieną pomidorą. Užberti tais pačiais prieskoniais. Kepti orkaitėje 9 arba 13 min. Jei kepsime trumpai, kiaušinis bus skystas, o pomidoras gražesnis - nesusiraukšlėjęs. Jei kepsime 15 min. kiaušinis bus pilnai iškepęs, o pomidoras ims raukšlėtis. Aš kepiau ilgiau, nes toks buvo pageidavimas. Išjungus orkaitę, pomidorus ištraukti, uždėti po gabaliuką sūrio ir dar trumpai palaikyti orkaitėje, kol sūris išsilydys. Galima sūrio nedėti, o apiberti žalumynais, pvz.žaliais svogūno laiškais. tai ypatingai tinka, jei kiaušinis minkštas.

Regina

-----------------------------------------------------------------------

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)