Siūlau išmėginti turbūt vieną greičiausių maistų mūsų virtuvėje. Gaminimo principas elementarus ir lengvai pritaikomas bet kokioms tavo fantazijoms apie omletą.

Tau reikės:

2 kiaušiniai
Keletas grybų (tinka pievagrybiai)
Vištienos krūtinėlė arba kumpelis (be odos ir be kaulo) (50 – 100 g)
Svogūnas
Keletas šviežios kalendros lapelių
Liesas natūralus jogurtas (100 ml)
Alyvuogių aliejus
Druska ir pipirai

Dėk keptuvę ant dujinės, įpilk šaukštą aliejaus ir pradėk kaitinti. Supjaustyk pusę nedidelio svogūno (aš renkuosi raudonąjį svogūną), 3-4 grybus, ir nedidelį gabalėlį šviežios vištienos krūtinėlės (50 – 100 g).

Kadangi mėgstu vištieną, visada jos turiu šaldytuve, kur ji puikiai laukia savo eilės marinate su saldžiąja paprika, česnaku, raudonėliu ir indišku kmynu. Marinuota vištiena puikiai dera omlete, tačiau jei jos neturi, labai gerai tiks ir šviežia.

Taigi, pirma kepk krūtinėlę, jai pradėjus apkepti dėk svogūnus ir grybus. Kol viskas apkeps, suplak 2 kiaušinius. Priklausomai nuo tavo pomėgių, gali plakti iki vientisos masės, arba gali tik šiek tiek paplakti – iškepęs nepilnai išplaktas kiaušinis pasižymi įvairesne tekstūra.

Kiaušinio plakinį užpilk ant apkepintų produktų, o kol jis sustings gamink padažą – 100 ml natūralaus lieso jogurto, šaukštelis alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų ir gerai suplak. Kai omleto apačioje susiformuos plutelė, jį perlenk pusiau (tai užtrunka iki 3 min. nuo kepimo pradžios). Po minutėlės apversk ant kitos pusės ir tavo omletas jau paruoštas. Pagardink šviežiais kalendros lapeliais, fantastišku jogurtiniu padažu ir skaniai suvalgyk.

Variacijos

Martynas Mikelėnas
Šis patiekalas yra lengvai keičiamas pagal tavo individualų skonį. Nenori mėsos? Pamėgink omletą su šviežiais pomidorais ir baziliku. Arba omletą su miško grybais. Nebijok eksperimentuoti, sutelk savo kūrybines galias ir surasi savo mėgiamą greitą omletą – yra visa galybė puikių, šviežių ir paprastų produktų, kurie gali tave maloniai džiuginti per kiekvienus pietus.

Iki kito gurmaniško pirmadienio!

Martynas