Sausainiai su klevų sirupu

200 g minkšto sviesto, stiklinė rudojo cukraus, kiaušinis, stiklinė tikro klevų sirupo, šaukštelis vanilinio cukraus, 2 šaukšteliai maistinės sodos, 0,5 šaukštelio druskos, 4–5 stiklinės universalios rūšies miltų, biraus cukraus patiekalui papuošti.

Orkaitę įkaitinti iki 350 laipsnių, skardą ištepti riebalais. Dideliame dubenyje išmaišyti sviestą su ruduoju cukrumi. Į masę įmušti kiaušinį, įpilti sirupo, pridėti vanilinio cukraus. Viską maišyti iki vientisos masės be gumulėlių. Kartu atsijoti ir sumaišyti miltus, maistinę sodą, druską ir suberti į paruoštą masę. Vėl viską išmaišyti iki vientisos, masės. Iš paruoštos tešlos padaryti nedidelius (apie 1 cm skersmens) rutulėlius, juos truputį suploti iki plokščios formos ir dėti į skardą. Kepti 8–10 min., atvėsinti ir ragauti.

Akytos bandelės su graikiniais riešutais ir klevų sirupu

2 stiklinės universalių miltų, po šaukštelį cukraus miltelių ir druskos, 0,5 stiklinės minkšto sviesto, 0,5 rudojo cukraus kubelių, 0,5 sirupo, 2 kiaušiniai, ¾ stiklinės pieno, 0,5 stiklinės susmulkintų graikinių riešutų.

Įkaitinti orkaitę iki 375 laipsnių karščio. Paruošti popierinius kaušelius akytoms bandelėms sudėti. Miltus, cukraus miltelius, druską išmaišyti ir pasidėti nuošaliau. Gerai išmaišyti sviestą, cukrų iki šviesios purios masės. Supilti klevų sirupą, įmušti kiaušinius, vėl gerai išmaišyti. Suberti likusius miltus, kartu pilti pieną ir maišyti. Įberti susmulkintus graikinius riešutus.

Šaukšteliu kabinti tešlos gabalėlį ir įdėti į popierinį kaušelį taip, kad tešla užimtų ¾ formelės. Kepti 375 laipsnių temperatūroje 20 min. Bandelės bus iškepusios, kai į jų vidurį įkištas ir ištrauktas dantų krapštukas liks švarus. Atvėsinti ir ragauti.

Skanaus!