4 žingsniai, renkantis sojų padažą

1. Nuspręskite, koks sojų padažas jums labiau patinka – japoniškas ar kiniškas. Japoniškas – lengvesnis, pikantiškesnis, kiniškas – sunkesnis, saldesnis. Sojų padažas būna šviesus ir tamsus, kokį pasirinkti – skonio reikalas. Šviesų padažą naudoja salotoms, sušiams, padažams ir sriuboms. Tamsaus skonis ir kvapas gana aštrus, todėl jis puikiai tinka marinatams. Parduotuvėse ir kitokių padažų. Pavyzdžiui, galima įsigyti sojų padažą, kuriame 43 proc. mažiau druskos.

2. Toliau vertėtų perskaityti etiketėje padažo sudėtį. Tikras sojų padažas gaminamas fermentuojant sojų pupeles, todėl sudėtyje turi būti sojų pupelių, miežinių arba kvietinių kruopų, vandens ir druskos. Kiniškame padaže dar gali būti natūralaus karamelinio dažiklio. Na o jei yra kitokių komponentų, reiškia tai nėra tikras sojų padažas.

3. Atkreipkite dėmesį į kainą. Sojų padažas nepigus, kadangi gaminamas nuo 40 dienų (šviesusis) iki 2–3 metų (tamsusis). Jei sudėtyje yra druskos rūgšties, reiškia padažas pagamintas hidrolizės būdu. Toks padažas netik nenatūralus, bet ir labai pavojingas sveikatai. Verdant ar kepant su šiuo padažu, susidaro pavojingos medžiagos ir šarmai, kurių neįmanoma pašalinti iš padažo. Taip atsitinka, nes siekiama pagreitinti gamybos procesą ir patiekti į rinką kuo daugiau produkcijos.

4. Pirkite tik žinomų įmonių sojų padažą stikliniuose buteliukuose, tik tada padažas išsaugos visas vertingas ypatybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)