Meduoliai

500 g miltų, 100 g margarino, 200 g medaus, 100 g cukraus, 100 g grietinės, 5 g sodos, pusė šaukštelio prieskonių mišinio.

Medų, cukrų ir margariną šildyti kartu, kol ištirps. Atvėsinti iki kambario temperatūros, supilti grietinę, miltus su soda, sudėti prieskonius ir užminkyti tešlą. Galima kepti iš karto arba uždengti drėgna marle ir palaikyti šaltai 24 val. Kepiniai iš palaikytos tešlos yra skanesni. Iškočioti, išpjaustyti formeles, patepti kiaušiniu. Skardą patepti riebalais ir pabarstyti miltais, kad meduoliai nepriliptų. Kepti 200 oC orkaitėje.

Kalėdinis keksas

250 g miltų sumaišyti su šaukšteliu kepimo miltelių ar valgomosios sodos, 200 g sviesto ar margarino, po 100 g cukraus ir cukraus pudros, 4 kiaušiniai, šaukštas viskio ar degtinės, 100 g tamsių razinų, ketvirtis šaukštelio tarkuotų citrinos žievelių, po pusę šaukštelio maltos vanilės, imbiero, cinamono, gvazdikėlių ir migdolų, 75 g džiovintų vyšnių, sviesto ar margarino formai patepti, cukraus pudros keksui pabarstyti.

Razinas ir vyšnias nuplauti ir mirkyti su viskiu pusvalandį. Į ištirpintą sviestą suberti cukrų, cukraus pudrą, vanilę. Kiaušinius išplakti, supilti į sviestą, suberti prieskonius, vyšnias ir razinas. Atsargiai išmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kekso formą ištepti sviestu, paberti migdolų, supilti tešlą. Kepti 180 oC orkaitėje 50 min. Iškepus apibarstyti cukraus pudra, atvėsinti ir dar kartą apibarstyti.