Jums reikės:

500 g šaldytos mielinės sluoksniuotos tešlos,
100-150 g riebios varškės,
cukraus ir vanilinio cukraus pagal skonį,
1 kiaušinio (sutepimui).

Jau paruoštą sluoksniuotą tešlą iškočiokite ir išpjaukite skritulį, kurį paskui padalinkite į 6-8 vienodus trikampius.

Įdarui varškę sutrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Ant kiekvieno tešlos trikampio vidurio uždėkite ne daugiau kaip vieną arbat. šaukštelį varškės įdaro. Jei įdėsite varškės daugiau, tai kepant ji gali tiesiog išbėgti lauk.

Susukite pyragėlius - paimkite už plačiausio trikampio krašto, užlenkite jį ir susukite į siaurėjančią pusę, kad gautumėte mažą dailų vyniotinį. Vyniojant tešlos netempkite. Gautą mažą vyniotinį sulenkite pasagos forma ( taip pat galima abu galus sukabinti).

Paruoštus pyragėlius padėkite šiltai ir leiskite truputį pakilti. Sutepkite juos kiaušinio plakiniu, išdėkite į sviestu suteptą skardą ir kepkite orkaitėje, kol susiformuos traški aukso spalvos plutelė.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)