„Visi šie mano pomėgiai naudingi šeimai – štai ir dabar šaldytuve turiu keptų ešerių“, – sako vyras, puikiai mokantis gaminti valgį, ir žada svečius pavaišinti gardžia kiaušiniene. O ko jai daugiau reikia – tik nepašykštėti skanių lašinukų ir... meilės ruošiant patiekalą!

Gamindamas Juozas prisiminė jau Anapilin išėjusios savo mamos patiekalus, nuo kurių skonio vis dar seilė varva... „Šeimininkės“ skaitytojoms jis dovanoja mamos virtų gardžių sriubų receptus.

Juka

„Šią sriubą mama virdavo po skerstuvių, mat jai išvirti reikia ir „jaknų“ – kepenų, šonkauliukų, stuburo kauliukų ir minkštos mėsytės. Sultinys verdamas tirštas ir sodrus“, - pasakoja aktorius. Baigiant virti į jį reikia įdėti kelias morkytes, svogūną, pagardinti prieskoniais. Taip pat įmesti rūgščių džiovintų obuolių arba kriaušių, jų neturint, įberti nedaug citrinų rūgšties. Baigus virti viską išgriebti iš sultinio ir supilti kraują be krešulių. Sriubą užvirti, nukaisti ir valgyti su karštomis virtomis bulvėmis.

Rūgštynių sriuba

Turint mėsos ar kauliukų, iš jų išvirti sultinį, neturint – vandenyje išvirti kubeliais susmulkintas kelias bulves, porą morkyčių, pagardinti svogūnėliu, prieskoniais, būtinai įdėti šaukštą sviesto. Baigiant virti suberti susmulkintas rūgštynes. Kai sriuba išvirs, nukaisti ir į puodą plona srovele nuolat maišant supilti kiaušinį, išsuktą su pora šaukštų grietinės ir druska.

„Sriuba nuostabi! Man ji labai patinka, tad, lėkštę suvalgęs, visada prašau dar trijų“, – atvirauja Juozas Bindokas.