Reikės:

100 g kuskuso, baklažanas, 2 svogūnai, 1–2 skiltelės česnako, 3 šaukštai alyvuogių aliejaus, pusė aitriosios paprikos, 50–100 ml vandens, po 2 šaukštus cukraus ir smulkintų petražolių, šaukštas smulkintų mėtų, pusės citrinos sultys, druskos, pipirų.

Baklažaną supjaustyti nedideliais kubeliais ir apkepinti įkaitintame aliejuje. Taip pat sudėti susmulkintus svogūnus, česnakus, aitriąją papriką ir kepinti dar 2 minutes. Cukrų ištirpinti karštame vandenyje ir supilti ant pakepintų daržovių, gerai išmaišyti.

Suberti kuskuso kruopas, supilti citrinos sultis, jei reikia, įpilti dar vandens. Kai kruopos išbrinks, patiekalą paskaninti druska ir pipirais, apibarstyti smulkintomis petražolėmis ir mėtomis.

Skanaus!