SVEIKINAME III SAVAITĖS NUGALĖTOJUS

Jiems atitenka po prizą, kurio užteks ne tik Velykų pyragui išsikepti (Margarinas VILNIUS „Kepiniams“, 500 g), bet ir kalnui sumuštinių pasidaryti (Margarinas VILNIUS “Skanumas” 400g, “Lengvumas” 400g). Gausite dovanų pusryčių puodelį su lėkštute bei Gabriel Barylli romaną “Sumuštinis”.

Velykinio sumuštinio: Božena, Rita S. ir Kristina M.
Pusryčių sumuštinio: Božena ir Jolita
Vaikiško sumuštinio: Božena, Asta, Inesa
Vieno kąsnio sumuštinio: Nomeda
Super sumuštinio: Regina.

Su nugalėtojais susisieksime elektroniniu paštu.

SVEIKINAME II SAVAITĖS NUGALĖTOJUS!

Velykinio sumuštinio: Galina ir Gintarė
Pusryčių sumuštinio: Simonas ir Jurgita
Vaikiško sumuštinio: Deimantė ir Galina
Vieno kąsnio sumuštinio: Domas ir Neringa
Super sumuštinio: Violeta ir Agnė.

SVEIKINAME I SAVAITĖS NUGALĖTOJUS!

Velykinio sumuštinio: Aurelija ir Monika
Pusryčių sumuštinio: Vilma ir Rita
Vaikiško sumuštinio: Laura ir Mindaugas
Vieno kąsnio sumuštinio: Rita ir Rasa
Super sumuštinio: Galina ir Jurga.

Reikalavimai SUMUŠTINIUI

Tai gali būti:

1. Pusryčių sumuštinis
2. Vaikiškas sumuštinis
3. Velykinis sumuštinis
4. Vieno kąsnio sumuštinis
5. Tiesiog SUPER sumuštinis

Prizas - komplektas Margarino VILNIUS įsteigtų gėrybių. Jūsų laukia net 30 tokių komplektų!

Nepamiršk, laimi išradingiausi! Jeigu SAVO sumuštinį dar ir nufotografuosi, padidinsi šansą laimėti! Nesnausk! Pavasaris jau budina miegalius!


RECEPTAI (3 savaitė)


-------------------------------------Velykinis sumuštinis---------------------------


Sumuštinių tortas. Tinka šventiniam stalui.

Močiutės duona pjaustyta, reikia plutelę nupjauti. Tada kiekvieną sluoksnį duonos tepam skirtingais užtepimais: majonezas su virtom tarkuotom morkom, majonezas su virtu tarkuotu kiaušiniu, majonezas su tarkuotais agurkais ir kokie nors žuvies konservai, irgi maišyti su majonezu. Visą tortą aptepam dar majonezu ir puošiam pagal fantaziją. Pertepimas gali būti kumpio arba su smulkintos vištienos.

Božena

---------------------------------------------

Velykinis sumuštinis - "Žydintis sumuštinis"

Reikės: virto kiaušinio, duoniuko, margarino, virtų ar marinuotų burokėlių, daktariškos dešros, konservuotų kukurūzų, lapinių ridikėlių.

Ant duoniuko užtepkite margarino, tada uždėkite kiaušinį, kiaušinio viršų nupjaukite ir įdėkite juostelėmis pjaustytų burokėlių ir dešros, lapinių ridikėlių.Ant viršaus uždėkite kiaušinio gabaliuką. Aplink puoškite kukurūzais.

"Linksmoji kirmėlytė"

Reikės: duoniuko, margarino, virto kiaušinio, majonezo, svogūnų laiškų.

Ant duoniuko užtepkite majonezo, o iš pjaustyto kiaušinio sudėliokite kirmėlytę. Veiduką darykite iš kiaušinio trynio. Antenas, akytes ir burnytę padarykite iš svogūnų laiškų. Ant viršaus uždėkite majonezo.

"Pavasarinis drugelis" Reikės: batono riekelės, virto kiaušinio, pieniškos dešros, kečupo, pipirinių, margarino.

Ant batono užtepkite margarino, per vidurį padėkite agurką, iš šonų sudėliokite pjaustytą griežinėliais kiaušinį - drugelio sparnus. Ūsus padarykite iš pipirinių, ant kiaušinio uždėkite po gabaliuką dešros, ant dešros - po kečupo lašelį.

Skanaus.

Kristina M.

-----------------------------------------------------

Velykinis sumuštinis

Reikia:

2 riekelių duonos, sviesto arba margarino 1 kietai virto kiaušinio, 1 arbatinio šaukštelio kvadratėliais pjaustyto fermentinio sūrio, 1 arbatinio šaukštelio majonezo, 1 arbatinio šaukštelio konservuotų kukurūzų, druskos ir pipirų, žiupsnelio smulkintų petražolių.

Kiaušinį susmulkinti kvadratėliais, sumaišyti su smulkintu sūriu, kukurūzais, petražolėm, majonezu, druska ir pipirais. Duonos riekeles plonai aptepti sviestu, uždėti kiaušinio mišinį, ant viršaus uždėti kitą duonos riekelę ir 3-4 minutes paskrudinti ant griliaus. Papuošti morkų ir agurkų gėlytėm. Skanaus!!!

Jolita

---------------------------------------------

Velykinis sumuštinis

Povelykinis sumuštinis (kas nerimauja dėl padidėjusio cholesterolio-tiks Velykoms).

Po Velykų lieka margučių, kurių valgyti nebesinori, o galiojimo laikas ribotas. Pošventinis persivalgymo nuovargis, ruošti maistą nebesinori, todėl tokie sumuštinukai kaip tik. Ruošiama:

5 kietai virtų kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus smulkiai sukapoti. Į juos dėti pipirnės daigų arba bet kokių kitų daigintų grūdų (PC rasite prie žalumynų), tiks smulkinti petražolių lapeliai arba krapai, šiek tiek šviežio agurko. Viską sumaišyti su nedideliu kiekiu majonezo (tik kad suliptų).

Ant duonos ar batono tepti margariną ir uždėti baltymų masės. Pabarstyti kvapiaisiais pipirais. Šie sumuštiniai labai vitaminingi ir "žali"- kaip pavasaris, kurio taip laukiam nesulaukiam.

O kaipgi tryniai?

Iš jų labai greitai galima išsikepti skanutėlių sausainėlių. Tikrai pasiseks.

Jiems reikės: 200g margarino kepimui (labai tiks"Vilniaus"kepiniams), 5 virti tryniai, 1 žalias kiaušinis, 100g miltinio cukraus, 250g miltų, 1 pakelis vanilinio cukraus, 0,5 šaukštelio kėlimo miltelių. Trynius ištrinti per sietelį ir sudėti į margariną. Įmušti žalią kiaušinį, supilti cukrų, vanilę, miltus su kėlimo milteliais ir gerai išminkyti.

Kočioti 2-3 mm storio lakštais, stiklinėle išpjaustyti pusmėnuliukus, aptepti juos kiaušiniu ir kepti nekarštoje orkaitėje kol pageltonuos.Saugoti, nes iškepa itin greitai. Skoniu kitokie nei įprasti, primena šakotį, ilgai nesensta. Labai tinka prie kavos.

Rita G.

----------------------------------

Velykinis sumuštinis

1 virtas putpelės kiaušinis, riekelė duonos su grūdais, ridikėlio griežinėlis, salotos lapelis. Iš duonos riekelės stiklinaite išpjauname apskritimą. Ant jo dedame salotos lapeli perlenktą riekutę ridikėlio.

Dantų krapštuku persmeigiame putpelės kiaušinuką su kevalu/ labai sveika/ ir per ridikėli su duonute.

Paėmę už krapštuko dedame i burną ...

Skanaus Dedame į pintą dubenį kokią dešimtį/ ar 20/. Labai visiems patinka. O ir stalą papuošia...

N. Juozaitienė

---------------------------------------

Velykinis sumuštinis

Reikės: batono, kiaušinių, majonezo, krapų, pipirų, agurko, pomidorų, paprikų, salotų.

Išvirus kiaušinius juos smulkiai supjaustyti sumaišyti su majonezu, krapais, pipirais. smulkiai supjaustyti agurkus, pomidorus, paprikas. Ant batono uždėti salotų lapų uždėti pomidoru tuomet padaryto mišinio su kiaušiniai ant viršaus agurkų su paprikomis ir uždėti dar vieną riekelią batono.

Gintarė G.

----------------------------------------

Velykinis sumuštinis "Kiškutis"

Reikės:

1.Bandelių su špinatais (galima rasti visose dviejų ir daugiau iksų maximose). 2.Fermentinio sūrio 3.Majonezo 4.Garstyčių(paprastų geltonų) 5.Jautienos kumpio(gali būti ir kitoks, bet jautienos liesesnis) 6.Svogūno laiškų 7.Pipirų (nemaltų).

Bandelę perpjauni pusiau ir abi puses aptepi majonezu. Ant vienos puselės uždedi kumpį ir fermentinį sūrį su garstyčiomis(pagal skonį), o kita puse užvoži. Ant viršaus užtarkuoji sūrio ir šildai mikrobangų krosnelėje, kol išsilydo sūris. Tuomet papuošimui bandelės priekyje įstatai akis ir nosytę(pipirais) ir svogūno laiškais pastatai dvi ausis. Štai ir velykinis kiškiukas sumuštinukas.

Skanaus:)

Vanda

-----------------------------------------

Pagaminti sumuštiniams mums reikės: batono, fermentinio sūrio, dviejų virtų kiaušinių, vienos žalios morkos, Vilniaus majonezo, skiltelės česnako. Batono riekutes reikia apkepti iš abiejų pusių aliejuje (keptuvėje), jei sumuštinukų reikia greitai arba nemėgstate riebaus maisto, kepti nebūtina.

Kol batono riekutės atauš, mes pasiruošime masę, kuria aptepsime batoną. Sutarkuojame fermentinį sūrį, virtus kiaušinius, žalią morką (vid. stambumo tarka), tada į visą masę ispaudžiame porą skitelių česnako, uždedame porą šaukštų majonezo ir išmaišome. Viską tepame ant atšalusių batono riekelių. Skanaus.

P.S. Siūlau eksperimentuoti, jei nemėgstate žalių morkų ar virtų kiaušinių, nedėkite kurio nors vieno iš jų.

Mindaugas S.

----------------------------------------




-------------------------------------Vaikiškas sumuštinis---------------------------


"Linksmasis žalčiukas" Norime pasiūlyti užimtiems tėveliams pagaminti savo mylimiems šeimos nariams besišildantį prieš saulutę linksmąjį žalčiuką. Šiam sumuštiniui reikės: sumuštinukų duonos, Vilniaus margarino, krabų lazdelių, sūrio, kurio turite šaldytuve, poros riekelių dešros, papuošimui šaldytų arba konservuotų žirnelių, Vilniaus majonezo, tarkuotų su špinatais morkų, bei agurkėlių.

Kaulai yra sumuštinių duona, kad žalčiuko sąnariai būtų lankstesni, tepkite Vilniaus margariną, žalčiuko akytės yra dešros rutuliukai, liežuvėlis irgi iš dešrytės, kaklas iš sūrio, nugarytė su krabų lazdelėmis. Žvynams reikės truputėlio Vilniaus majonezo ir žirnelių. Pavasarinė žolytė - morkos su špinatais, bei agurkėliais. Šis žaismingas, turintis ir angliavandenių, ir baltymų, ir riebalų žalčiukas praskaidrins nuotaiką ne tik šeimos nariams, bet ir netikėtam svečiui. Geros apetitinės nuotaikos jums linki tėtis Tomas ir dukrytė Gintarė.

-----------------------------------------------

Sumuštiniai boružės

Sumuštinius galima daryti iš turimų ingridientų. O papuošimai - iš vyšninių pomidorų ir alyvuogių.

Božena

---------------------------------------------

Vaikiškas sumuštinis

Jeigu Jūsų vaikučiais atsisako valgyti vaisius, pasiūlykite jiems šį sumuštinį. Turėtų patikti.

Sumuštiniui reikės: dviejų obuolio riekelių, trijų mandarino skiltelių, riekelės kivio, kelių griežinėlių banano, poros pipirų akims, poros žirnelių taip pat svarainio griežinėlio.

Pagaminimas: Obuolio griežinėlius sujungti vieną su kitu mediniais smeigtukais ir sudėti produktus. Tokį sumuštinį galima uždėti ir ant blynelio arba varškėtuko.

Skanaus!

Asta

--------------------------------------

Dažnai vaikams pabosta paprasti sumuštiniai. Tačiau pasitelkus vaizduotę galima sukurti mėgstamus, smagius gyvūnėlius ir tada vaikai patys mielai dalyvauja procese ir valgo su šypsena...

Reikės:

bandelės, margarino Vilnius, fermentinio sūrio, virtos dešros,rūkytos dešros, konservuotų alyvuogių,konservuotų kukurūzų, agurkų, pomidorų, salotų lapų. Procesas:

Bandelės perpjaunam pusiau. Patepame apatinę dalį margarinu ir uždedame plonai supjaustytą dešrą. O paskui formuojame gyvūnelius.

Sumuštinis Boruželė

Sumuštinis Voveraitė

Sumuštinis Liūtukas

Sumuštinis Kiškutis

Sumuštinis Banginis

Inesa




-------------------------------------Pusryčių sumuštinis---------------------------


Mano pusryčių sumuštinis

Sumuštinių duonai suteikti norimą formą (apskritimo, kvadrato ar pan.), užtepti plonu sluoksniu margarino, užberti smulkiais gabalėliais supjaustyto kumpio (tinka ir dešra). Sutarkuoti nedidelį gabalėlį kopūsto, sumaišyti su majonezu, konservuotais žirneliais, pipirnėmis. Gautą masę uždėti ant sumuštinio kraštų. Papuošti svogūnų laiškeliais. Greita ir skanu.

Gintarė

------------------------------------------------

Sumuštinis su kumpiu

Reiks juodos duonos, sviesto, vytinto kumpio ir vyšninių pomidorų.

Paimam kumpio gabaliuką ir apsukam pomidorą. Sudėliojame ant duonos suteptos sviestu.

Sumuštinis su silke

Jam pagaminti reiks duonos,sviesto,pomidoro ir silkės.

Sumuštinis su dešrelėmis

Dešrelės reikia išvirti ir ataušinti.Paimam pailga bandelę,pjaunam išilgai.

Gražiai išimame vidų. Į vidų sudėsime įdarą.

Tepamą sūrį sumaišome su sviestu. Dedame smulkintus krapus.

Tepame abi bandelės pusės,dedame dešrelę, suspaudžiame.

Paliekam šaldytuve, kad sviestas sustingtų. Supjaustome.

Božena

---------------------------------------------

Mano pusryčių sumuštinis

Ant ryžių trapučio užtepti ploną sluoksnį majonezo, uždėti kietai virtą ir supjaustytą kiaušinį, uždėti konservuotų žirnelių, pagardinti pipirnėmis, svogūnų laiškeliais, krapais ar kitokiais žalumynais. Skanūs, paprasti ir sveiki pusryčiai.

Neringa V.

----------------------------------------------

Pusryčių sumuštiniai:

Su ridikėliais:

Prancūzišką batoną paskrudinti. Kelias šakeles krapų ir petražolių susmulkinti smulkintuve su kremine varške, druska ir pipirais. Aptepti varškės mišiniu skrudintą batoną, ant viršaus uždėti tarkuotą ridikėlį. Papuošti krapais arba pipirne.

Su grybais ir omletu:

Iškepti omletą iš 1 kiaušinio ir 3 šaukštų pieno. Apkepinti svogūną ir 1 didesnį grybą su sviestu arba margarinu, apiberti druska ir pipirais. Paskrudinti riekelę duonos, uždėti svogūnus su grybais, tada uždėti omletą, papuošti kepintu grybu!

Jolita

----------------------------------------------

Receptą parsivežiau iš Danijos ir iki šiol man tai skaniausias šaltas sumuštinis pusryčiams. Klausykit: imkime pačią šviežiausią pusryčių bandelę (tinka ir forminė balta duona), ją pjauname per plokštumą į dvi daleles. (Jas galima dar kelios sekundėm "pašauti" į mikrobanginę krosnelę, kas atsiskleistų kepinio aromatas). Tepame ant abiejų puselių margariną VILNIUS, tada dedame aviečių uogienės ( ! ) sluoksnį, o visa tai užklojame skanesnio sūrio (tik ne pelėsinio) plona riekele, kad apklotų visą tą gėrį. Man nėra kas skaniau šis daniškas pusryčių sumuštinis su balta kava. Gero apetito, brangieji !!! Silvija Rimkutė

-------------------------------------------------

Super sumuštinį labai lengva pasigaminti iš visko ką tuo metu turime šaldytuve. Mano šeima labiausiai mėgsta šiuos sumuštinukus valgyti savaitgalio rytais.

Pirmiausia reiktų baltos duonos ar batono, riekutes patepame Vilniaus majonezu tegul truputį pabūna, kol paruošime, ką ant jų dėsime. Tada imame dubenėlį, smulkiai supjaustome dešrytės, galima ir virtos, ir parūkytos (skonio reikalas), tada taip pat smulkiai pjaustome daržoves, truputį svogūno, marinuoto arba rauginto agurkiuko, galima įpjaustyti paprikos, pomidoro, tada būtinai patarkuojame sūrio.

Viską sudėję į dubenėlį įdedame kelis šaukštus majonezo ir pomidorų padažo(kečupo), gerai išmaišome, tada gautą masę dedame ant batono ar baltos duonos riekučių ir kelioms minutėms įdedame į karštą orkaitę arba į mikrobangų krosnelę. Sūris labai gražiai aptirpsta ir labai skanu ir greita. Skanaus!!!

Rita

------------------------------------------------

Šis sumuštinis labai tinka pusryčiams, taip pat prie kokio sultinio arba aštrios sriubos.

Reikės: sviesto, česnako, malto baziliko, druskos, batono.

Viską sumaišyti užtepti ant batono ir kepti orkaitėje kelias minutes.

Gintarė

-----------------------------------------------

Pusryčių sumuštinis

Tai labai paprastai ir greitai pasigaminamas, bet „prabangus“ sumuštinis, puikiais tinkantis tiek romantiškai vakarienei tiek netikėtiems svečiams pavaišinti.

Ant mėgstamo batono riekelės užtepame sviesto, uždedame sūdytos lašišos. Ant viršaus išspaudžiame kelis lašus citrinos sulčių ir apibarstome petražolėmis bei bazilikais (šviežiais arba džiovintais – pagal metų laiką ir skonį), bei uždedame ploną griežinėlį citrinos bei kivio. Į sumuštinį smeigiame du pagaliukus, ant kurių galima užmauti žirnelių arba kitų mėgstamų produktų. Skanaus!

Asta




-------------------------------------Vieno kąsnio sumuštinis---------------------------


Vieno kąsnio sumuštinis

Ant mažos forminės duonelės užtepti neriebaus majonezo su prieskoniais, iškepti vieną kiaušinį, išplaktą su 2 šaukštais pieno ir uždėti, padalinus į dalis, ant duonutės. Pagardinti konservuotais žirneliais, svogūnų laiškais. Galima užberti sutarkuoto fermentinio sūrio. Skanu, sotu ir paprasta.

Žydrūnas

---------------------------------------------------

Šokoladinis sumuštinis

Reikės: šokoladinių kiaušinių, purškiamos plaktos grietinėlės ir konservuotų abrikosų puselių. Padalinkite kiaušinius per pusę. Įpurškite grietinėlės į kiaušinio puses ir uždėkite po abrikoso puselę. štai ir pagamintas skanusis vieno kąsnio sumuštinis. Skanaus!

Janina M.

----------------------------------------------------

Vieno kąsnio sumuštinis

Reikia:

Norimos formos duonos, 1 svogūno, 1 pomidoro, 1 šaukšto majonezo, 1 kietai virto kiaušinio, sviesto kepimui.

Smulkintą svogūną apkepti svieste, tada sudėti smulkintą pomidorą, apkepti 2-3 minutes. Kiaušinį bei apkeptą svogūną su pomidoru susmulkinti smulkintuve su druska ir pipirais, sudėti majonezą. Aptepti duonos trikampėlius. Papuošti! Skanaus!

Jolita

----------------------------------------------------

Vieno kąsnio suktinukai su kepenėlėmis

Pištų apsilaižymą garantuojantis receptas, kuriam reikės: lavašo, šviežių salotų lapų, ilgavaisio agurko, svogūno, atšaldytų vištienos kepenėlių, žiupsnelio miltų, grietinės, universalių prieskonių.

Pakepame smulkiai pjaustytą svogūną bei tuo pačiu į keptuvę dedame miltuose pavoliotas vištienos kepenėles. Pabarstome prieskoniais. Kai kepenėlės apskrunda, viską išberiame ant pjaustymo lentelės ir smulkiai sukapojame. Beriame atgal į keptuvę, dar truputį pakepame ir dedame porą šaukštų grietinės lengvam padažėliui.

Ant stalo padedame lavašą ir padengiame jį salotų lapais. Viename krašte dedame ir ilgavaisio agurko juosteles. Salotų lapus padengiame kepenėlių sluoksniu ir pradėdami nuo pusės, kurioje guli agurko juostelės, susukame lavašą. Susuktą lavašą reiktų kiek paspausti, kad tolygiai pasiskirstytų kepenėlių masė.

Suktinuką pjaustome griežinėliais ir patiekiame svečiams kaip šaltą užkandį. Tikrai pirštus apsilaižysite!

Skanaus!

Nomeda

-------------------------------------------- Vieno kąsnio sumuštiniai "Spalvoti trikampiukai"

Juodą duoną supjausčiau trikampiais, aptepiau margarinu, apibarsčiau poro lapų ir petražolių lapelių mišiniu, uždėjau "Palangos gardžiosios" dešros. Ant viršaus - šiaudeliais supjaustytos daržovės: marinuotas paprika, marinuotas agurkas, arba marinuotos pupelės, poras. Papuošiau petražolėm.

Skanaus!

Regina R.

------------------------------------------

Super vieno kąsnio sumuštinukas, kurį reikės tik "sumušti". Du krekerius sutepti lydyto sūrelio mase, į kurį įmaišyti juodųjų ir raudonųjų ikriukų.

Skanaus linki

Lidija

------------------------------------------

Vieno kąsnio sumuštinis

Reikės: norimos dešros, sviesto, agurko, paprikos, batono.

Nuo batono nupjauti kraštus, jį truputi pakočioti, tuomet užtepti sviesto dėti dešros, agurkų, paprikos. Tuomet viską pradėti vinioti į suktinuką kelias minutes sugniaužus palaikyti rankoje ir tuomet pjaustyti.

Gintarė G.

------------------------------------------

Super vieno kąsnio sumuštinis

Jums reikės: duonos, fermentinio sūrio, juodųjų ir raudonųjų ikrų, česnako skiltelės, majonezo

Duoną iškepti aliejuje nedideliais gabaliukais. Paruošti masę: sutarkuoti sūrį, pagal skonį sudėti ikrus, česnaką smulkiai sukapoti, įdėti majonezą ir viską išmaišyti. gautą masę tepti ant iškeptos duonos. Super sumuštinis ir labai puošia stalą.

Gražvilė

-------------------------------------------




-------------------------------------Super sumuštinis---------------------------


"Žydelio" sumuštinis

Be galo sudėtingas receptas. Ant duonos užtepi sviesto, uždedi riekutįmis supjaustyto česnako ir užbarstai druskos.

Valgyti reikia savaitgaliais iš ryto, kol žmona dar neatsikėlė, nes kaip mat būsi apšauktas, kad "vėl kaip žydelis smirdi česnakais". Bet tai nuotaikos negadina, nes labai skanu.

Romas XXL

-------------------------------------

Tiesiog SUPER sumuštinis su lašiša ir mangu

8 riekelės baltos duonos; 80 g. margarino "vilnius" sūresnis; 250 g. lašišos; 1 mangas; salotos lapų keletas.

Duonos riekeles aptepti margarinu, dėti lašišos, ant viršaus uždėti mango riekele. Sumuštinukus supjaustyti mažesniais gabaliukais ir tiekti sudėtus ant salotų lapų.

Skanaus!

Sandra V.

--------------------------------------

Mano super sumuštinis

Reikės:

baltos duonos su saulėgrąžom; aliejaus kepimui; virtų kiaušinių; majonezo; česnako;druskos;

Duonos riekeles apkepti aliejuje iš abiejų pusių, apibarstyti druska ir įtrinti česnaku. Kiaušinius nulupti, susmulkinti ir sumaišyti su majonezu. Užtepti ant paruoštų duonos riekelių, papuošti pasitelkus fantaziją.

Daiva

---------------------------------------

Nuotraukų neturiu, nepykite, kadangi gaminam ir iškart suvalgom. Nors virtuvėje karaliauja žmona be jokios konkurencijos, aš taip pat turiu savo kelis firminius SUPER sumuštinius.

Imam forminę duoną, aptepam plonai iš abiejų pusių margarinu (kadangi propaguojam "pirk prekę lietuvišką, tai ir perkam Vilnius). Lengvai paskrudinam keptuvėje. Sukapojam (aš tarkuoju stambia tarka :) ) lygiom dalim sūrius Mozarella ir Džiugą. Panašiai tiek pat reikia smulkiai kapoto svogūno, pomidoro, plius kelių dantukų česnako. Viską sumaišom, paskaninam bazilikais. Kraunam ant apkeptos duonelės ir šaunam 10 min. į orkaitę, kur kepam TIK viršų.

Kitas variantas ant tos pačios kepintos duonelės:

smulkiai kapojam sūdytą lašišą, kaparelius, nedidelį svogūną ir žalius krapus. Visą masę paskaninam citrinos sultimis ir kraunam kauburėliais ant skrudintos duonelės ketvirčių.

Abu variantus patiekiam su taure vyno.

Imam minkštą margariną Vilnius. Dedam negailėdami daug žalių kapotų krapų ir petražolių, šiek tiek paskaninam česnakine druska (galima smulkiai tarkuodo sūrio Džiugas). Viską gerai išsukam, tepam ant nedideliais kąsneliais supjaustytos Bočių duonos. Ant viršaus - rūkytos derštos ar šaltai rūkyto kumpio gabaliukas. Šitą patiekiu patys žinote prie ko :)

Tais atvejais, kai NETINGIU: Tą pačią margarino masę tepu ant 3 riekių forminės duonos, ant vienos iš abiejų pusių. Tada: ant vienos dedu rūkytos dešros riekeles, kad pilnai uždengtų, ant viršaus - teptą iš dviejų pusių riekę, ant jos dedu šaltai rūkytos mėsytės, taip pat, kad pilnai uždengtų, ant viršaus - trečią riekę, žaliu margarinu į apačią. Paspaudžiu, pjaunu į 9 dalis. Ant dantų krapštuko smeigiu: arba marinuoto/rauginto agurko gabaliuką, arba paprikos gabaliuką, arba alyvuogę ir persmeigiu mano trijų aukštų sumuštinį iš viršaus. Skanaus patys žinote prie ko :)

Geros dienos,

Saulius

--------------------------------------------

Siūlau sumuštinukų receptą, kuris gali nuskambėti netgi atstumiančiai, nors tikrai siūlyčiau pabandyti, įdomus ir skanus skonis.

Taigi, pirmiausia, reikia keptuvėje apkepinti baltos duonos riekutes iš abiejų pusių, geriau naudoti sviestą ar margariną. Tuomet ant jų dėti po apelsino riekutę ir svogūno griežinėlį (apelsinas sugeria svogūno aštrumą). Skanaus!

Kitas receptukas paprastas, bet mano labai mėgstamas.

Reikia paskrudinti bandeles/duoną/skrudinimo duoną ir dar ant neatvėsusių riekučių tepti lydytą sūrelį (mano mėgstamiausias "Mildutės" sūrelis be priedų), užbarstyti picos prieskonių ar baziliko bei uždėti fermentinio sūrio.

Papildomai galima dėtis pomidorų ir pelėsinio sūrio ar užsibarstyti sezamo sėklų, jos sveika ir skanu, taip pat, smulkintų sūdytų žemės riešutų.

Kristina

--------------------------------------------

Rašau receptą, kurį turbūt kiekvienas žino, tiesiog niekas dar nerašė. Turbūt kiekvienam tenka grįžti iš darbo ar paskaitų pavargusiam, o ant stalo negaruoja ką tik paruoštas patiekalas. Tada imiesi sumuštinių ruošos. Ir paprasčiausias ir skaniausias receptas yra manau toks, kada dedi ant duonos tai, ką randi. Štai kokį "skanulį" pasidariau vakar.

Ant baltos duonos riekės užtepu margarino, pripjaustau tiek riekelių rūkytos dešros, kad visiškai uždengtų duonos riekę. O kaip be sūrio? Radau likučius rūkyto sūrio, užteko kaip tik sumuštiniui. Dieną prieš tai dariausi pomidorų salotų su pavasariniais svogūnų laiškais, tai liko ir pomidoras vienas, ir svogūnų laiškų... Aišku, ir šie produktai atsidūrė ant sumuštinio.

Kadangi jau pakankamai storas gavosi, sutvirtinimui ant viršaus užvožiu dar vieną riekę baltos duonos, pateptą pomidorų padažu. Tada dar viską gerai su delnu paspaudžiu į stalą, kad tarp riekių esantys produktai gerai sukibtų, valgant pro kraštus nekristų ir kad apžioti lengviau būtų. Štai ir viskas - jėgos atgautos, tada, jei sumuštinio neužteko, galima ir kažką rimčiau pasiruošt.

Skanaus!

Julius

----------------------------------------------

Mano super sumuštinis ne tik gali atstoti pietus, bet ir suteiks energijos po žiemos išvargusiems mūsų kūnams.

Reikės:

Didelės riekės juodo duonos, trupučiuko sviesto, mėgiamos dešros, ar kumpio, šaukšto grietinės, agurko, svogūnų laiškų, ridikėlių, krapų, salotų lapų, špinatų {kai turiu], šviežių rūgštynių lapelių [pas mus jau yra].

Paruošimas: duoną plonai užtepti sviestu, uždėti dešrą, salotos lapą . Ant to lapo krauti salotas pagamintas iš smulkintų daržovių ir grietinės. Papuošti pagal savo fantaziją. Į sveikatą!

Regina

-----------------------------------------------

Super sotus sumuštinis

Ant batono riekelių plonai užtepame VILNIAUS margarino "Skanumas", o dar geriau - "Sūresnis". Po to užtepame padažą, kurį gauname, sumaišius bet kokios rūšies VILNIAUS majonezą su pomidorų padažu. Ant taip paruoštų riekelių dedame smulkiai supjaustytas pieniškas dešreles, galima dėti ir rūkytą dešrą, grybukų ir pan. Dar pabarstome susmulkintais svogūniukais, pagal skonį - žolelėmis, galima ir picų prieskoniais, "Vegeta" ar pan. (ko turime virtuvėje). Gausiai užberiame jau sutarkuotu sūriu ir pašauname į įkaitintą orkaitę (200 lpsn.temp.). Kepam, kol gerai išsilydys sūris. Skanumėlis! Valgome kaip mažas picas!

Rasa L.

---------------------------------------------

Tiesiog SUPER sumuštinis

Reikia:

2 riekelių duonos, sviesto arba margarino, 1 salotos lapo, 1 pomidoro, 1 kietai virto kiaušinio, 1 arbatinio šaukštelio majonezo, 1 arbatinio šaukštelio konservuoto tuno, druskos ir pipirų, žiupsnelio smulkintų petražolių, raudonojo svogūno.

Duonos riekeles plonai aptepti sviestu, uždėti salotos lapą, pomidorą, kiaušinį, majonezą, svogūno riekelę, tuną, žalumynų papuošimui. Ant viršaus uždėti kitą duonos riekelę. Skanaus!!!

Jolita

-----------------------------------------------

Siunčiu savo sumuštinio receptą - jis nepriklauso nei vienai Jūsų nurodytai kategorijai, aš ji vadinčiau Šeimos sumuštiniu, nes jį mėgsta visi šeimos nariai, kaimynai bei bičiuliai.

Batonas, varškė, kiaušinis, cukrus, vanilinis cukrus, sviestas, cinamonas, obuoliai.

Į varškę įmušamas kiaušinis, sudedamas cukrus, vanilinis cukrus ir labai gerai išmaišoma. Nulupti obuoliai sutarkuojami burokine tarka, pridedama vanilinio cukraus, kas mėgsta saldžiau - cukraus, cinamono. Batonas supjaustomas riekelėmis, kurios aptepamos sviestu. Ant batono riekelių užtepamas nestoras sluoksnis paruoštos varškės, ant viršaus - paruošti obuoliai, Kepti orkaitėje apie 15-20 min. Skanūs ir šilti ir šalti.

Skanaus ir sėkmės Jūsų komandai.

vjura

------------------------------------------------

Tiesiog super sumuštinis: 2 riekelės baltos duonos; aštraus fermentinio sūrio; 4 ančiuvių gabalėliai; 1 pomidoras; baziliko, mairūno, pipirų. Ant kepimo skardos sudėti baltos duonos riekeles, ant jų - plonus sūrio griežinėlius, ant kiekvieno - skersai ir išilgai ančiuvių gabalėlius, o ant jų - pomidorų griežinėlius, pabarstyti žalumynais ir pipirais.

Apkepinti karštoje orkaitėje. Išimti, kai sūris pradės lydytis.

Sigita K.

--------------------------------------------------

Sumuštiniui reikės: vištos krūtinėlės, vištienos arba universalių prieskonių, morkų, svogūnų ir svogūnų laiškų, aliejaus, marinuotų kukurūzų, juodos duonos, margarino, krapų ar kitokių žalumynų.

Pakepinti aliejuje gabalėliais supjaustytą ir su prieskoniais sumaišytą vištos krūtinėlę. Baigiant kepti, į keptuvę sudėti supjaustytus svogūnus ir morkas, truputį pakepti. Ant duonos užtepti margarino, uždėti iškeptą vištieną su svogūnais ir morkom. Apiberti marinuotais kukurūzais, pagardinti krapais, svogūnų laiškais, smulkiomis salotomis ar kitais žalumynais. Galima valgyti karštą ir šaltą. Kuo daugiau žalumynų, tuo sveikiau. Tada šis sumuštinis bus puikus vitaminų šaltinis. Skanaus.

Neringa

----------------------------------------------------

Šiandien sumąsčiau pasidaryti sumuštinį ir jį suraitoti su puodeliu arbatos, ir atduoti jūsų teismui. Reikės: grūdėtos bandelės, grūdėtos varškės, agurko, daktariškos dešros, pipirnės. Bandelę paskrudiname, tepame grūdėtą varškę, iš dešros ir agurko darome gėles, ir puošiame. Skanaus. Justė

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)