RECEPTAI (I dalis)

SVEIKINAME I SAVAITĖS NUGALĖTOJUS! (Šie receptai išskirti mėlyna spalva)

Velykinio sumuštinio: Aurelija ir Monika

Pusryčių sumuštinio: Vilma ir Rita

Vaikiško sumuštinio: Laura ir Mindaugas

Vieno kąsnio sumuštinio: Rita ir Rasa

Super sumuštinio: Galina ir Jurga.

-------------------------------------Velykinis sumuštinis---------------------------

Noriu papasakoti apie savo super sumuštinį. Labai sotų ir labai skanų. Kaip tik šiandien tokį dariau šeimai ir svečiams. Paprasta pasidaryti. Sotu ir greita, kai nori kažko išskirtinio ir kartu paprasto. Lengvai gaunamos mums įprastos sudėtinės dalys. Galima jį skirstyt į visas jūsų konkurso kategorijas. Tik pusryčiams gal kiek per sotus :)

Mano sumuštiniui reikia : 500 g sluoksniuotos (pirktinės) mielinės arba bemielės tešlos. Pusės indelio šprotų. Trijų kiaušinių. Trijų šaukštų majonezo. Pipirų pagal skonį. Kokios pusės citrinos ir paprikos. Bet nebūtina. Nors su jomis sumuštinis gali būti skanesnis.

Tešlą atšildome supjaustome norimos formos nedideliais gabaliukais. Vienas lakštelis - keli gabaliukai. Galima paprastai - lazdelėmis, galima trikampiais, jei vaikams - mėnuliukais, rutuliukais. Gabaliukus iškepame orkaitėje ant mažos ugnies. Iškepa labai greitai. Išimame. Jie būna gražiai išsisluoksniavę, tad kol karšti įpjauname kiekvieną gabalėlį iš šono. Kitaip sakant pražiodome kaip snapą.

Kiaušinius kietai išverdame smulkiai supjaustome. Sudedame į indą ir sumaišome su šprotais, majonezu, pipirais. Viską sutriname šakute. Imame pražiodytą tešlos gabalėlį ir pridedame šio įdaro. Ant viršaus galime uždėti labai mažytį citrinos gabalėlį. Bet labai mažytį. Taip pat labai mažytį paprikos gabalėlį. Uždarome sumuštinį. Priplojame, kad suliptų. Ir darome kitus lygiai taip pat.

Vaikai šiuos sumuštinius labai mėgsta. Suaugę taip pat labai giria.

Tikiuosi patiks mano sumuštinis.

Aurelija

------------------------------------------

Pavasariškas sumuštinis

Nors pas mus dar nekvepia pavasariu, bet siunčiu tokį sumuštinuką. Ant baltos sumuštinių duonos tepu margarino,aišku šiuo atveju- "Vilniaus", užbarstau smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų (žieminių svogūnų, anksti pavasarį jie išdygsta), retai uždedu kumpio, pjaustyto trikampėliais, ir ant tų trikampiukų po lapelį petražolės. Ir pavasariška, ir vitaminai, ir gražu, paprasta, bet skanu.

Kęstutis

-------------------------------------------

Velykiniai SUMUŠTINUKAI

Kadangi artėja Šv. Vėlykų metas, siūlyčiau pavaišinti savo draugus, šeimą bei gimines originaliais, greitai ir nesunkiai pagaminamais sumuštinukais.

Jums reikės:

Šaldytos sluoksniuotos tešlos,
Mocarelos sūrio,
Juodųjų alyvuogių (be kauliukų),
Baziliko šakelių,
Vilniaus majonezas,
Vištienos krūtinėlės.

Atšildę sluoksniuotą tešlą supjaustykite ją kvadratukais, ant jos užtepkite majonezo. Iškeptą vištienos krūtinėlę reiktų supjaustyti itin plonais gabalėliais ir dėti ant paruoštos sluoksniuotos tešlos, uždengti mocarela. Papuošimui naudokite baziliką. Kiškite į orkaitę ir kepkite apie 15min.~ Būtinai išimkite atšalti iš orkaitės, nepalikite joje. Skanaus!!!

Greta

--------------------------------------------

Velykinis sumuštinis
Reikės:
kiaušinių,
džiovintų grybų,
svogūnų.

Išvirti džiovintus grybus, tada juos sumalti, pakepinti.

Kietai išvirtus kiaušinius perpjauti išilgai pusiau, o tryni sumesti į grybų kepinį, išmaišyti ir sudėti ant virto kiaušinio baltymo. Forma turi būti panaši į kiaušinio.

Monika

-------------------------------------Pusryčių sumuštinis---------------------------

Paskrudiname sumuštinių ar batono riekelę, ją aptepame sviestu ar margarinu ir ant jos dedame ploną obuolio skiltelę ir beriame įvairių susmulkintų riešutų (žemės, lazdyno, graikinių) sumaišytų su susmulkintais džiovintais abrikosais ir razinomis.
Labai sveika ir skanu.

Skanaus!

Deimantė

-----------------------------------------

Pusryčių sumuštinis

Kai atsikeli ryte, ir akys dar užmerktos ,o vyras reikalauja pusryčių ir kavos, pati geriausia išeitis, iškepti karštą ir greitą pusryčių sumuštinį: imame batono riekeles, dedame į blėkutę išklota folija arba kepimo popieriumi, ant batono riekelių tepame majonezą ir kečiupą, dedame supjaustytą savo pasirinktą dešrą ar kumpį ir ant viršaus juostelę fermentinio sūrio. Ir skanu, ir sotu, ir greita, ir svarbiausia - vyras patenkintas. Skanaus...

Ingrida

--------------------------------------------

Skanumėlis gardumėlis:

Keturkampį batoną sutepti Vilniaus margarinu. Atskirai keptuvėje pakepinti mažais gabalėliais supjaustytą pamidorą, užbarstyti baziliko;

Kai pomidorai pasikepina, ant batonėlio riekelės [suteptos margarinu] uždėti gabalėliu kumpelio [pagal skonį] pagardintą pamidorų/bazilikų mišinuką.

Įdomu, bet paprasta.

Gabija

---------------------------------------------

Norėčiau pasiūlyti keletą savo labai seniai mėgstamų ir visai neseniai pamėgtų sumuštinių receptų. Aišku, jeigu žodis "receptas" tinkamas tokiam patiekalui kaip sumuštinis.

Sumuštiniai su avokadu, mano patys mėgstamiausi pusryčiai. Pirma - jie labai skanūs, antra - labai sveiki, trečia - sotūs.

Jiems reikės:

rupios ruginės duonos (labai skanu su saulėgrąžomis),
lydyto tepamo sūrelio (natūralaus, be priedų),
avokado,
žiupsnelio druskos,
pomidorų.

Gaminimas: duonos riekutes aptepti lydytu sūreliu, apdėti avokado griežinėliais, pabarstyti druska ir uždėti pomidoro griežinėlius. Pusryčiai - jėga!

Vilma

--------------------------------------------

Pusryčių sumuštinis

Reikės:

batono riekelių,
obuolių,
cukraus,
cinamono,
varškės,
kiaušinio

Obuolius sutarkuoti burokine tarka, pabarstyti cukrumi, cinamonu ir išmaišyti. Varškę gerai išmaišyti su kiaušiniu ir cukrumi. Ant batono riekelių uždėti obuolių įdaro sluoksnį ir uždengti varškės mase. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje 10-12 min.

Gintarė G.

--------------------------------------------

Pusryčių sumuštinis

Sumuštiniui reikės riekelės sumuštinių duonos, vieno nedidelio pievagrybio, rūkytos dešros arba kumpio, fermentinio sūrio gabalėlio, truputį Vilniaus margarino, pipirnės lapelių ar kitokių žalumynų.

Ant sumuštinio duonos užtepti plonu sluoksniu margariną, uždėti smulkiai supjaustytą dešrą arba kumpį ir tarkuotą fermentinį sūrį, apibarstyti pipirnių lapeliais(tinka krapai ar kitokie žalumynai). Sumuštinį įdėti minutei į mikrobangų krosnelę arba į orkaitę ir valgyti. Šį karštą sumuštinį labiausiai mėgstu valgyti pusryčiaudamas, tad ir pavadinau Super sumuštinį pusryčių sumuštiniu. Gardu su arbata. Visiems, kas gamins jį, skanaus!

Neringa V.

--------------------------------------------

Pusryčių sumuštinis SOTUSIS

Imame riekę duonos, jos viduryje išskobiame skylę. Skylėtą riekę dedame į keltuvę su gabalėliu margarino. Trumpai apkepame, apverčiame ir į skylę įmušame kiaušinį.

Pabarstome druska, pipirais, uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame,kol kiaušinis "užsitrauks". Išėmę iš keptuvės galime pagardinti majonezu, pomidorų ar kitu mėgstamu padažu :)

Ieva

------------------------------------------------

Puikus pusryčių sumuštinis

Iš sumuštinių duonos (kvadratinės) išpjauname vidurį. Likusią dalį įdedame į keptuvę ir truputį pakepame. Tuo metu į išpjautą vietą įmušame kiaušinį ir viską iškepame. Gaunasi puikus sumuštinis-kiaušinienė.

Skanaus :)

Justas

-------------------------------------------------

Pusryčių sumuštiniai

Reikės skrudintos baltos duonos,kiaušinių, pieno, ketčupo, svogūnų laiškų.

Kiaušinius išplakam, pilam pieną (1kiaušiniui 1 šaukštas pieno) gerai išplakam ir iškepam kiaušinienę.Dedam kiaušinienę ant skrudintos baltos duonos užpilam ketčupo ir užbarstom svogūnų laiškais.

Kristina

------------------------------------------------

Mano pusryčių sumuštinis:

forminės duonos riekelė,
liesa varškė,
5 riekelės obuolio,
riekelė mandarino,
5 riekelės banano.

Ant duonytės dėti varškę ir visus vaisius, super skanu, sveika ir sotu.

Rita

-----------------------------------

KARŠTI SUMUŠTINIAI SU TUNU (4 žmonėms)

Reikės:

indelio aliejuje koncervuoto tuno,
250 g fermentinio sūrio,
kelių šaukštų neriebaus majonezo,
kelių šaukštų pomidorų padažo,
batono,
šviežių krapų ir svogūnų laiškų.

Sutarkuokite sūrį, nusunkite nuo tuno skystį, truputį patrinkite jį šakute ir suverskite į sūrį. Įdėkite pomidorų padažą ir majonezą. Masę gerai išmaišykite ir nestoru sluoksniu tepkite ant batono riekelių. Kepkite orkaitėje apie 10 minučių (kol išsilydys sūris). Iškeptus pabarstykite smulkintais krapais ir svogūnų laiškais.

KARŠTI SUMUŠTINIAI SU ŠONINE

Reikės:

batono,
karštai rūkytos šoninės,
pomidoro,
fermentinio sūrio,
alyvuogių.

Kiek norite padaryti sumuštinių, tiek paimkite riekelių batono. Ant jo dekite: po riekelę pomidoro, tada sūrio, smulkintai supjaustytų alyvuogių ir galiausiai riekelę šoninės. Kepkite orkaitėje kol išsilydys sūris ir ims tekėti šoninė.

PIKANTIŠKI SUMUŠTINIAI SU LAŠIŠA (4 asmenims)

Reikės:

4 daniškų bandelių (gali būti ir kitokios)
2 indelių varškės sūrelio su česnakais (president)
8 plonos šaltai rūkytos lašišos riekelės
2 riekelės citrinos
8 lapelių rukolos salotų.

Bandeles perpjauti per pusę, kad gautųsi po dvi riekeles iš kiekvienos. Jas aptepti sūriu. Kloti lašišą (galima susukti gėlyte, kad gražiau atrodytų), citrinos riekeles supjaustyti į keturias dalis, ant kiekvieno sumuštinio dėti po gabalėlį ir papuošti rukolos lapeliu.

LIETUVIŠKI SUMUŠTINIAI SU SILKE (4 asmenims)

Reikės:

4 riekių lietuviškos juodos duonos,
natūralaus sviesto,
2 dūminės raudonosios silkės file juostelių,
mėlynojo svogūno,
didelio pomidoro,
majonezo.

Duonos riekes plonai patepti sviestu. Smulkiai sukapoti silkę ir svogūną. Pirma dėti silkę, ant jos svogūną, tada riekelę pomidoro ir galiausiai majonezo.

Gintarė

--------------------------------------Vaikiškas sumuštinis--------------------------

Vaikiški sumuštiniai su bitutėm

Duonos, sviesto, karšto rūkymo kumpelio, žalių ir juodų alyvuogių, špinatų lapelių, pomidorų griežinėlių,
petražolių, krapų, garstyčių, fermentinio sūrio.

Duonos riekeles aptepti sviestu, ant viršaus uždėti kumpelio griežinėlius, ant jo po špinatų lapelį arba pomidoro griežinėlį. Ant viršaus iš supjaustytų griežinėliais alyvuogių padaryti bitutes. Iš sūrio išpjaustyti sparnelius. Sumuštinius papuošti petražolėmis arba krapais ir ant kampučių užlašinti po lašelį garstyčių.

Laura

-------------------------------------------------

Vaikiškas sumuštinis "Drugelis"

Imame sumuštinių bandelę, ją aptepame sviestu ar margarinu ir dedame ploną dešros ritinėlį ir padarome iš jos drugelį, kurį papuošiame pomidorų padažu, majonezu, žirneliais. Ūselius padarome iš svogūno laiškų. Kad kvepėtų pavasariu aplink drugelį dedame pipirnes.
Skanaus!

Gintarė K.

--------------------------------------

Sumuštinis "Paršiukas"

Bandelė su sezamais, margarinas Vilnius, fermentinis sūris, dešra virta, pomidoro skiltelė, konservuoti kukuruzai, alyvuogės juodos,svogūnų laiškai papuošimui
Bandelę perpjauti į tris dalis. Apatinę ir vidurinę bandelės dalį aptepti sviestu, ant kiekvienos uždedama po dešros, sūrio griežinėlį. Viršutinę bandelės dalį įpjauti ir įkišti 'ausis' iš dešros, 'ragus' ir 'knisliuką' iš sūrio, 'liežuvį' padaryti iš skiltelės pomidoro, 'akis' iš perpjautos alyvuogės ir kukurūzų, o "grivkutė" iš svogūnų.

Skanaus

Inesa

-----------------------------------------

Vaikiškas sumuštinis

Juodos duonos riekė, virta dešra, margarinas "Vilnius",virta morka, alyvuogės juodos ir žalios.

Ant riekės duonos užtepu margarino, dedu formuodama dešrą, iš valgomų šiaudelių galima padaryti kojytes, iš morkos - kojinaites, iš alyvuogių akytes, persmeigiu su gvazdikėliu, jei kur reikia, kad laikytųs... Formuoti galima įvairų žaislą ar formą. Vaikams tai didžiulis džiaugsmas.

Kotryna

---------------------------------------

Mano mamos vaikiškas sumuštinis

Skaniausias sumuštinis, kokį pamenu iš vaikystės.

Jam reikės: puraus šviežio batono,
Panerių arba Daktariškos dešros (buvo deficitas),
sviesto arba margarino (anksčiau tokio nebuvo),
miltingo pomidoro (buvo tik tokie),
smėlėtų rankų,
draugo.

Batoną storai atriekti, užtepti sviesto nepamažinant, dėti dešros gabalą. Viskas turi vos tilpti į delną, kad užtektų vienu pasisotinti. Rankas plauti būtina, bet kartais labai nėra laiko - gerai ir į šonus patrintos. Į kitą delną - Lietuvoje augusį nemažą pomidorą. Valgyti skaniausia kieme, atsisėdus ant laiptų ir būtinai duoti kiemo draugui atsikąsti.

Mindaugas

--------------------------------------------

Mano sumuštinis "Telefonas"

Reikės:

Vilniaus margarino,
Juodos duonos riekelės,
Sūrio,
Kokios nors dešros,
Geltonos paprikos,
Agurko.

O kaip viską gaminti pridedu nuotrauką. :)

Gintarė

-------------------------------------------

Mano VAIKIŠKAS sumuštinis

Mėgstamos duonelės riekelę užtepame sviestu ar margarinu sumaišytu su smulkintomis petražolėmis, ant viršaus dedame išilgai perpjautą kietai virtą kiaušinį,kurį dekoruojame: iš petražolės stiebelio padarome uodegytę ir ūsus, iš agurko - ausytes, iš saulėgrąžų ar riešutų - akytes ir nosytę.

Ir štai prašom - ant žalios žolytės tupi balta pelytė,kuriai pats didžiausias džiaugsmas - pasotinti mažuosius nenuoramas. Mėgstamiausias vaikų sumuštinis :)

Ieva

---------------------------------------------

Pats mėgstamiausias saldus sumuštinis iš mano vaikystės

Bandelės riekė užtepta sviestu, o ant viršaus - uogienė. Būtinas dalykas - saldus varvėjimas per pirštus, nes sviestas slidus, o uogienė - skysta:) Labai skanu, linksma ir tiesiog kvepia vaikyste :)

Ieva

-------------------------------------------

Vaikiškas sumuštinis

Ingridientai:

2 griežinėliai virtų morkų;
truputis salotų lapų;
virtas kumpis;
kečupas;
agurkai;
batonas;
margarinas.

Batono riekelę patepame margarinu, vietoj akyčių uždedame morkų griežinėlius, nosytę padarome iš virto kiaulienos kumpio, šypsenelę iš kečupo, o vietoj blakstienų - supjaustyti šiaudeliais agurkai, plaukučius padarome iš salotų lapų.

Julija

----------------------------------------------

Gardžiausias desertas iš vaikystės (skirta išlepintiems vaikams)

Reikės:
Bet kokios paprastos duonos, sviesto, cukraus.

Procedūra:

Ant duonos riekės užtepti sviesto, užbarstyti cukraus, ir pasiūlyti savo atžalėlei, kai jis ar ji pradės verkti, kodėl nieko skanaus nenupirkot. Juk tai buvo mėgstamiausias (ir vienintelis!) tėvelių desertas vaikystėje.

Dalia

------------------------------------------

Mamos sumuštinis:

Reikia:

kiaušinio,
batono,
daktariškos dešros arba dešrelių,
aliejaus,
pomidoru padažo+ majonezo.

Kiaušinį reikia išplakti, į jį pamirkyti batono riekeles ir apkepti aliejuje. Jeigu turime dešrą, ją apkepame aliejuje, jei dešreles - supjaustome ritinėliais ir apverdame. Ant apkepto batono dedame dešrą-dešreles, dedame pomidorų padažo ir majonezo ir valgome. Sumuštinukai SUPPER!!!

Kristina B.

--------------------------------------------

"Vaikų džiaugsmas"

Reikės: batono, daktariškos dešros, fermentinio sūrio, kiaušinio, pipirų.

Sutarkuoti dešrą, sūrį, įmušti kiaušinį (jei didesnis kiekis dešros ir sūrio, tai reiks 2 kiaušinių), berti pipirų pagal skonį, gerai išmaišyti. Tepti ant batono riekelių gautą masę ir užteptą pusę dėti į įkaitintus riebaius (skaniau - sviestą) keptuvėje. Kai apkepa, atsargiai apversti ir pakepti kitą batono pusę. Tinka valgyti su pomidorų padažu. Skanaus.

Inga

-------------------------------------------

Sumuštinis su šokoladiniu kremu ir bananais

Desertiniai sumuštiniai - mano neseniai atrastas derinys, kuris puikiai tinka tam atvejui, kai norisi kažko skanaus čia ir dabar. Beje, nebūtų gėda net netikėtus svečius pavaišinti prie arbatos.

Reikės:
Duonos skrudinimui,
šokoladinio kremo,
Bananų.

Gaminimas:

Duonos riekutes paskrudinti tosteryje (jo neturint galima orkaitėje arba ant sausos keptuvės), aptepti Nutella (sluoksnio storis priklauso nuo smaližiškumo laipsnio :)), uždėti banano griežinėlius. Skaniausia, kol duona dar šilta. Genialiai paprasta, bet labai skanu! :)

Vilma

--------------------------------------Vieno kąsnio sumuštinis--------------------------

Pikantiški:

Fermentinis sūris, majonezas, česnakai, šiek tiek maltų pipirų, pomidorai, balta forminė duona.

Sūrį sutarkuoju smulkia tarka, taip pat ir česnaką (čia jau skonio reiklas, aš darau kiek aštresnius). Sumaišau su majonezu ir maltais pipirais, užtepu ant forminės duonos (gali būti skrudina, bet nebūtinai), supjaustau forminę duoną trikampėliais, ant viršaus pomidoro riekelė, kai turiu užmetu krapų šakelę.

Prie alaus:

Fermentinis sūris, morkos, česnakai, majonezas, Palangos tipo duona.

Duoną supjaustom maždaug į 4 dalis (jei didelė riekė), pakepinam keptuvėj su aliejum. sūrį ir morkas sutarkuojam smulkia tarka (smulkesnė už burokinę, bet ne bulvinė), sumaišom su česnaku ir majonezu, užtepam ant keptos duonos, leidžiam apie pusvalandį pastovėti, kad įsigertų.

Su šprotais:

Šprotai, majonezas, forminė duona, kietai virtas kiaušinis, pomidoras.

Forminę duoną apskrudinam (galima pakepti keptuvėj su šiek tiek alyvų aliejaus), perpjaunam pusiau, kad išeitų trikampiai, užtepam majonezo (napagailim), dedam šprotą, šalia šproto - virto kiaušinio riekelę, dar šalie - pomidoro riekelę (produktai nemaišomi, ant sumuštinio dedami vienas šalia kito).

Karštos mano draugės užkandėlės

Maža forminė duonelė, dešrelės, rukyta dešra, marinuoti agurkėliai, sūris, pomidorai, svogūnai, paprikos, pievagrybiai, majonezas ir pom. padažas (santykiu 2:1).

Visko imu lygiomis dalimis (grubiai po 100 gr), sūrį sutarkuoju, visa kita mažais kubeliais, išmaišau su majonezu. Kraunu krūvelėm ant duoniukų ir kišu orkaitėn, kad kaistų tik viršus, maždaug ketvirčiui valandos.

Paskutiniai, bet ne prasčiausi :)

rūkytos vištos ketvirtis, kietai virtas kiaušinis, didesnė pusė baltos poro dalies, majonezas, skrudinta balta duona arba pikantiški krepšeliai.
Vištieną, porą ir kiaušinį susmulkinam, sumaišom viską su majonezu. Jei tepam masę ant skrudintos duonelės, pridedam šalia pomidoro riekelę, jei kraunam į krepšelius, tiesiog kraunam :)

Skanaus,

Erika

--------------------------------------------------------

Vieno kąsnio saldus sumuštinukas

Trikampiukas batono, ant jo plonai sviestuko, ant jo "ripkutę" rabarbaro, ir ant jo šokoladinio kremo ar tiesiog tirpdyto šokolado. Labai pavasariška ir vaikų baliui tinka.

Kotryna

-----------------------------------------

Mano mamos vieno kąsnio sumuštinis

Gera juoda duona, padžiūvusi, bet dar nepradėjusi pelyti,

Krepšy pasilydžiusi rūkyta šoninė arba lašiniai su "kūda" juostele,

Šviežias agurkas arba obuolys.

Šių kąsnelių skonis atvirkščiai proporcingas atstumui ir laiko tarpui nuo Lietuvos. Duoną supjaustyti vieno kąsnio dydžio riekelėmis. Ant viršaus dėti juostelę šoninės ir griežinėlį agurko arba obuolio (super pikantiška, kas nesat bandę - būtinai rekomenduoju). Esmė - kvapas ir emocijos. Tinka prie … patys žinot ko ir prie bet ko.

Mindaugas

---------------------------------------------

MINI LAŠIŠINUKAI

Reikės:
5 bulvių;
1 kiaušinio;
druskos;
tepamo sūrelio;
lašišos.

Bulves sutarkuojame smulkia tarka, atsiradusį skystį nupilame, dedame druskos, kiaušinį ir gerai išmaišome. Ant aliejaus kepame mažučius blynelius. Ant atvėsusių dedame sūrelio ir susukame "rožytę" iš lašišos. Labai skanu ir gana gražu.

Rita

------------------------------------------------

Vieno kąsnio sumuštinis

Reikės:

sūrio,
varškės,
majonezo,
druskos ir kitų pipirų,
saulėgrąžų,
duonos.

Varškę, sūrį, majonezą ir druską su pipirais sutrinti su šakute. Duonos riekę supjaustyti į maždaug tris dalis ir iškepti keptuvėje. Ant duonos dėti anksčiau padarytą įdarą, o ant viršaus uždėti pakepintų saulėgrąžų.

Gintarė G.

------------------------------------------------

Mano SUPER vieno kąsnio sumuštinis

Reikės:

Vienos rūkytos vištos šlaunelės;
Konservuotų persikų;
Paprikos (geriausia geltonoji arba raudonoji);
Majonezo;
Baltos duonos (kitaip "Forminės").

Eiga:

Pirmiausia ant duonos užtepame majonezą, po to supjaustome į lygius trikampius (8);

Susipjaustome papriką gabaliukais 2x2 cm;

Nuo vištos šlaunelės nulupame odą, tuomet nupjaustome mėsytę (tokio dydžio gabaliukais kaip ir duona);

Persikus pjaustome skiltelėmis (iš vienos persiko puselės išeina apie 6 skilteles);

Tuomet ant duonos su majonezu dedame vištienos gabaliuką, ant vištienos persiką, o ant persiko papriką ir viską persmeigiame mediniu pagaliuku.

Skonis neapsakomas, mano ir mano draugų mėgstamiausi vakarėlių sumuštiniai, kurių jie visada pageidauja.

Tomas

---------------------------------------------

Vieno kąsnio sumuštinukai. Prie vyno labai skanu :)

Reikės:

Datulių,
Maskarponės sūrio,
Graikinių riešutų.

Ant datulės tepama šiek tiek maskarponės sūrio ir dedama graikiško riešuto ketvirtadalis. Skanaus.

Rasa

-----------------------------------------

Mini sumuštinukai su saulėgrąžomis

Reikės:

- batono (tinka įvairūs batonai, ir prancūziškas bat.),

- "Šeimininkės" sviesto (neturint, tiks paparastas, tik reikės apibarstyti pireskoniais su druska pvz. "Vegeta") ir
- kepintų lukštentų saulėgrąžų.

Sviestuką tepame ant batono riekučių ir apibarstome saulėgrąžomis. Sumuštinukai ištirpsta akimirksniu!

Žydrūnė K.J.

--------------------------------------Tiesiog SUPER sumuštinis---------------------------

Tiesiog SUPER sumuštinis

Reikės:

100 g krabų lazdelių ar krabų mėsos,
1 indelio baltyminių raudonų ikrų,
1 indelio baltyminių juodų ikrų,
2 šaukštų majonezo,
skrudinimo duonos,
krapų, pipirų, druskos.

Krabų lazdeles arba mėsą bei krapus susmulkinti bei sumaišyti su likusiais produktais. Duoną supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, paskrudinti orkaitėje arba skrudintuve, atvėsinti ir aptepti paruošta mase. Kviesti draugus ir vaišintis! Skanaus! :-)

Ernesta

------------------------------------------

Mano SUPER sumuštinis:

Balta forminė duona, margarinas arba majonezas, išvyniota krabų lazdelė
ant viršaus pomidoro riekutė.

Gaivu ir pavasariška

Ingrida

------------------------------------------

Tiesiog sumuštinis

Bandelė su sezamais, margarinas Vilnius, fermentinis sūris, dešra virta, pomidoro skiltelė, konservuoti kukuruzai, alyvuogės juodos,svogūnų laiškai papuošimui.

Bandelę perpjauti į tris dalis. Apatinę ir vidurinę bandelės dalį aptepti sviestu, ant kiekvienos uždedama po dešros, sūrio griežinėlį. Viršutinę bandelės dalį įpjauti ir įkišti 'ausis' iš dešros, 'ragus' ir 'knisliuką' iš sūrio, 'liežuvį' padaryti iš skiltelės pomidoro, 'akis' iš perpjautos alyvuogės ir kukurūzų, o grivkutė iš svogūnų.

Inesa

-------------------------------------------

Pats paprasčiausias, sveikiausias, ir nerealiai skanus sumuštinis! (Genialumas paprastume)

Reikės:

Kelių riekių mėgstamos šviežios, kvepiančios juodos duonos su stambiais grūdais ir sėklom.
Vieno gerai prinokusio avokado.

Procedūra:

Užtepti avokadą ant duonos ir kąsti. Tinkamas visiems atvejams. Tai mano mėgstamiausias ir niekam neprilygstantis sumuštinis. Galima šiek tiek užbarstyti druskos, pipirų, galima uždėti ir skiltelę pomidoro ar sūrio, bet visai nebūtina.

Sumuštinis, kuris greičiausiai dingsta per vakarėlius

Reikės:

Rūkytos lašišos, šviežios baltos duonos, krapų, citrinos, ir, jei norite, šiek tiek sviesto.

Procedūra:

Užtepti sviestą ant riekėmis supjaustytos duonos (nebūtina), dėti lašišą, supjaustyti sumuštinius mažais kąsnio dydžio gabalėliais, pabarstyti krapais, į lėkštę įdėti kelis gabalėlius citrinos. Šie sumuštinukai atlaiko bet kokią konkurenciją ir visada dingsta pirmi.

Šventinis-tarybinis sumuštinis iš vaikystės

Reikės:

Sviesto, prancūziško batono, konservuotų šprotų, agurkų.

Procedūra:

Supjaustyti batoną, užtepti sviestu, išdėlioti šprotus ant duonos, papuošti plonomis agurko riekelėmis. Jei jūsų svečiai bent jau priartėję prie 30-ties, garantuoju sentimentalius atodūsius.

Dieviškas turistinis sumuštinis

Reikės:

Bent vienos laisvos dienos, kuprinės, vandens, duonos, konservuoto tuno (ar skumbrės).

Procedūra:

Įsimesti duoną ir konservus į kuprinę, nepamiršti vandens, ir iškeliauti visai dienai į gamtą (būtinos kalvos ir bent 20 km pėsčiomis, arba bent 50 km dviračiu). Vakare atsidaryti konservus ir valgyti su duona. Garantuoju, kad tokio skanumyno dar nesate ragavę.

Dalia

----------------------------------------

Mano supersumuštiniui reikia:

ruginės duonos (pvz. "Močiutės", kurią gamina "Vilniaus duona");
agurko;
poro;
avokado;
trupučio pipirų ir druskos.

Avokadą, pipirus ir druską sutrinti blender'iu. Duonos riekeles lengvai paskrudinti toaster'yje. Ant jų tepti avokadų kremą, ant viršaus uždėti poro ir agurkų griežinėlius.
Nuostabus skonis :) Pabandykite!

Asta

----------------------------------------

Šešiems SUPER sumuštiniams tau reikės:

kiaulienos išpjovos apie 600 g,
mėlynojo svogūno - 2 vnt,
garstyčių - normalus šaukštas,
kedro riešutų - moteriška sauja,
Džiugo sūrio - pagal skonį (aš dėjau apie 80 g),
bandelių (aš pirkau bandeles su sezamu),
salotų pagal savo norus (pas mane buvo pomidorai su agurkais),
bulvių (vienam sumuštiniui užtenka 2 normalaus dydžio bulvių).

Gaminimas:

Sumalti kiaulieną. Smulkiai susmulkinti svogūnus - tada lengvai juos pakepti. Tada faršą, svogūnus, garstyčias, džiugo sūrį ir grūstuvėje sutrintus kedro riešutus sumaišai į vieną masę. Padarai 6 tokius kotletus. Padėti į šaldytuvą kokiai valandai.

Per tą laiką galima su visa oda (kažkaip keistai skamba) supjaustyti bulves į 4 dalis ir lengvai apvirti.

Tada galima kepti kotletukus. Kai jau jie normaliai iškeps, į keptuvę kartu įmesti ir per puse perpjautas bandeles. Jos įgaus kvapo ir lengvai sušils.

Bulves pakepame su česnako skiltlelėmis (nepjaustytomis).

Viskas. Dedam kotletus ant bandelės, ant jo užtepam pomidorų padažo ar dar kokio padažo. Uždengiam viršutinę bandelės dalį ir dedam į lėkštę su bulvėmis ir salotomis.

Nežinau, kas duoda tokį super skonį. Riešutai? sūris? viskas kartu? Bet trumpai - labai labai skanu. Amerika.

Mantas

------------------------------------------

Sumuštinis su sūriu ir paprika

Reikės:

Baltos duonos, paprikos, pelėsinio sūrio (skaniausias President baltas), nedaug krapų.

Paruošimo būdas:

Supjaustykite duoną ir sūrį kubeliais. Ant duonos gabaliukų dėkite tokio pat dydžio sūrio bei paprikos gabaliukus. Apibarstome krapais. Dėl grožio galima persmeigti įvairiais smeigtukais.

Rūta

------------------------------------

3 aukštų sumuštinis

Reikės:
„3 kapeikos“ bandeles, sviesto, kumpio (kalakutienos), lydyto sūrio.

Bandelę „3 kapeikos“ supjaustyti į tris dalis, bet ne išdalinti. Po to patepti sviestu. Įdėti tarp jų kumpio ir sūrio. Tada pašauti į orkaitę. Bandelė pasidaro iš išorės traški, o viduje minkšta. Labai gardus sumuštinis prie rytinės kavos.

Indrė

--------------------------------------------

SUMUŠTINIAI "AUKŠTYN KOJOM"

Batonas (būtent batonas - nepjaustytas ir neraikyti baltos duonos produktai. Išskyrus tinkamas - "Sveikuolių", nes jis nėra toks trapus ir minkštas nenatūraliai)

Plonai patepti margarinu (kadangi konkursas konkretus, reikėtų naudoti šį produktą)

Tarkuotas sūris - (gali būti pirktinis jau sutarkuotas, bet nesunku ir patiems jo pasiruošti - visomis turimomis namie priemonėmis, tame tarpe burokine tarka. Išbandyti visi, tiko "Rokiškio" geriausiai, tai ne reklama, o konkretus faktas).

Svogūnas - išspaustas per spaudyklę svogūniuko (galvutes, ne laiškus).

Smulkintos dešrytės - mėsytės (pagal pomėgį gali būti rūkyta dešrytė, Daktariška - Panerio- Gardžioji ir pan., kumpelio - šalto, karšto rūkymo).

Kiaušinis (-iai) pagal masės kiekį. Masė turi būti neskysta, kad ją galima butu uždėti ant sumuštinių, kurie bus kepami aukštyn kojom. Man patogiau dėti šakute ir tą masę išlyginti. Kas liko inde - su šaukšteliu.

Šį receptą galima tobulinti iki begalybės - visiems pagal skonį (beje, jis daromas ir be jokių priedų - tik sūris ir kiaušinis, kiekvienam pagal skonį).

Kepimas.

Į keptuvę pilamas nedidelis kiekis aliejaus. Sumuštiniai dedami aukštyn kojom su įdaru į įkaitintą keptuvę, šiek tiek su mentele paspaudus, kad paviršius išsilygintų. Jei norite, kad ir dugnas paskrustų, apverskite sumuštinį ir šiek tiek paskrudinkite (čia jau mano vyrelio išmonė). Jei sumuštiniai jums atrodo per riebūs, išdėkite juos ant popierinės servetėlės. Paskutiniu metu taip darau.

Tik iš praktikos tobulėjame :)

Mano vyras niekada nemokėjo gaminti ir nelabai norėjo (nes patinka gaminti man), susituokę esam 25 metus:) Bet tik vieną kartą pabandė, jam patiko - ir jis mane pranoko:), nes visus priedus į sumuštinius sugalvojo JIS! Ir tai be galo skanu, o ypač, kai tokie pusryčiai "į lovą" atnešami. Taigi- SKANAUS IR SOTAUS SAVAITGALIO!

Rūta

----------------------------------------------

Sumuštinis su pievagrybiais

Reikės:
2 riekelių batono,
4 pievagrybių,
sviesto,
prieskonių mišinio.

Paskrudiname batono riekeles skrudintuvėje, aptepame sviestu, uždedame plonai supjaustytus pievagrybių gabalėlius ir pabarstome prieskoniais. Paprasta, bet labai skanu.

Atika

----------------------------------------------

Sumuštiniai su žuvimi

Šie sumuštiniai puikiai tinka pavaišinti svečiams. Jie pikantiški, gaivūs ir labai neįprasti - rūkyta žuvis daug ką nustebina.

Reikės:

Baltos kvadratinės sumuštinių duonos,
rūkytos žuvies (jūros lydekos, ešerio ar kitos baltos žuvies),
fermentinio sūrio,
pomidorų,
gero majonezo,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
galima įdėti krapų.

Gaminimas: Duonos riekeles perpjauti įstrižai pusiau. Įdarui žuvį iškaulinti ir labai smulkiai supjaustyti, sūrį stambiai sutarkuoti, pomidorus, išėmus sėklas, supjaustyti smulkiais kubeliais. Viską sumaišyti, pasūdyti, pagardinti pipirais ir krapais, užtepti ant duonos trikampėlių ir skanauti.

Vilma

----------------------------------------------

3 Super sumuštiniai

1. RECEPTAS

Reikės:

kumpio,
pievagrybių,
sūrio,
batono,
česnakinio padažo,
pikantiško padažo,
prieskonių.

Ant batono užtepti pikantiško padažo, sudėti kumpį, pievagrybius, tada padažą ir ant jo sutarkuotą sūrį. Apibarstyti prieskoniais (mano manymu, geriausiai tinka kepsnių prieskoniai arba picos) ir kepti orkaitėje, kol išsilydys sūris bei apskrus batonas.

2. RECEPTAS

Reikės:

apvalių bandelių,
kumpio,
pomidoro,
agurko,
paprikos,
majonezo.

Bandelę perpjauti horizontaliai, tada ant jos uždėti plonai pjaustytą kumpį, tada majonezo, tada agurko, tada majonezo, tada pomidoro, tada majonezo, tada paprikos ir viršutinę bandelės dalį. Ingredientų sluoksniavimas gali būti improvizuotas, priklausomai nuo žmogaus valgymo įpročių, taip pat galima uždėti ir sūrio, bet aš manau, kad jo nereikia.

3. RECEPTAS

Reikės:

bulvių traskuciu (tinka Pringles ar kokie kitokie taisyklingos formos), sūrio, česnako, majonezo.

Reikia paruošti tepinį, panašų į pikantiškų salotų: tarkuotas sūris, smulkiai supjaustytos česnako skiltelės, majonezas. Tada jį tepti ant traškučiu, galima papuošti petražole.

Skanaus!

Monika

---------------------------------------------

Sumuštiniai su lašiša

Jums reiks:

baltos forminės duonos,
sviesto,
sūdytos lašišos,
galima petražolių,krapų.

Paimam gabaliuką duonos ir gražiai nupjaunam kraštus (plutelę). Sutepame sviestu. Sudedame plonai pjaustytą lašišą. Pabarstome žalumynais. Susukame kaip vyniotinį.
Kiekvieną gabaliuką susukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą, kad sviestas sustingtų.
Tada supjaustome gabaliukais.

Galina

---------------------------------------------

Skaniausias sumuštinis

Reikės:

100 g rūkytos (arba sūdytos) lašišos, 100 g tarkuoto surio "Džiugas" (arba parmezanas), šaukštas švelnaus majonezo, šviežios baltos duonos arba batono, krapų.

Pagaminti:

Susmulkintą lašišą, sūrį, supjaustytus krapus ir majonezą sumaišyti, gautą masę užtepti ant baltos duonos arba batono.

Skaniau nebūna!

Alina

----------------------------------------------

SUPER sumuštinis

„Palangos“ duonos, fermentinio sūrio, kiaušinių virtų,česnako ir majonezo.

Duoną apkepame. Fermentinį sūrį, kiaušinius sutarkuoti, įdėti smulkinto česnako ir viską sumaišome su majonezu. Šitą masę užtepame ant apkeptos duonos.
Skanaus.

Kristina

----------------------------------------------

SUPER SUMUŠTINIO receptas

Reikės:

Baltos minkštos bandelės, krabų lazdelių, virto kiaušinio ir švelnaus majonezo.

Susmulkinti krabų lazdeles, virtą kiaušinį ir viską sumaišyti su majonezu (šią masę galima pasiruošti iš anksto arba keliems kartams). Tada tepti ant supjaustytos bandelės. Labai paprasta, skanu ir greitai.

Giedrė

----------------------------------------------

Tiesiog SUPER sumuštinis

Jums reikia:

apvalių, sumuštiniams skirtų džiūvėsių,
bet kokio geltono sūrio,
kelių česnako skiltelių,
majonezo,
grietinės,
kietai virto kiaušinio,
petražolių,
vynuoginių pomidoriukų arba marinuotų čili pipiriukų (jei sumuštinukai bus patiekiami prie alaus:)

Sūrį, kiaušinį, česnaką sutarkuoti rupia tarka, susmulkinti petražoles. Į mišinį įmaišyti majonezo ir grietinės . Gautą masę tepti ant džiūvėsių, per vidurį įspausti pomidoriuką ar pipiriuką. SKANAUS :)

Ieva

----------------------------------------------

SVEIKATOS IR MEILĖS SUMUŠTINIS

Baltos duonos riekelių, smulkiai tarkuotų žalių morkų, tarkuoto fermentinio sūrio, česnako skiltelė, šlakelis majonezo.

Morkas sumaišome su sūriu, išspaustu česnaku ir majonezu, storai tepame ant duonos riekelių ir pašauname į orkaitę, kepame ne ilgiau kaip 10 minučių. Šie sumuštiniai skleidžia meilę – tikrai, pabandykit!

Jurga

---------------------------------------------

Sumuštiniai „Korsika“

6 asmenims mums reikės:
baltos sumuštinių duonos,
avokado,
krevečių,
agurko,
šaukšto citrinos sulčių,
arbt.šaukšt.aliejaus,
arbt.šaukšt.grūdėtų garstyčių,
žiupsnelio cukraus,
žiupsnelio druskos.

Paruošimas-

Pirmiausia pasidarome mini padažiuką. Tiesiog sumaišome aliejų, citrinos sultis, cukrų, druską ir garstyčias.
Duoną apskrudiname.

Dar šiltą duonelę apšlakstom padažu,ant viršaus dedame plonais griežinėliais pjaustytą agurką, avokadą, paskiausiai krevetes.
Dar kartą apšlakstom sumuštinį padažu.

Skanaus!!!

Ypatingai tinka prie baltojo vyno

Inga

-----------------------------------------------

Mano sumuštinis

Imam tuno konservus savo sultyse. Geriau, kad tunas būtų ne smulkintas, o gabaliukais.

Sudedame į kokį nors indą ir su šakute sumaigome. Dedame smulkiai pjaustyto svogūno, marinuoto agurko, virto kiaušinio, svogūno laiškų ir majonezo.
Gerai išmaišome, tepame ant duonos. Papuošiame.

Galina J.

---------------------------------------------

Tiesiog SUPER sumuštinis :)

Jums reikės:

dviejų ruginės duonos riekelių (su grūdais, saulėgrąžom), keleto juodojo šokolado gabaliukų, mėgstamų uogų (vyšnių, braškių, mėlynių ar kt.) arba vaisių (bananų, vynuogių ar kt.).

Paskrudinkite duonos riekeles (skrudintuve arba sausoje keptuvėje). Ant įkaitusių riekelių dėkite šokolado gabaliukus, leiskite jiems aptirpti. Pridėkite uogų arba vaisių. Valgykite šiltus. Skanaus! :)

Jurgita

--------------------------------------------

Sumuštinis "Vietoj picos"

Paimi nesuraikytą batoną ir perpjauni išilgai. Abi puses aptepi margarinu, apdedi dešros gabaliukais, jei turi, kumpio kubeliais, sūriu, raugintais agurkėliais. Dedi į skardą ir penkiolika minučių kepi iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškeptas gali būti valgomas su pomidorų ar česnakų padažu - kaip kam skaniau.
Pirmyn. Pigu ir gerai.

Algis

--------------------------------------------

SUPER "Krizinis" sumuštinis

Reikės: sumuštinių duonos, kaimiškų rūkytų lašinukų, svogūnų laiškų arba poro, rauginto agurkėlio.

Kvadratinę sumuštinių duoną plonai patepame margarinu. Lašinukus supjaustome kubeliais (kaip spirgučiams), pasismulkiname svogūnų laiškus arba porą (neturint - tiks ir ropinis svogūnas). Ant vienos duonos riekelės beriame žiupsnį lašinukų, pagal skonį svogūnų laiškų, užvožiame kita duonos riekele ir iškepame sumuštinių keptuvėje. Patiekiame su raugintu agurkėliu.

Kas mėgsta bandeles su lašinukais - puikus pakaitalas!

Skanaus!

Nijolė

------------------------------------------------

Mano mėgstami ir visų mano šeimos narių, draugų ir pažįstamų mėgstami sumuštinukai yra šie:

Ingridientai:

200g-300g sūrio fermentinio,
1 kiaušinis,
česnako (tiek kiek kas mėgsta),
batono arba tosterinės duonos.

Paruošimo būdas:

Sūrį sutarkuojam burokine tarka, įmušame kiaušinį ir išspaudžiame česnaką. Viską išmaišome, kad kiaušinis tolygiai pasiskirstytų ir česnako aromatas bei jo dalelės taip pat persmelktų visą masę. Ant duonos riekelių užtepame šią gardžią masę ir dedame į įkaitintą keptuvę (tefloninę, o jei nėra tokios, tai į kitokią, bet tada reikėtų kruopelytės aliejaus) ta dalimi, kur yra masė uždėta, palaukiame, kol sūris šiek tiek apskrus ir apverčiame sumuštinį, kad duoninis pagrindas taip pat apskrustų, kas nemėgsta labai skrudintų, galima kitos pusės neskrudinti, bus tiesiog batonas ar duona su švelniai apskrudusia sūrio mase iš viršaus.

Skanaus...

Fėja...

-----------------------------------------------

Keptas sumuštinis

Tarkuotą fermentinį sūrį sumaišau su smulkiai kapotu česnaku, įberiu vegetos, įdedu majonezo ir pilu žalią kiaušinį/geriausia išplaktą/, sumaišau, užtepu ant batono riekelių. Tas riekeles dedu į keptuvę, kurioje truputis įkaitinto aliejaus, įdaro puse į apačią, t.y."aukštyn kojom" ir ant mažos ugnies apkepinu trumpai. Sudedu į lėkštę ir užbarstau krapais. Kas mėgsta, galima ant krapų dar užberti smulkiai pjaustytos įvairiaspalvės paprikos. Oi koks skanumas!

Rima

----------------------------------------------

Super sumuštiniai prie alaus ar vyno

Sotieji

Reikės: duonos, varškės pakelio, šaukšto majonezo, krapų šakelės, česnako pagal skonį, aliejaus (duonai skrudinti), pomidorų, prieskonių.

Gaminimas: duoną pakepti aliejuje, apibarstyti druska.

Varškę sutrinti šakute, sudėti pjaustytus krapus, įspausti česnako, įdėti majonezo, prieskonių (druskos, pipirų, baziliko ir kas patinka) ir viską sumaišyti.

Varškę tepti ant duonos ir uždėti griežinėlį pomidoro.

Pikantiški

Reikės: sumuštinių duonos, džiovinto baziliko, "zanavykų" kepto varškės sūrio ir pomidorų, "helmans" majonezo.

Gaminimas: sūrį supjaustyti kubeliais, pomidorus taip pat kubeliais (proporcijos: vienas sūris ir 5 pomidorai), pagardinti baziliku (jo negailėti, jei pjaustysime visą sūrį ir 5 pomidorus, tai reikės 5 šaukštelių bazilikų). Įdėti majonezo ir viska sumaišyti.
Dėti ant paskrudintos arba neskrudintos sumuštinių duonos.

Su kumpiu

Reikės: morkų, svogūnų, kumpio, pomidorų padažo, majonezo, fermentinio sūrio, šaušto aliejaus, sumuštinių duonos, picos prieskonių.

Gaminimas: kumpį supjaustyti smulkiai, sudėti sutarkuotą fermentinį sūrį ir morkas (morkas prieš tai sutarkuoti ir pakepinti keptuvėje su smulkiai pjaustytais svogūnais, įdėjus druskytės), viską sumaišyti, įdėti pomidoro padažo, majonezo, prieskonių ir užtepti viską ant sumuštinių duonos. Pašauti viską į orkaitę 5 - 8 min.

Skanaus!

Goda

-----------------------------------------

Šis prašmatnus sumuštinis puikus būdas pasilepinti patiems, arba palepinti mylimus žmones.

Prapjauname šviežią (dar geriau, jei šiltą) traškią baltą prancūzišką bagetę, užtepame sviesto arba margarino, į vidų dedame avokado, kelias karališkasias krevetes ir rūkytos lašišos. Išspaudžiame kelis lašus citrinos sulčių, papuošiame krapų šakele ir mėgaujamės...

Julija

-----------------------------------------

KARŠTI GRYBUKŲ SUMUŠTINIAI

4oo g grybų (aš naudoju šampinionus), 4 bandelių (tokių kaip "trys kapeikos" ), 250 ml grietinėlės
, 1 svogūno

30 g - margarino "Vilnius", prieskonių.

Įkaitintoje keptuvėje apkepti smulkiai pjaustytus svogūnus. Tuomet sudėti smulkintus grybus. Pabarstyti mėgiamais prieskoniais. Ir trupučiuką patroškinti, kol išsiskirs iš grybų sultys. Tuomet supilti grietinėlę ir dar porą minučių patroškinti. Kai įdaras bus paruoštas, imsimės sumuštinių gamyba. Aštriu peiliu nupjauti bandelių viršūnėles. Bandelių minkštimą atsargiai išimti. Jos vidų plonu sluoksniu patepti margarinu ir sudėti grybų masę. Pagamintus sumuštinius kepti orkaitėje, kol paskrus.

Skanaus. Labai pikantiška, greita ir skani užkanda.

Kriste

----------------------------------------

Tiesiog SUPER sumuštinis

Patys skaniausi Pasaulyje yra Sumuštiniai su paties sūdyta lašiša.

Jums reikės:

500 g lašišos file su oda, šaukšto druskos, arbatinio šaukštelio cukraus, šiek tiek džiovintų krapų.

Lašišą įtrinti druska, cukrumi, krapais. Porą dienų palaikyti indelyje šaldytuve (ryte ir vakare reikia apversti).

Imame batono, užtepame Vilniaus margarino, supjaustytos plonomis juostelėmis lašišos, ant kiekvieno sumuštinuko dedame mažą citrinos riekutę.
Pirštus apsilaižysite :)

Skanaus!

Ramunė

---------------------------------------

Sumuštiniai su lęšiais

Reikės :

Batono, lęšių (naudoju tamsius, bet spalvą galima rinktis pagal skonį), šalto rūkymo stumbrės, svogūno laiškų, majonezo „Vilnius“, pipirų, druskos.

Paruošimo būdas:

Batoną apskrudiname tosteryje. Tada ruošiame įdarą išsiverdame pasūdytame vandenyje lęšius, juos atvėsiname, dedame gabalėliais skumbrę, supjaustytus svogūno laiškus, pipirus ir viską pagardiname „Vilniaus“ majonezu.Gautą masę tepame ant atvėsusių batono riekučių.Puošti svogūno laiškais ar panaudojant savo išmonę. Skanaus!

Zita

---------------------------------------

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)