1 kg varškės;
1 stiklinės cukraus;
1 stiklinės grietinės;
6 kiaušinių;
4 šaukštelių kepimo miltelių;
1,5 pakelio vanilinio cukraus;
5 stiklinių miltų;
0,5 l aliejaus;
cukraus pudros, žiupsnelio cinamono.
Išplakite kiaušinius kartu su puse stiklinės cukraus (likusį cukrų sutrinkite su varške). Supilkite grietinę ir gerai išmaišykite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu, ir visa tai, kartu su varške, suberkite į bendrą masę. Išminkykite. Kad tešla nekibtų prie delnų, juos patepkite aliejumi. Tuomet iš tešlos suformuokite žvirblio galvos dydžio kamuoliukus ir virkite juos įkaitintame aliejuje ant silpnos ugnies, kad iškeptų varškė.
Spurgas vartykite tik tuomet, kai šios pakils nuo puodo dugno.
Iškepusias spurgas atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.
Čia rasite skanių pyragėlių su obuoliais receptą.
Skanaus!