Dešimčiai porcijų jums reikės:


Tešlai –
100 g sviesto,
4 valg. šaukštų cukraus,
1 žiupsnelio vanilino,
1 kiaušinio,
300 g miltų,
1 pakelio kepimo miltelių,
2 valg.šaukštų migdolų likerio.

Įdarui –

150 g šokolado,
2 valg. šaukštų trupintų sausainių,
200 g vyšnių be kauliukų ( galima ir konservuotų arba šaldytų).

Užpilui –

4 kiaušinių,
4 arbat. šaukštelių sausojo vanilinio pudingo miltelių,
250 g maskarponės sūrio,
4 valg. šaukštų cukraus,
150 ml grietinėlės.

Papuošimui –

Vyšnių.

Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki purumo , įmaišykite vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite.

Į šią masę persijokite miltus kartu su kepimo milteliais ir vėl plakite, kol gausite vientisą masę.

Paruoštą tešlą iškrėskite į išardomą riebalais suteptą kepimo formą ir išlyginkite. Šokoladą sutrupinkite, sumaišykite su trupintais sausainiais ir tolygiai apibarstykite tešlą. Ant viršaus gražiai išdėliokite vyšnias.

Pagaminkite užpilą. Kiaušinius, sausojo vanilinio pudingo miltelius, maskarponės sūrį, cukrų ir grietinėlę išplakite iki vientisos masės ir ja užpilkite vyšnias. Pašaukite pyragą į iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie pusvalandį. Pyragas turi tapti gražios aukso spalvos.

Iškepusį pyragą atvėsinkite ant grotelių ir perkelkite ant padėklo. Pyragą galite papuošti vyšniomis.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją