Laive yra 4 miegamosios vietos, pagrindinę įgulą sudaro trys žmonės - Julius, Aurimas ir Artūras, kuris prie kelionės prisijungs vėliau. Ketvirtoji laivo vieta yra rezervuota svečiams, kurių kelionės metu bus tikrai nemažai.

„Kultūrine ekspedicija šį projektą vadiname dėl to, jog tai ne vien plaukimas – tai ir meninis eksperimentas: kelionės metu prie mūsų prisijungs daug kūrybingų žmonių, kurie skaitys paskaitas, atliks įvairias kūrybines veiklas. Skatinsim idėją pasidaryk tai pats“ – sakė vienas iš ekspedicijos organizatorių Aurimas Lažinskas. Pirmieji svečiai ekspediciją pasitiks jau Lenkijoje. Apie juos plačiau sekančiuose straipsniuose.

„Kelionės idėja gimė jau prieš kelerius metus. Supratome mažai kam Lietuvoje žinomą dalyką – Nemunu galima susisiekti su didžiaisiais Vakarų Europos miestais“ – apie idėjos gimimą aiškina Julius Markevičius – „iš pradžių šį atstumą manėme įveikti baidarėmis. Tačiau tingiai pagalvojus apie kelis mėnesius kasdieninį irklavimą, apsigalvojome. Vėliau kilo idėja pasistatyti laivą patiems. Teorinius dar neišbandytus laivo brėžinius gavome iš kanalų laivų statytojo Morten Olesen. Taip nusprendėme šią idėją įgyvendinti“.

Intensyvi laivo statyba truko tris mėnesius. Darbo ėmėmės šiemet, kai naktys tapo jau ne tokios šaltos ir klijai galėjo džiūti silpnai šildomame garaže. „Viskas vyko tikrai studentiškai – daug dalykų išsprendėme tik paskutinėmis dienomis, o kai ką jau ir ant Nemuno srovės. Tačiau laivas su kaupu pateisino mūsų viltis ir sugniuždė visų abejones“ – juokėsi Aurimas.

Paklaustas apie ekspedicijos tikslą, Aurimas teigė, jog „šia ekspedicija tikisi ne tik gerai praleisti laiką, atitrūkti nuo kasdieninės rutinos ir tvankaus miesto vasaros metu, bet ir parodyti dar vieną keliavimo ir laiko praleidimo būdą. Pats gali susikonstruoti laivą, draugai padės jį pernešti ant tėčio lengvosios mašinos priekabos ir nuvežti į upę. Viskas. Tu nepriklausai nuo nieko ir pradedi pora mėnesių trunkantį nuotykį su daug įdomių žmonių iš visos Europos. Esame labai dėkingi žmonėms, prisidėjusiems prie šios idėjos drąsinimo ir padedančių statyti laivą. Labai smagu, kad atsirado žmogus, verslininkas, kurį sužavėjo mūsų idėja ir jis mums davė variklį“ – kalbėjo ekspedicijos organizatoriai.

Laivą išlydėti į ekspediciją susirinko grupelė draugų, kurie purkšdami šampaną palinkėjo nepamirštamų įspūdžių. Daug kad prisipažino netikėję, jog pavyks įgyvendinti šią svajonę. „Pasaulis keičiasi – viskas sukasi jau ne apie pinigus, o apie geras idėjas“ – sakė bičiulis Linas.

Transliacijas iš laivo sekite Delfi.lt portale.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją