Sėkmingai atrandantis ir visuomenei pristatantis savo šmaikštų šiuolaikinį požiūrį į tautiškumą bei tapatybę „LT-identity“ pirmąją savo drabužių kolekciją pristatė 2003 m. „Mados infekcijoje“.

Paskui buvo sukurtos dar aštuonios kolekcijos, kurios demonstruojamos ne tik Lietuvoje, bet ir Lietuvos ambasadų organizuojamuose renginiuose Maskvoje, Berlyne, Osle, Kopenhagoje.

„LT-identity“ drabužiai buvo naudoti kartu su Arturu Valiauga kurtoje ir didelį Europos susidomėjimą sukėlusioje parodoje „Lietuva – mano Europa“.

Berlyne vykusioje parodoje „Žalioji savaitė 2008“ „LT-identity“ uniformomis buvo pasipuošusi Lietuvą reprezentuojanti delegacija, pagal šio kolektyvo idėjas buvo sukurtos pasaulinės parodos „Expo Zaragoza 2008“ uniformos.

Apie kolekciją „Obsceniška“

„LT-identity“ šį kartą „Mados infekcijoje“ pateikia XX a. pradžios lietuvių erotikos tematika sukurtų drabužių kolekciją „Obsceniška“.

Lietuviško flirto paveldas, patekęs į kostiumo dizainerių Jolantos Rimkutės, Ievos Ševiakovaitės ir grafikos dizainerio Edvardo Kavarsko kūrybinę virtuvę, kolekcijoje virto žaismingais ir originaliais gaminiais, kuriuose tradicija įgavo naują formą: šiuolaikišką, subtiliai provokuojančią ir drauge artimą lietuviškoms vertybėms.

Didžiausio įkvėpimo kūrėjai sėmėsi lietuvių literatūros ir tautosakos instituto Dainyno skyriuje, kuriame yra surinktos išsamios talalinių – satyrinių liaudies dainų – kolekcijos. Grafinių išraiškos priemonių atskaitos tašku tapo augaliniai motyvai, kurie Lietuvoje siejami su vyriškumu ar moteriškumu – ąžuolas, rugiai, rūtos ir lelija. Dizainerės pasirinko natūralius audinius – liną, medvilnę, čia dominuoja ryškios spalvos ir kvepia pavasariu.

Akimirkos iš ankstesnių kolekcijų

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją