„Veltinis – tai ne pilkas „veilokas“ ir ne vien spalvoti karoliai, veltinis – kur kas daugiau“,- šypsosi Regina Doseth, išgirdusi pirminę žmonių nuomonę apie veltinį.

Plevenantys ir šilko lengvumo rūbai sukurti naudojant nuno - felt vėlimo techniką. Tai vėlimas ant audinio, naudojant natūralias medžiagas tokias, kaip šilkas, vilna, medvilnė, linas.

Veltinio meistrė visus vakaro svečius pakvietė žvilgtelėti ne tik į šalia esančią Baltijos jūrą, bet ir į kitas jūras ir į jų spalvas. Kolekciją sudarė dvi dalys: pirmoji - ramesnė, skirta Negyvosios jūros grožiui. Čia daugiausia vyrauja vandens atspalviai, baltas druskos blizgumas, smėlio spalvos. Antra dalis - kiek temperamentingesnė: čia karaliauja Karibų jūros vandens atspalviai ir daug povandeninio gyvenimo spalvų.

„Jūrų spalvos“ - pirmoji Reginos Doseth rūbų kolekcija, apie kurią menininkė svajojo 23-ejus metus. Apdovanota išskirtiniu talentu kūrėja ir energinga keturių vaikų mama veltiniu susidomėjo prieš aštuonerius metus ir vėlimo technikos pradmenų išmoko iš savo anytos Norvegijoje. Vėliau įgūdžius tobulino Anglijoje, Danijoje, Norvegijoje. Regina Doseth - bene vienintelė Lietuvoje galinti sukurti besiūlį veltinį rūbą pagal kiekvieno išmatavimus ir pageidavimus. Tam neprireiks nei adatų, nei siūlo.

Prieš trejus metus Regina Doseth tapo Tarptautinės veltinio asociacijos nare, yra surengusi ne vieną parodą Lietuvoje (“Žiemos vaivorykštė”, “Pievų koralai”), aktyviai dalyvavo įvairiuose vėlimo kursuose. Prieš metus sostinėje Regina pristatė originalią ir spalvingą skrybėlaičių kolekciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)