Įvaizdžio dizaineriai: Dovilė Maladauskaitė, Ana Včerašneva(Bogomolov’ Image School, Lietuva), šukuosena: Gintarė Astrauskienė, manikiūras ir pedikiūras: Vida Jankūnienė (SPA meistrė ir dėstytoja ), makiažas: Dalia Gestautienė, darbo vadovas: Kristina Kalinauskaitė, fotografas: Darius Tarėla

Renkant drabužius stilistų komandos tikslas buvo vizualiai pakoreguoti kūną. Parinktos proporcijos ir linijos vizualiai sumažino moters apimtis. Atsirado gražios pečių, krūtinės ir klubų linijos. Simetrija ir aiškūs išgryninti siluetai derinasi su Snieguolės griežtumu, kurį norėta pabrėžti kaip jos individualumą.

"Sukurti būtent tokį įvaizdį mus įpareigojo ir Snieguolės amžius, ir jos profesija, be to, ji labai daug laiko praleidžia darbe, todėl nenorėjome nukrypti į laisvalaikio stiliaus variantą, - DELFI Gyvenimui komentavo įvaizdžio dizainerė Dovilė Maladauskaitė. - Tokia išorė, kokią mes kūrėme - tvarkinga klasika - harmoningai dera su moters charakteriu, gyvenimo būdu, bei kūno sudėjimu".

Vizijos, kaip turėtų atrodyti, moteris neturėjo. Anot stilistės, pagrindinis Snieguolės noras ir motyvas dalyvauti pasikeitimo projekte - noras būti gražiai.

"Ji neturi laiko pasirūpinti savimi, kadangi šiuo metu gyvena įtemptu ritmu: darbas, namai, darbas, darbas... Net kai nueina į parduotuvę apsipirkti, sako, retsykiais paima atsitiktinį daiktą - vien dėl to, kad skuba, o paskui nelabai būna patenkinta tuo, ką paėmė, - šypsojosi D. Maladauskaitė. - Jai buvo smalsu ir įdomu, ką mes parinksime".

Tamsias spalvas ir funkcionalų stilių pamėgusiai Snieguolei stilistės parinko šviesių spalvų drabužius, kurios jos kūnui suteikė lengvumo įspūdį.

"Dėvėdama nepastebimus ir neryškius drabužius, ji jautėsi saugiau, galbūt kažkiek varžėsi dėl figūros, nenorėjo į save kreipti dėmesio. Bet mes įrodėme, kad ir dėvint tinkamai parinktus šviesius drabužius galima jaustis patogiai ir atrodyti stilingai, - sakė D. Maladauskaitė. - Šį kartą atsiribojome nuo sijonų, nes Snieguolė jų nemėgsta. Tikino, jog jaučiasi nejaukiai ir dėvėti sijoną nepatogu. Pernelyg neraginome, nes svarbiausia yra tai, kaip žmogus jaučiasi".

Snieguolės sruogelėmis dažyti plaukai buvo patamsinti viena natūralia lazdyno kevalo spalva.

"Vientisa spalva suteikė estetikos ir tvarkos įspūdį. Parinkome kirpimą, nereikalaujantį daug kasdienės priežiūros. Trumpi kirpčiukai atvėrė gražų moters veido ovalą. Kirpimo forma vizualiai sumažino skruostų tūrį.

Parinkdamos makiažą siekėme vizualiai: atverti akis, susiaurinti nosį, sumažinti skruostus. Snieguolė prisipažino, kad pirmą kartą gyvenime jai buvo koreguojami antakiai. Po šios procedūros išryškėjo veido bruožai“, - pasakojo įvaizdžio dizainerės.

Šiame projekte - Konstantino Bogomolovo įvaizdžio mokyklos studentų diplominiai darbai, modelis – DELFI Gyvenimo skaitytoja Snieguolė, 48 m. Pagrindinė sąlyga diplominiams darbams - griežtai draudžiamas nuotraukų koregavimas kompiuterinėmis programomis.

Apranga ir aksesuarai iš prekybos centro „Gedimino 9“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją