Tuo metu kaip tik dalyvavau viename sporto ir pramogų parke organizuotame lieknėjimo projekte. Programą treneriai sudarė atsižvelgdami į mano tikslus ir buvusį svorį, fizinis krūvis buvo pakankamai intensyvus, tačiau nežalingas mano sveikatai, pratimai buvo parinkti taip, kad būtų intensyvūs, bet nekenktų sąnariams ir nugarai.

Sportavau reguliariai, todėl organizmas pakankamai greitai adaptavosi prie fizinio krūvio ir treneris pakeitė treniruočių programą intensyvesne.

Pakeitus programą į sudetingesnę, kuri turėjo žymiai didesnę apkrovą, per mėnesį išeidavo atsikratyti 12-15 kg, daugiau dėmesio buvo skirta kardio pratimams, važinėti dviračiu 35-50 min po dviračio – begalė treniruoklių, kurie padėjo sudeginti riebalus bei išryškinti raumenis, gale treniruotės visą laiką praleisdavau bėgimo takelyje po 40-50 min., bėgdamas skirtingu intensyvumu ir prižiūrimas trenerio.

Mityba buvo taip pat sureguliuota ir subalansuota. Ryte prieš treniruotę dažniausiai valgydavau vaisius, varškę, tuos produktus, kurie turi daugiausiai angliavandenių. Pietums - žuvį, mėsą (jautieną, vištieną kalakutieną) su daržovėmis, o vakarienei įvairiausius jogurtus, svarbiausia, kad nebūtų riebūs.

Per visą lieknėjimo procesą stengiausi laisvalaikiu kuo daugiau judėti, žaisti krepšinį, važinėti dviračiu sporto klube ir gamtoje, reguliariai plaukiojau baseine, lankydavausi pirtyse. Sportuoti pradėjau vasario mėnesio viduryje ir padariau nedidelę pertraukėlę liepos mėnesį. Per tą laiką numečiau iš viso 47 kg.

Galvojau, kad nustojus intensyviai sportuoti ir padarius pertrauką, pradės svoris vėl augti, tačiau, mano laimei, to neįvyko, lengvai, bet reguliariai sportuodamas 3-4 mėnesius išėjo numesti dar 11 kg. Iš viso bendrai per metus numečiau apie 60 kg. Ir svoris kol kas nebeauga.

Treneris paaiškino, kad taip yra todėl, kad buvo teisingai suderinta mityba ir efektyviai pritaikytas parinktas fizinis krūvis, kuriuo metu buvo ne tik deginami riebalai, bet ir stiprinami raumenys. Todėl staiga nukritus svoriui ir neturėjau didesnių sveikatos ar išvaizdos problemų.

Esu labai dėkingas mano sporto ir pramogų parko trenerių kolektyvui uz kvalifikuotą pagalbą ir vertingus patarimus bei palaikymą siekiant tikslo. Linkiu visiems, kurie turi tikslą sulieknėti, tai daryti pasikliaujant profesionalų pagalba. Netikėkite, kad vien dietos jus išgelbės, taupymo sumetimais jos gal ir tiks, bet neilgam.

Tam, kad sulieknėtum efektyviai ir ilgam, reikia iš esmės pakeisti savo gyvenimo būdą ir surasti laiko bei lėšų visaverčiam maistui ir reguliariam aktyviam sportavimui. Sulieknėjus mano gyvenimas kardinaliai pasikeitė, jaučiuosi lengvas, energingas, sėkmė mane aplankė moksluose, asmeniniame gyvenime, atsirado naujų interesų, draugų, tikslų, kurių norisi siekti. Linkiu tai patirti visiems, pasiryžusiems efektyviai sulieknėti!

Julius

Žinai, kokie sunkūs yra viršsvorio kilogramai, bet esi iš tų laimingųjų, kuriam pavyko jų atsikratyti? Džiaugiamės kartu su tavimi, tačiau ar žinai, kiek žmonių nešioja papildomą svorį, o tavo sėkmės istorija galėtų juos įkvėpti permainoms? Aprašyk savo lieknėjimo kelią, siųsk mums elektroniniu paštu sveikas@delfi.lt iki birželio 26 d. ir laimėk "Gemma sveikatos centro" prizus - kūną gražinančias procedūras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)